Е мој Томо црни Томо
Пише: Деда Милојко
субота, 23 април 2011 14:15
Ја сам полуписмен чоек па ако може неки да ми објасни шта се бре ово догађа с тобом мој црни Томо. Гледам те на телевизији како си онемоћао и како те обилазе и прецедник и ови попови и ови твоји напредњаци. Жао ми те је што се мучиш иако ми није јасно ради чега и гладујеш и жеђујеш. Тео сам да гласам за тебе ал ме збуни ово све никако да разабирем шта се ово ради са тобом и свом српском сиротињом.
Не разумем ти се ја много у ту неке политике али мој комшија Живорад такође напредњак, иако многи у нашу Бачину мисле да он није напредан већ да је заостао човек , верује да си решио да идеш до краја до избора који треба ионако да буду. Онај жућа који је увек за жуте каже да то нема шансе и да су тебе Томо преварили.
Видим ја бре на телевизору да се на ономад у Београд штуштила поново напредњачка сила ко некад на Слобино ушће долазе из свију страна углавном с афтобуси али и возови они који немају паре за афтобус. Неки од њи носе и онај, како га зоведу, „штиропор“, кажу ће седе на њега до судњи дан, док им се не испуну сви захтеви. Који захтеви бре питам ја њи? Е кажу, ни они нису сигурни, ће им каже вођа… Оће сиротиња да те подржи али јој није баш јасно како да иду и кој нас води напред у срећнију будућнос.
Какав бре вођа мислим се ја у себе? Онај наш мучени Тома што не може више ни да прича а камоли да командује јуриш на власт и органе власти који наш све ојадише. Неки у село кажу преварише те твоји најближи, други кажу да су то Жути ти подметнули ко неку јако паметну идеју а има и оних у кафани који тврде и куну се ко да знају тачно да су те преварили ови из Јевропе и Америке. Кажу ти наши сеоски мудраци из кафане да ти ови из Америке не верују млого јербо си ко веле лукави србијанац наш чоек који би и њих покушао да превари чим ојача на власти. Неко те је црни Томо гадно преварио а жути те испљуваше на телевизору ко да си најгори на цео свет.
Њима је, ко веле, ишло на руку да се уништи она велика Шешељева странка и да се направе две мање потаман. Ову твоју би ко веле подржали да ојача и да буде конкуренција црном Тадићу. Сад су вели видели да си превише ојачо, а они не би баш волели да виде тебе самог да заседнеш у владу, већ би тели да те ослабе, а море бити и да напустиш политику.
Није бре ово никако добро мој црни Томо. Гладујеш а слаба вајда од тога, ни ти а ни ми. Странка ти је у кризи политика слаби а жути се спрдају са тобом ко да си недај боже полудео и да гладујеш безвезе. Гледам телевизију и сви ти се смеју у брк нарочито ови новинари и паралитичари разни који бране власт. Видим да су искористили прилику што гладујеш да те сахране политички преко телевизије ови разни што анализују за власт па си им ти дао џебане да те њоме туку. Види се Томо да си наиван чоек јербо немаш своје телевизије своје новинаре и паралитичаре који би да ти држе страну када дође стани пани. Прецедник нема никаку политику али има телевизију преко које дефилују ко у кафани разни који ти се ругају и оцрњују.
Шта да ти речем погрешио си Томо. Ниси требо да гладујеш због месец дана избора већ због сиротиње, да тражиш да се пусти омладина из затвора и да се прекину преговори са Шиптарима јер им тиме ми правимо државу. Е мој црни Томо да си ради тога гладово и жеђово и ја би те подржо и ја би гладово са тобом испред скупштине ако треба. Овако те мој црни Томо неко навуче на танак лед а други те са телевизора ови злобни новинари и дебели паралитичари што стално нешто анализују и лапрдају оће скроз да те упропасте е мој Томо црни Томо шта дочека ти са њима и ми са тобом да не знамо више на коју страну да кренемо и како да Србијица наша стане једаред на ноге.
Шта да ти речем желим ти да се ко сви прави Срби заједно помолимо и причестимо и да се коначно уразумимо а не да ко до сада неке Жуће да раде шта оће са нама овако наивним и завађенима.
http://www.vidovdan.org/2010-04-07-16-31-47/12497-2011-04-23-13-25-16