Да ли бисте били домаћица, док ваша жена иде на посао и зарађује?

cronnin

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.568
zasto bi ja dokazivala tvoju tvrdnju
Не знам, зашто би? Ко ти је то тражио?

kad uopce ne dovodim u pitanje sposobnost muskaraca za komunikaciju, kao ni sposobnost za roditeljsku ulogu i sve sto ona sa sobom nosi?
Не доводим ни ја.

tako da ne bih muskarce i njihovu ulogu u zivotima vlastite djece svodila na nabavku i treniranje strogoce
Ни ја нисам.

jos_1_5ak

Poznat
Poruka
9.464
Pa ja mislim da bi mogao da budem "domacica" ali pod uslovom da nije dosadno i da imam mnogo opasnu i zajebanu zenu (koja mozda ima i neku F dijagnozu), zajebanu do te mere da mi samo od njenog glasa zastaje knedla u grlu, koja bi me olesila od batina ako mi zagori rucak ili ako ispadne onako kako ona ne voli i koja bi mi napravila sljivu preko oka ako sam slucajno nesto zaboravio u prodavnici, ono da komsije vec zovu muriju zbog nje jer znaju da me stalno lesi i maltretira ali koja bi mi pretila dodatnim sankcijama i batinama i necim jos i gorim ako nekom kazem ili ako je prijavim za nasilje u porodici zato sto vec ima krivicni dosije i vec je boravila sa one strane "rostilja". :D

Antihejter

Domaćin
Banovan
Poruka
4.465
Колега @pivosok отворио неку тему на Философији о браку и слободним еманципованим женама, па како жена ради у кући, а муж стица на грађевини,

па ми нешто паде на памет...

По правилу, када је један супружник запослен, а други није, запослени супружник стиче новац, а незапослени одржава кућу и децу.

Да ли би вам било ок да вам жена "иде у лов", тј. иде на посао и зарађује,

а да сте ви "домаћица" у кући?

При том, не мислим да сад унапред одредите те улоге, већ, рецимо да она има такво радно место да добро зарађује, боље од вас.

Не мислим н ина неке екстремне примере где је жена професор на факултету а муж неки глупсон који ради на трафици.

Дакле, мислим на један нормалан мушко женски однос равноправних партнера, али, једноставно, жена има прилично боље плаћен посао, фин, а нпр. мушкарац има лошији посао, мало плаћен, стресан. И дођу нпр. деца. Неко треба да их чува, да кува ручак, да чисти кућу.

Опција 1. би била да се плаћа обданиште, а обоје да иду на посао. Опција 2. она добро зарађује, он може д апроводи време са децом, учи их, социјализује, чува, обавља кућне послове, кува ручак породици, спрема доручак, ориба купатило, поправи струју, укуца ексер у зид и сл.

Да ли је то, у време равноправности полова и супружника исто као и кад би била другачија ситуација?

Идемо даље. Она ради и зарађује добро. Али, има и добру гајбу (купили јој родитељи или узела већи кредит јер добро зарађује).

И муж има своју гајбу. Али њена је боља, па живе у њеној, а његову рентирају и рентом допуњују кућни буџет. Дакле, овде не причам о неспособном мушкарцу без динара у џепу и без кучета и мачета, већ о нормалним особама.
Pa sad...bio sam u privremenoj situaciji da ona radi ali sam se posle 2 meseca vratio na posao jer sam stvarno dobro razmislio i shvatio da plata nije fiksna cifra koju mogu da zaradim.
Žene rade po propisima (uglavnom) i muškarac uvek može da donese kući barem još 20% više od onoga što zvanično zaradi.
Nisam rekao da krade, nego se ima i neki poslić-dva "sa strane" . Kod žena toga nema koliko ja znam.