Da li biblija kaže da treba da se radujemo i pevamo kad neko umre i da li je crnina paganski simbol?

Uuuups,lose sam cuo kolegu koji mi je dosaptivao kad sam odgovarao stoga sto meni jedan,nisam ja kriv...!?? :D
...nego ako vec moram na popravni za isto pitanje,zar to nisu bile sve one knjige koje su neki "verski faktori' nasli negde na ulici i koje su hteli "zaljepiti"knjigama SZ-ta i da tako isprave lose jevreji ( losi jer su propustili/izbacili upravo te knjige koje su po ukusi doticnih verskih faktora)...!??
...a da to nije samo utisak moze se videti i u onog sto radi nas Maki koji kad nema Biblijskih dokaza seti se da citira upravo te knjige ....!?

P.S. ...jeli profesore,nije valjda da ste ocenili da ja citate iz nekih vasih zitija prikazujem kao apokrif !??
...ako je ovo slucaj zalicu se na vas kod nadleznih zbog klasicno tendenciozno ocenjivanje djaka nezasluzeno slabim ocenama ... :D
Evo sam priznaješ da ti je jedini razlog zbog kojeg odbacuješ devterokanon to što su ga Jevreji odbacili. Ali ignorišeš da su ga oni odbacili NAKON što su izgubili status Božjeg naroda dakle njihove odluke su tada postale apsolutno irelevantne za hrišćane. A ako su ti toliko prirasli srcu a ti odbaci Novi zavjet. Njega jevrejska religija nikad nije prihvatala.

Da, znam. Devterokanon je pun jasnih proroštava o Hristu.
Pa nesto mislim da pise i u nekim izdanjima Alana Forda...da malo istrazim pa cu dati jos nekog toliko relevantnog i kredibilnog ...citata ! :D
Nisu ga izbacili ali su zato mijenjali njegov sadržaj o čemu sam već pisao na forumu kao i sadržaj drugih stihova.
Jevreji menjali Pismo i izbacili sadrzine koje ih SAM ISUS nije smatrao relevantnim pa ih toga radi nije pominjao !??
...a da jos jednom lepo sednes za sto i onako primaknes prst na celo,za svaki slucaj !?

Zato ih je citirao sv. ap. Pavle.
A ti si kao PAVLOVAN jel tako...!?
Ja mislio da sledis Hrista ali dobro,kad si vec pomenuo,jel moze konkretnog citata da vidimo koja je to prorocanstva o Hristu pominjao Pavle,da ne optuzujemo uzalud coveka...?
...ovo pitam cisto da utvrdimo da ti nije nesto promaklo pa da umesto Bibliju koristis CNN ili BBC kao izvor verskih podataka ? ! :mazi:
Zapravo kao što vidimo to je jasna biblijska praksa.
Biblijska praksa je ona koju vidimo pre svega u citavom SZ-ti i u citavom NZ-tu dok su sadrzine kao sto je recimo Alan Ford i te knjige koje pominjes - potpuno irelevantne u verskom smislu !

Pa nesto mislim da pise i u nekim izdanjima Alana Forda...da malo istrazim pa cu dati jos nekog toliko relevantnog i kredibilnog ...citata ! :D

Jevreji menjali Pismo i izbacili sadrzine koje ih SAM ISUS nije smatrao relevantnim pa ih toga radi nije pominjao !??
Da, to su radili od početka hrišćanstva. To što si ti judeofil je druga stvar.

Biblijska praksa je ona koju vidimo pre svega u citavom SZ-ti i u citavom NZ-tu dok su sadrzine kao sto je recimo Alan Ford i te knjige koje pominjes - potpuno irelevantne u verskom smislu !
Tako je i svjedočenje Starog zavjeta u Makavejskim knjigama jasno potvrđuje biblijsku utemeljenost molitvi za mrtve.

"Postavićemo zasjedu pravedniku, jer nam je neupotrebljiv i protivi se našim djelima i izobličava naša ogrješenja o Zakon i podsjeća nas na ogrješenja o učenje naše.
On tvrdi da ima znanje o Bogu i naziva sebe slugom Gospodnjim;
postao nam je obličitelj pomisli naših; težak nam je i kad ga gledamo,
jer nije sličan drugima život Njegov, i drugačije su staze njegove;
mi smo lažni po njegovom shvatanju i izbjegava puteve naše kao nečistotu; naziva blaženom končinu pravednika i gordi se Bogom kao Ocem.
Vidjećemo da li su mu riječi istinite, i isprobaćemo šta će sa njim biti na kraju;
jer ako je pravednik sin Božji, zaštitiće ga i izbaviće ga iz ruku neprijatelja.
Vrijeđanjem ćemo ga provjeriti i mučenjem, da bi smo poznali smjernost njegovu i isprobali nezlobivost njegovu;
na smrt nečasnu osudićemo ga
, jer po riječima njegovim - biće zaštićen.
Tako su oni mislili ali su se prevarili jer ih zaslijepi zloba njihova,
pa ne poznaše tajne Božje niti se ponadaše u nagradu za pobožnost niti priznaše časti dušama čistim.
" (Premudrosti Solomonove 2:12-21).

"On je Bog naš, i nema drugoga koji bi se sravnio sa njim.
On pronađe svaki put znanja i dade ga Jakovu, slugi svome, i Izrailju, voljenom od Njega;
Posle toga na zemlji se javi i sa ljudima poživje.
" (Varuh 3:36-38).

Evo jasno proroštvo o Isusu Hristu iz devterokanonskih knjiga. Jasno je zašto su ih Jevreji hrišćanofobi izbacili.

"35. Neke žene primiše svoje mrtve vaskrsenjem; drugi pak bijahu mukama umoreni ne pristavši na izbavljenje, da bi dobili bolje vaskrsenje;" (Jevrejima 11:35).

Kontekst ovog stiha je Pavlovo opisivanje vjere u STAROZAVJETNIM pravednicima. Ko su ti koji su bili mučeni i nisu pristali na izbavljenje jer su se nadali u vaskrsenje?

Uuuups,lose sam cuo kolegu koji mi je dosaptivao kad sam odgovarao stoga sto meni jedan,nisam ja kriv...!?? :D
...nego ako vec moram na popravni za isto pitanje,zar to nisu bile sve one knjige koje su neki "verski faktori' nasli negde na ulici i koje su hteli "zaljepiti"knjigama SZ-ta i da tako isprave lose jevreji ( losi jer su propustili/izbacili upravo te knjige koje su po ukusi doticnih verskih faktora)...!??
...a da to nije samo utisak moze se videti i u onog sto radi nas Maki koji kad nema Biblijskih dokaza seti se da citira upravo te knjige ....!?

P.S. ...jeli profesore,nije valjda da ste ocenili da ja citate iz nekih vasih zitija prikazujem kao apokrif !??
...ako je ovo slucaj zalicu se na vas kod nadleznih zbog klasicno tendenciozno ocenjivanje djaka nezasluzeno slabim ocenama ... :D
Мораш мало историју да освјежиш, очигледно не разликујеш апокрифе и девтероканонске књиге.

Back