Да ли би ви или неко (ко)га знате испробао симулатор летења?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Питање?

• Озбиљно не

• Озбиљно да

• Забаве ради можда ја

• Забаве ради можда би некоме то био добар поклон

• Одбојно је

• Привлачно ал' превисока цена

• Нека ми неко поклони ово за рођендан

• Интересовања без за ово код окружења

• Интересовања без за ово код мене

• Одмах да

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
45.093
Screenshot_20250315-232318_Instagram.jpg

Један од два урођена људска страха (негде то чух да је тако) је страх од висине а пилоти важе за изузетке који воле да управљају авионима,живе за то.Питање је у наслову а ако не би ви испробали ко је од оних које знате изразио или изразила жељу да би или ни ви нити ико од познатих вама нема такве идеје?

Занимљиво јесте... Али бих желео озбиљно да пробам, не само да слушам који низ дугмића и команди треба да учиним. Треба знати барем нешто. И обратити пажњу да је авијација само на енглеском.

А извесно је да бих пробао неку лудорију коју није паметно изводити у правим условима :andjeo:

Kao dete sam razmisljao da postanem pilot.
Интересантно а та школа доста пара захтева а и перфектно здравље пилота....
medjutim ostadoh sam avio mehanicar,
....е то је занимљиво,како се постаје,где се налазила школа за учење у пракси?
a i taj posao nisam radio
Штета ако си волео и то али ко зна за шта је добро,можда не би испунило очекивања,јеси можда размишљао о томе касније?
,jer sam se zaposlio u Kolubari.
....а добро,ето сад постоји отворена могућност за симулатор летења ако те можда привлачи да пробаш?

Škola je nekada bila,a nadam se da je još,na Dorćolu MŠC Petar Drapšin.Inace za pilota treba veoma dobro zdravlje.Ranije nisi smeo da imaš ni jedan kvaran yub,a kamoli šta drugo.Nisam razmišljao o tome više,možda ponekad,kada vidim avione.Mlad sam se zaposlio i više nije bilo povratka.medjutim i neki problemi su postojali zbog kojih nisam postao ni avio mehaničar.To je duga priča.Ne bih da se zaludjujem u ove matore dane.

Škola je nekada bila,a nadam se da je još,na Dorćolu MŠC Petar Drapšin.Inace za pilota treba veoma dobro zdravlje.Ranije nisi smeo da imaš ni jedan kvaran yub,a kamoli šta drugo.Nisam razmišljao o tome više,možda ponekad,kada vidim avione.Mlad sam se zaposlio i više nije bilo povratka.medjutim i neki problemi su postojali zbog kojih nisam postao ni avio mehaničar.To je duga priča.Ne bih da se zaludjujem u ove matore dane
ja prvenstveno zbog vids nissm ni pokusao, imam malu dioptriju +0,5 , zub pokvaren niksd nissm imao 🤷 al ja sam hteo u vojne pilote

ja prvenstveno zbog vids nissm ni pokusao, imam malu dioptriju +0,5 , zub pokvaren niksd nissm imao 🤷 al ja sam hteo u vojne pilote
Ja sam ziveo u Batajnici u Oficiskoj koloniji,a to je uz sam aerodrom.Stalno sam gledao uzletanje i sletanje Galebova i Migova 21.Svake godine bio na Aeromitinguali nesto mi se kroz zivot nije dalo.

Ja sam ziveo u Batajnici u Oficiskoj koloniji,a to je uz sam aerodrom.Stalno sam gledao uzletanje i sletanje Galebova i Migova 21.Svake godine bio na Aeromitinguali nesto mi se kroz zivot nije dalo.
verujem, u moje vreme smo se vec lozili na mig 29, san snova, kaf smo bili u muzeju ko klinci

Škola je nekada bila,a nadam se da je još,

Постоји а назив је променила у директан....
na Dorćolu MŠC Petar Drapšin.

"У септембру 2007. године дошло је до промене имена школе из Техничка школа „Петар Драпшин” у Ваздухопловна академија. Списак имена школе кроз историју:

• Државна Средња Техничка Школа у Београду (1924—1947)
  • Индустријска средња техничка школа (1947—1948)
  • Индустријска средња техничка школа „Петар Драпшин“ (1957—1975)
  • Средња машинска техничка школа „Петар Драпшин“ (1975—1978)
  • Образовни центар „Петар Драпшин“ (1978—1988)
  • Техничка школа „Петар Драпшин“ (1988—2005)
  • Ваздухопловно - техничка школа (2005—2007)
  • Ваздухопловна академија (од 2007. године)"
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Ваздухопловна_академија_Београд
Inace za pilota treba veoma dobro zdravlje.Ranije nisi smeo da imaš ni jedan kvaran yub,a kamoli šta drugo.
Траже одлично здравље негде сам прочитала,нисам знала да подразумева и то ал' занимљиво да у времену интернета детаљних информација нема.
Nisam razmišljao o tome više,možda ponekad,kada vidim avione.
Али занимљиво је да неко има ту идеју јер је љубав према летењу баш посебна љубав,негде сам прочитала да Србија има хиљаду и по пилота.
Mlad sam se zaposlio i više nije bilo povratka.
Мало ко оствари своје снове и то је тешко а потпуно у реду јер живот често иде како иде,немамо неку контролу већ шта кога задеси задеси.
medjutim i neki problemi su postojali zbog kojih nisam postao ni avio mehaničar.
To je duga priča.
Слободно напиши јер то је потпуно у реду ако хоћеш наравно,не терам него мало је особа које уопште дођу до тога да уче за такав посао,доста мистично делује све.
Ne bih da se zaludjujem u ove matore dane.
Не то,већ животна сазнања су непроцењива и од сваког се може нека поука извући а ово спада у нешто недоступно многима те се доста мистификује.

Poslednja izmena:
Постоји а назив је променила у директан....

"У септембру 2007. године дошло је до промене имена школе из Техничка школа „Петар Драпшин” у Ваздухопловна академија. Списак имена школе кроз историју:

• Државна Средња Техничка Школа у Београду (1924—1947)
  • Индустријска средња техничка школа (1947—1948)
  • Индустријска средња техничка школа „Петар Драпшин“ (1957—1975)
  • Средња машинска техничка школа „Петар Драпшин“ (1975—1978)
  • Образовни центар „Петар Драпшин“ (1978—1988)
  • Техничка школа „Петар Драпшин“ (1988—2005)
  • Ваздухопловно - техничка школа (2005—2007)
  • Ваздухопловна академија (од 2007. године)"
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Ваздухопловна_академија_Београд

Траже одлично здравље негде сам прочитала,нисам знала да подразумева и то ал' занимљиво да у времену интернета детаљних информација нема.

Али занимљиво је да неко има ту идеју јер је љубав према летењу баш посебна љубав,негде сам прочитала да Србија има хиљаду и по пилота.

Мало ко оствари своје снове и то је тешко а потпуно у реду јер живот често иде како иде,немамо неку контролу већ шта кога задеси задеси.

Слободно напиши јер то је потпуно у реду ако хоћеш наравно,не терам него мало је особа које уопште дођу до тога да уче за такав посао,доста мистично делује све.

Не то,већ животна сазнања су непроцењива и од сваког се може нека поука извући а ово спада у нешто недоступно многима те се доста мистификује.
Nekada bio Mašinski Školski Centar.Bila više strukovna škola.

Back