krenuli smo mog objasnjavanja tebi da samostalno penjanje i uzimanje od strane Boga nije isto, a zavrsavamo sa vratima i putem koji jesu isti, dele zajednicki kontekst, evo ovaj: udjite na uska vrata i uski put, jer su siroki koji vode u propast
Krenuli smo od toga da ti huliš na Božije delo stvaranja i tvrdiš da je Bogu nemoguće da materijalni čovek živi večno.
BOG...pogleda i kaže sve je dobro...
Ti došao i kažeš ne može to tako da funkcioniše.
Lepo ti objasnih i tebi i Jasni da je jedini razlog za Adamovu smrt bila neposlušnost Božijoj zabrani...Drugi razlog NEPOSTOJI...
Pošto je Adam sagrešio i greh - samim tim i smrt, preneo na sve ljude...'jer je plata za greh smrt', NIKO ne može živeti večno bez HRISTOVE OTKUPNE ŽRTVE.
Ni Mojsije ni Enoh....niti bilo ko drugi.
I ne može niko izaći Bogu, niti će ga Bog podignuti na nebo dok žrtva ne bude plaćena. NIKO...
I ti sada huliš i na Hristovu otkupnu žrtvu jer smatraš da bez žrtve čovek može ostati živ a da ne okusi smrt.
A Bog jasno kaže da ne može...
''SVI sagrešiše i lišeni su slave Božije''...
''Jer kako po Adamu SVI umiru tako će po Hristu svi oživeti''...
I sada ti meni tvrdiš da neki mogu ipak i bez otkupnine da žive.
Tu vrdaš i nećeš da daš odgovor jer ti to ruši tvoje predubeđenje .. I jeste predubeđenje jer ga u Pismu nema...
shvati, pogresno si naucio i netacno citiras, koliko u tome ima udela indoktrinacija, ja ne znam, nagadjam, ali ne valja ti posao, sto je i jasna primetila
moras da razlucis sta su te drugi naucili, a sta je istina
Ovo što si hteo meni da kažeš, sam sebi reci. Ja Hristu verujem za razliku od tebe, koji pomoću rebusa dolaziš do zaključaka koji ti se uklapaju u predubeđenje...
A jasne Hristove reči izvrćeš...pa nije sam izašao, nego ga Bog popeo...smešno...kao da tu ima neke razlike.
Unižavaš samog Hrista, koji jasno kaže da NIKO nije izašao na nebo...ni na bilo kakav način...
I time što njegovu otkupninu smatraš beznačajnom za neke ljude...
Enohu i Mojsiju ne treba otkupnina...Svašta.
Mojsije nije bio dostojan da uđe u obećanu zemlju...Bog mu kaže...a u nebo po tvom jeste...
I onda ja pogrešno naučen.
Od koga? Od Hrista? Od Pavla?
Reče li Pavle za verne i za Mojsija i Enoha ''da ne primiše svoje obećanje, već ga videše izdaleka i pokloniše mu se''...
Hrist kaže, NIKO se ne pope na nebo...Ti mu protivrečiš i kažeš da jeste...valjda bolje znaš od Hrista.
Pavle kaže, NIKO od vernih nije primio obećanje...A ti i od Pavla bolje znaš pa kažeš da su primili obećanje...
I onda ja nešto pogrešno razumeo...
Pa čekaj čoveče verujem Hristu pre nego tebi a ti me optužuješ i za to! Pa gde je kraj.
put istina i zivot
“Uđite na uska vrata, jer široka vrata i prostran put vode u propast, i mnogo ih je koji idu njim. Kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u život, i malo ih je koji ga nalaze!” Matej 7,12
a sta ti kazes? vrata otvorena, put prohodan?
vidi, od proroka do laznih proroka, opet ti kopiram, a ti ne vidis gde gresis, da zbog laznih proroka tj odbijanja svetih starozavetnih umesto koji uzimate lazne, mnogi propadaju:
Matej 7,12 Sve dakle što hoćete da čine vama ljudi, činite i vi njima: jer je to zakon i proroci..
Matej 7,13 Uđite na uska vrata; jer su široka vrata i širok put što vode u propast, i mnogo ih ima koji njim idu.
Matej 7,14 Kao što su uska vrata i tijesan put što vode u život, i malo ih je koji ga nalaze.
Matej 7,15 Čuvajte se od lažnijeh proroka,
Matej 7,21 Ne će svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji oca mojega koji je na nebesima.
Matej 7,22 Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! nijesmo li u ime tvoje prorokovali, i tvojijem imenom đavole izgonili, i tvojijem imenom čudesa mnoga tvorili?
Citirao sam ti Pavla koji kaže da prema prvoj skiniji, a Duh Sveti svedoči za to, da je put za svete zatvoren... Tek sa drugom skinijom u koju Hrist uđe, se taj put otvara... Naravno jer je on jedini prvosveštenik koji nas otkupljuje i tek onda se taj put otvara svetima...
A ovaj uzak put o kome sada ovde pričaš je nešto sasvim drugo...I on je put ne samo svetih....tih koji imaju nebeski poziv već i nas koji imaju zemaljsku nadu u spasenje...Rekoh ti malo i veliko stado...druge ovce koje treba dovesti...kako Hrist kaže.
Taj uzak put i uska vrata na koja moramo da se naprežemo da bi smo ušli, predstavlja tvoj Hrišćanski život od trenutka kada si krenuo da služiš Bogu...tačnije od krštenja...
Širok put je raskalašan put na kome je sve dozvoljeno. Put na kome se isključi savest i 100 na sat kroz život...uživaj, jedi, pij, puši, kockaj se, budi nemoralan, grabi samo sebi, stiči što više materijalnog...i gde je tu Bog?
Nigde...Nema ga, možda samo na jeziku i to 95% u psovkama a...5% uz čašicu rakije...
A na uskom putu si od krštenja pa do smrti ili sudnjeg dana ako pre dođe...zato je on težak.
Život po Božijim merilima u ovom svetu nimalo nije lak.
''Ko se ne odrekne sebe nije mene dostojan''...
Kada ti je Bog uvek na prvom mestu i pre tvojih potreba i tvog života... ''Jer džaba je čoveku i ako ceo svet dobije a dušu svoju izgubi''...
I tako dalje i tako dalje...Hrišćanski put nikad nije bio lak...
koliko su siroka ta vrata nebeska, otvorena i koliko je sirok taj put neprimanja ziga 666?
koliko je sirok taj put i ta vrata koliko su siroka ako vi cekate prvo vaskrsenje, a za drugo kazete, pa videcemo posle 1000 godina, prvo da vidimo prvo, i da vidimo kako se vaznose dva svedoka, da vidimo kako oni ustaju iz mrtvih, lako cemo mi posle da poverujemo u vaskrsenje, pa i verujemo, samo dan njih 2 prvo potvrde svojim primerom
ehehej
sirok li je taj put i ta vrata pakla propasti koliko su siroka? PROPASCETE SVI KOJI SLEDITE ZA LAZNIM OTKRIVENJEM.
Ja ti u razgovoru do sada nisam otkrivenje ni pomenuo.
Sve što sam ti rekao su Hristove i Apostolske reči.
A ti koliko vidim tu imaš problema...
Kada Hrist kaže ''NIJE NIKO''...
Ti kažeš, ma jeste samo drugim putem ili na druga vrata, ko će ti ga znati ili Bog pogazi svoja merila i zavete, pa ipak neki imaju privilegiju u odnosu na neke druge koji su u veri i delu bili mnogo, mnogo iznad ove dvojice...
A sa tim unižavaš Hrista i njegovu otkupninu.