Da li bi u Srbiji trebalo da se organizuje narodni protest protiv SPC-a?

Da li bi u Srbiji trebalo da se organizuje narodni protest protiv SPC-a?

• Ukupno glasova
    26
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Niko ništa nije lupetao, čovek je izneo svoje mišljenje i to je to. Tvoje je pravo da se složiš ili ne složiš ali mu ne možeš uskratiti pravo na svoje mišljenje. Nismo u Berlinu 1935-e.
Lupeta kao maksim po diviziji, studenti su njemu ustase
Ustase podize a studente prlja
Idiot
To je moje misljenje na sta JA imam pravo

Kad bi mi stvarno imali firera, opozicija ne bi postojala već bi svi bili u zatvoru ili proterani, dobro de, ne bi bili streljani kao nekad, ipak je ovo 21. vek . Ovi što blokiraju ulice i mostove bi silom bili sklonjeni sa istih i pridružili se ovima prvima u zatvoru. Svi mediji opozicije bi bili zabranjeni.Ti ako si zaista u Tajlandu bi i tamo bio lociran a tvoja porodica u Srbiji bi dobila posetu drugova u šinjelima... I tako.
Nemaš ti pojma šta znači reč firer.
Drugo doba.
Nas Firer je ipak mali pa mora da fingira demokratiju da ne bi dobio packe.
A sta bi bilo sa onima koji blokiraju Jagodinu i Sremsku Mitrivicu?
Kao Nirnberg sve do 1944... sletovi sa bakljama i slicno?

Drugo doba.
Nas Firer je ipak mali pa mora da fingira demokratiju da ne bi dobio packe.
Pa upravo je demokratija da policija polomi od batina one koji blokiraju ulice, mostove, ustanove, i to vrhunska demokratija,made in west, si video Francusku i Olandsku policiju kako leši narod, hrani ih suzavcem, baca šok bombe, pušta policijske pse na njih, gazi i hapsi na hiljade?
Izgleda da AV nije u toku, kako treba da reaguje demokratska policija.😟

q⁰
Pa upravo je demokratija da policija polomi od batina one koji blokiraju ulice, mostove, ustanove, i to vrhunska demokratija,made in west, si video Francusku i Olandsku policiju kako leši narod, hrani ih suzavcem, baca šok bombe, pušta policijske pse na njih, gazi i hapsi na hiljade?
Izgleda da AV nije u toku, kako treba da reaguje demokratska policija.😟
Vucic fingira demokratiju. Ne izvrci moje reci.
Ali mali Firer nije glup. Zna da bi u slucaju primene sile zglajzao u roku od par dana...

Nego.... sta bi sa onima koji blokiraju Jagodinu i Mitrovicu i ostavljaju svinjac iza sebe? Bagra?

q⁰

Vucic fingira demokratiju. Ne izvrci moje reci.
Ali mali Firer nije glup. Zna da bi u slucaju primene sile zglajzao u roku od par dana...

Nego.... sta bi sa onima koji blokiraju Jagodinu i Mitrovicu i ostavljaju svinjac iza sebe? Bagra?
1. " Firer" je već primenjivao silu 2020 i 2023, treba li da podsetim, suzavac, konjička brigada, policija što u uniformama ,što u civilu, lema i hapsi... I jel zglajzao, taman posla, i dalje je vrlo živahan i vrlo na vlasti.

2. Stvar ugla gledanja, to za bagru. Tebi i tvojima su oni bagra a njima ste vi bagra. O ukusima ne vredi raspravljati.😁

Jel plemenski ili udbaski narativ?

A nije prislo ni dana da nismo culi tvoj narativ o udbi i stranim sluzbama, ne znam ot kuda dolazi ta oreopterecenost.

Nekom je skandalozna izjava mitropolita Davida, nekom Grigorija, a nekog i bas briga…
Demokratija i sloboda govora, i pre svega ljudska psiha- svuda ima svajakvih, pa i u crkvenim organizacijama.
Ne vidim sasto toliko obracate paznju na sve to?
Te religiozne organizacije su ionako precenjene i ne vidim da bas imaju neki ogroman uticaj i u Srbiji, a pogotovo ne na zapadu Evrope.
Kamijev narativ ne bi mogli razvezati ni konzilijum najumnijih psihopatologa . Čitav sistem u Srbiji se po njemu može svesti na jednostavnu šemu KGB - > UDBA -> vlast i represivne snage. A onda Vučić glasa u UN protiv Rusije. Prateći dosledno Kamijevu logiku proizilazi da je za takvo glasanje dobio nalog od KGB-a , kako sad to? Pa tako što je Kami ubeđen da je u svetu špijuna sve obrnuto nego što jeste. Da je Vučić glasao za Rusiju bio bi sumnjiv da radi direktno za KGB
Drugim rečima Kami je Čvorović na steroidima.

Uz narod da ali uz kardinalno lošu vlast nikako i nipošto. To nikako ne može biti dobro.
Svi znamo da je patrijarh Pavle svojevremeno bio protiv Slobinog režima i podržao narodne proteste tada. Nekada je na čelu SPC-a bio čovek sa velikim kredibilitetom, dok danas je na čelu SPC-a čovek koga mnogi ne poštuju i sa razlogom ga zovu Profitije, čovek koji se uvlači vladajućem režimu i plus čovek koji je papoljubac. Šta ima dalje da se priča?
Sve ali da šuruje sa poluverjem jeste obična izmišljotina.

Nikako.

Pa zar je pored ovoliko aktera u politici bas SPC kriva, koja nikog ni na sta silom ne tera?

To sto je taj vladika izjavio, nije trebalo, ali svako odgovara za svoje izjave, a SPC nije politicko telo.

Budalastine... Bolje je ne ici u crkvu neko vreme, kakva pobuna, kakvi bakraci.

Crkve tradicionalno ne priznaju krivicu.

Cak i kada su krive za mucenja, genocide i potkazivanja citavih naroda i hiljada ljudi.
Katolicka, muslimanska, jevrejska i pravoslavna, nijedna nikada nece priznati da je crkva pogresila vec eto, neki lik iz crkve je napravio gresku zbog koje se crkva mora izvinjavati, neretko i par vekova kasnije.

Mozda i nije lose pozvati nekada neku crkvu na odgovornost.

Crkve tradicionalno ne priznaju krivicu.

Cak i kada su krive za mucenja, genocide i potkazivanja citavih naroda i hiljada ljudi.
Katolicka, muslimanska, jevrejska i pravoslavna, nijedna nikada nece priznati da je crkva pogresila vec eto, neki lik iz crkve je napravio gresku zbog koje se crkva mora izvinjavati, neretko i par vekova kasnije.

Mozda i nije lose pozvati nekada neku crkvu na odgovornost.
Mozda je treba pozvati na odgovornost, ali nikako na pobunu protiv nje, to bi bilo smesno. Pravoslavna crkva, narocito SPC nema kome i za sta da se izvinjava, istorijski gledano, to je posebna stvar.

Ali svako uostalom moze svojom odlukom da prekine ili smanji da jedno vreme ide u crkvu, kao sto sam ja odlucila, i to ce dati rezultate pre ili kasnije.

1. " Firer" je već primenjivao silu 2020 i 2023, treba li da podsetim, suzavac, konjička brigada, policija što u uniformama ,što u civilu, lema i hapsi... I jel zglajzao, taman posla, i dalje je vrlo živahan i vrlo na vlasti.

2. Stvar ugla gledanja, to za bagru. Tebi i tvojima su oni bagra a njima ste vi bagra. O ukusima ne vredi raspravljati.😁
2022 i 2023 su bile drugacije. Bio je jak i komotan. Danas bi upotreba sile automatski znacila opsti ustanak koji on ne bi politicki preziveo i on to jako dobro zna

Vidi, nemoj spinovati. Tebi su bagra studenti sto blokiraju. Moje pitanje upuceno tebi je da li je bagra i SNS krdo na ulicama Jagodine i Mitrovice koja takodje blokira?

Ili mali Firer moze da blokira gde god mu padne napamet i da doteruje sendvic autobuse po sopstvenom nahodjenju?

Uz narod da ali uz kardinalno lošu vlast nikako i nipošto. To nikako ne može biti dobro.
Svi znamo da je patrijarh Pavle svojevremeno bio protiv Slobinog režima i podržao narodne proteste tada. Nekada je na čelu SPC-a bio čovek sa velikim kredibilitetom, dok danas je na čelu SPC-a čovek koga mnogi ne poštuju i sa razlogom ga zovu Profitije, čovek koji se uvlači vladajućem režimu i plus čovek koji je papoljubac. Šta ima dalje da se priča?
Od tvoje ideologije koja se jedino i samo svodi na bezuslovno ispunjavanje i pogađanje hirova i zahteva svih okolnih nacionalizama nema baš ničeg goreg.

Kardinalno je opasna.

Da li ste narod ti i onih tvojih 0,1-1% istomišljenika?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back