Da li bi zeleo da zivis vecno?

i ne samo jesti, nego i
e, to, ali kada jehovini svedoci obecavaju telesni, culni vecni zivot, samo impotentni nemaju u obecanju kao islamisti i 72 device, onda je stvar jasna - nema u Kuli duhovnog coveka ni jednog, da ih poduci, da ne mastaju o telesnom; koji duha nemaju, za drugo ne znaju, osim telesnog, telesne, fizicke hrane i tako redom, ladovina, plandovanje, bahami/karibi, jugoistocna azija, bali, tajland ... ko zna, zna sta su rajski vrtovi, a ko ne zna, taj je jehovin svedok, ili islamista
24. Тада ће се смиловати на њ, и рећи ће: Избави га да не отиде у гроб; нашао сам откуп.
25. И подмладиће се тело његово као у детета, и повратиће се на дане младости своје.
4. Реците онима којима се срце уплашило: Охрабрите се, не бојте се; ево Бога вашег; освета иде, плата Божја, сам иде, и спашће вас.
5. Тада ће се отворити очи слепима, и уши глувима отвориће се.
6. Тада ће хроми скакати као јелен, и језик немог певаће, јер ће у пустињи проврети воде и потоци у земљи сасушеној.
7. И суво ће место постати језеро, и земља сасушена извори водени, у стану змајевском по ложама њиховим, биће трава, трска и сита.
8. И онде ће бити насап и пут, који ће се звати свети пут; неће ићи по њему нечисти, него ће бити за њих; ко узиде њим, ни луд неће заћи.
9. Неће онде бити лава, и љута звер неће ићи по њему, нити ће се онде наћи, него ће ходити избављени.
10. И које искупи Господ, вратиће се и доћи ће у Сион певајући, и вечна ће радост бити над главом њиховом, добиће радост и весеље, а жалост и уздисање бежаће.
20. Неће више бити онде малог детета ни старца који не би навршио дана својих; јер ће дете умирати од сто година, а грешник од сто година биће проклет.
21. И они ће градити куће и седеће у њима; и садиће винограде и јешће род њихов.
22. Неће они градити а други се населити, неће садити а други јести, јер ће дани народу мом бити као дани дрвету, и изабраницима ће мојим оветшати дела руку њихових.
23. Неће радити узалуд, нити ће рађати за страх, јер ће бити семе благословених од Господа, и натражје ће њихово бити с њима.
24. И пре него повичу, ја ћу се одазвати; још ће говорити, а ја ћу услишити.
25. Вук и јагње заједно ће пасти, и лав ће јести сламу као во; а змији ће бити храна прах; неће удити ни потирати на свој светој гори мојој, вели Господ.

27. Уклањај се ода зла, и чини добро, и живи довека.
28. Јер Господ љуби праведни суд, и не оставља свеце своје; увек се они чувају; а племе ће се безбожничко истребити.
29. Праведници ће наследити земљу, и живеће на њој довека
12. Зло мисли безбожник праведнику, и шкргуће на њ зубима својим.
13. Али му се Господ смеје, јер види да се примиче дан његов

9. И рећи ће се у оно време: Гле, ово је Бог наш, Њега чекасмо, и спашће нас; ово је Господ, Њега чекасмо; радоваћемо се и веселићемо се за спасење Његово.

9. Неће удити ни потирати на свој светој гори мојој, јер ће земља бити пуна познања Господњег као море воде што је пуно.

20. Јер се твар покори пропадљивости (не од своје воље него за вољу оног који је покори) на наду,
21. Да ће се и сама твар опростити од ропства распадљивости на слободу славе деце Божије

37. Јер у Бога све је могуће што каже

Amin

Ti si dusa koja je usla u tijelo i koristi tijelo kao prevozno sredstvo u materijalnom svijetu da moze imati interkaciju sa materijom.
Kada smrt dodje ti izlazis iz tijela, ostavljas svoje prevozno sredstvo i nastavljas zivjeti u drugoj fazi , a to je berzah zgrobni duhovni zivot, period izcekivanja Sudnjeg dana, introdukcija za Raj i Pakao.
Dusa ne umire, to jeste da nestane , dusa je stvorena za vjecnost a ne za nestajanje, ona samo prelazi iz faze u fazu, kao leptirova metamorfoza
Ma nemoj a odakle je usla... upravo iz druge faze... dakle iz nje ce opet u novo telo i tako redom...
duh-materija-duh-materija...

24. Тада ће се смиловати на њ, и рећи ће: Избави га да не отиде у гроб; нашао сам откуп.
25. И подмладиће се тело његово као у детета, и повратиће се на дане младости своје.
ko izgugla ne moza da omasi watchtower, ali koji su ovo stihovi?
iz Jova https://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?gid=469&prijevod=sve
kada posle 3 njegova prijatelja, govori Elihu, Eliluj, Jov samo sto ne umre, pa se povraca u zivot, a vi Kulini svedoci cupate iz konteksta, i mastate sto ne stoji:

Jov 33,23 Ako ima glasnika, tumača, jednoga od tisuće, koji bi kazao čovjeku dužnost njegovu,
Jov 33,24 Tada će se smilovati na nj, i reći će: izbavi ga da ne otide u grob; našao sam otkup.
Jov 33,25 I podmladiće se tijelo njegovo kao u djeteta, i povratiće se na dane mladosti svoje,

Spasio ga da ne umre, Jov je bio na samrti, a nije otisao u vecni zivot kako vas uci Kula, obmanjujuci vas, pa vi onda obmanuti, pokusavate i druge da obmanete
Jov 33,28 On izbavi dušu moju da ne otide u jamu, i život moj da gleda svjetlost.

ko izgugla ne moza da omasi watchtower, ali koji su ovo stihovi?
iz Jova https://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?gid=469&prijevod=sve
kada posle 3 njegova prijatelja, govori Elihu, Eliluj, Jov samo sto ne umre, pa se povraca u zivot, a vi Kulini svedoci cupate iz konteksta, i mastate sto ne stoji:

Jov 33,23 Ako ima glasnika, tumača, jednoga od tisuće, koji bi kazao čovjeku dužnost njegovu,
Jov 33,24 Tada će se smilovati na nj, i reći će: izbavi ga da ne otide u grob; našao sam otkup.
Jov 33,25 I podmladiće se tijelo njegovo kao u djeteta, i povratiće se na dane mladosti svoje,

Spasio ga da ne umre, Jov je bio na samrti, a nije otisao u vecni zivot kako vas uci Kula, obmanjujuci vas, pa vi onda obmanuti, pokusavate i druge da obmanete
Jov 33,28 On izbavi dušu moju da ne otide u jamu, i život moj da gleda svjetlost.
Upravu si za Jova...Tako je kao što kažeš..
Jedan pokazatelj da je Bogu sve moguće.

A šta ćemu sa svim drugim stihovima koji jasno opisuju stanje na novoj zemlji?

Neki naucnici istrazivaci smatraju da cemo uskoro moci koristiti naprednu medicinu i zaustaviti proces starenja a samim tim neces ni umreti.
Cak i da je moguce da li biste da zivite vecno?
Prosiri tematiku s scenarijima.
Svaki covjek ima drugaciji deafult i okruzenje i okolnosti.

Evo jedan od realnih scenarija:

BIli ti voljela vjecni zivot da imas sina rodjena s dawnovim sindromom i ostecenim srcem koji je prikljucen na cjevi i tako ga vozas po kuci vjecno u kolicima?

Jedan pokazatelj da je Bogu sve moguće.
ej ti kao automatska sekretarica, kada god te opovrgnem kazes, da, ali bogu je sve moguce
badava te onda ubedjujem i dokazujem ti bilo sta
a ova? cekaj prvo ova da izgori lako cemo za novu, kada kaze, gle sve novo tvorim... mislim, eto, mozda i ne znam, nisam dosao dotle

pa, oni dokazuju da laze lazno otkrivenje da smrti vise nema, ali izgleda da se opet zivi stotinama godina, hiljadu mozda cak, kao metuzalem, samo to opet nije vecno
20. Неће више бити онде малог детета ни старца који не би навршио дана својих; јер ће дете умирати од сто година, а грешник од сто година биће проклет.

Poslednja izmena:
ej ti kao automatska sekretarica, kada god te opovrgnem kazes, da, ali bogu je sve moguce
badava te onda ubedjujem i dokazujem ti bilo sta
a ova? cekaj prvo ova da izgori lako cemo za novu, kada kaze, gle sve novo tvorim... mislim, eto, mozda i ne znam, nisam dosao dotle
Svakako sve će se novo otvoriti i novo tvoriti. Mi samo možemo malo da zavirimo u to što će biti. U obrise pravog života....izgubljenog života.

Svakako je ovaj današnji čovek u odnosu na Adama mnogo pao. Pričam o fizičkom stanju.
Čovek koji je imao besmrto telo. Bog ga tako stvorio. Pa može li to da ne valja?! Može jedino a da nema Boga...da Bog iščezne...a to ne može nikad biti...
Da ne pričam koliko ta blizina Božanskog bića, sile u svakom smislu utiče na njega...koliko ga prožima... Kao što ne možeš stati pored uranijuma a da te ne sprži. Tako ne možeš stati pored Božanske sile a da te ne OBOGORODI...Evo ne znam ni pravu reč da upotrebim za to stanje.
Nema tu plandovanja kao što kažeš, a i ja volim malo da se šalim.
Nije to ni približno uživanje pohotno-sebično kao ovo grešno palo telo danas. Misliš okrenućeš se za nekom ženom i pomisliti svašta. Nema toga. Adam nije znao ni da je nag.. Ceo naš mentalni sklop, poticaji, nagoni, osećanja...sve će se u toku tih hiljadu godina promeniti. Koliko možemo danas da padama, sto puta više možemo da rastemo u Božanskim okolnostima.. Tvorac 'tvar' menja na našu korist.
Žena koja je samo dotakla Isusa je svojom verom, prouzrokovaka delovanje Božanske sile da se u 'trenutku' oslobodila velikog zdravstvenog problema.. I to problema na svom palom telu. A šta misliš šta će biti kada Bog 'tvar' podredi nepropadljivom. Kada te u to telo obuče.

Hrist je samo čudima nagovestio a ja ti kažem da je to ništa za ono što dolazi. To kada kaže 'Evo sve novo tvorim'...

To što Bog može mi ne možemo ni da zamislimo...

Prosiri tematiku s scenarijima.
Svaki covjek ima drugaciji deafult i okruzenje i okolnosti.

Evo jedan od realnih scenarija:

BIli ti voljela vjecni zivot da imas sina rodjena s dawnovim sindromom i ostecenim srcem koji je prikljucen na cjevi i tako ga vozas po kuci vjecno u kolicima?
Ponekad ne znam da li se šališ ili stvarno misliš?

Pa scenario ne pišemo Ti i ja ni Hičkok ni bilo ko drugi.
Scenario je napisao Bog....Bog Svemoći i Sveljubavi....
I svako od nas može da bude u njegovom filmu ako želi.

pa, oni dokazuju da laze lazno otkrivenje da smrti vise nema, ali izgleda da se opet zivi stotinama godina, hiljadu mozda cak, kao metuzalem, samo to opet nije vecno
Pa kako se sve uhvatiše za stihove koje ne razumeš a direktne, jasno rečeno stihove ne vidiš?

8. Уништиће смрт заувек, и утрће Господ Господ сузе са сваког лица, и срамоту народа свог укинуће са све земље; јер Господ рече.

10. И које искупи Господ, вратиће се и доћи ће у Сион певајући, и вечна ће радост бити над главом њиховом, добиће радост и весеље, а жалост и уздисање бежаће

Back