Da li bi se snašli u ovom kružnom toku?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.077
Image1.jpg

Kako bi se snašli u ovom kružnom toku?

(da zanemarimo to što je ovo u Engleskoj gde voze u suprotnom smeru)

Video sam ovo ranije.

Problem je u tome sto oni voze levom stranom, a centralni kruzni tok je desnom stranom. Pa se prebacujes sa jedne logike na drugu u istom toku. Ne znam kako se snalaze..... Ja sam 17 godina bio na levoj strani i meni je ona mozda i logicnija, ali za nekog ko je ceo zivot na desnoj strani leva moze da bude veliki problem. Zapravo kad sam se mrdao sa jedne na drugu stranu uvek mi treba neko vreme da okrenem logiku kretanja u glavi.

Ne znam samo kako je tom dizajneru palo na pamet da napravi lavirint očekujući da će biti logično?... englezi
Видјех ово прије пар година... Иначе, за некога ко се возао по Славији, никакав кружни хаос није проблем. :lol:

Него, де мало љепше нацртај стрелицу (немам сад времена па сам буквално само шврљнуо) и окачи као посебну тему с питањем:
На колико различитих начина кроз овај кружни ток може бијели аутомобил ући у улицу означену стрелицом? ;)
Image1+.jpg

Видјех ово прије пар година... Иначе, за некога ко се возао по Славији, никакав кружни хаос није проблем. :lol:

Него, де мало љепше нацртај стрелицу (немам сад времена па сам буквално само шврљнуо) и окачи као посебну тему с питањем:
На колико различитих начина кроз овај кружни ток може бијели аутомобил ући у улицу означену стрелицом? ;)
Pogledajte prilog 1617957
samo na jedan nacin..sve ostale opcije da koristi mora biti il pijan il glup..

Ajde neko da uradi FLIP HORISONTAL ja ne mogu na telefonu. Biće mnogo jasnija raskrsnica. Vozim ovde po španiji i mnogo je brže sa kružnim tokovima, dve trake ulaze, desnu traku uzimaš ako odmah na sledećoj izlaziš, levu traku ako ideš pravo. Ovaj na sledećoj ako vidi auto u desnoj traci odmah kreće, a ako vidi u levoj traci auto da ulazi u raskrsnicu onda čeka. Sve ide ko voda nema stajanja. Bukvalno letim.

Ovo je zanimljivo ......ovo je resenje kako koristiti vise od 2 trake u kruznom toku...
imas boletovo resenje, ko udje mora odmah da izadje, a ako nece odmah da izadje, e onda mora da udje u unutrasnji kruzni tok preko kruznog toka koji vodi do tog unutrasnjeg kruznog toka....

Znaci dva smo sveta razlicita, spoljni moze da se zeza i shvata raskrsnicu kao raskrsnicu , gde on samo pipka kruzne tokove ali ne ulazi u njih...
Ali ako udje onda se promenom logike unutrasnjeg kruznog toka dobilo skracenje od 180 stepeni, sto je vrlo korisno...

A logiku je prebacio na desnu jer je unutrasnji kruzni tok, nova vrsta saobracajnice...

Zanimljivo resenje...mesavina slavije kao simulacije kruznog toka koji nije kruzni tok vec skup raskrsnica, i unutrasnjeg kruznog toka do koga se dolazi preko mini kruznih tokova...

Cak je bolje sto je suprotna logika kod unutrasnjeg kruznog toka, bolje nego da je kod unutrasnjeg bila leva logika, tj njima normalna, a raskrsnice da budu suprotna logika, tj njima desna..ovako je mnogo bolje, raskrsnice su raskrsnice, uso izasao, vazila ista pravila, kao za raskrsnicu , ako hoces u kruzni , imas pristup preko mini kruznog, oprezniji je ulaz, manje sudara, ulazis tecno u unutrasnji kruzni , imas sve prednosti jednostrukog ulaska...ili svejedno , ali je kruzni tok opet max 2 trake, sto je videli smo zbog pravila prednosti max operativni i razumni broj traka u kruznom toku..

Ovako se ustvari daje prednost unutrasnjoj traci u kruznom toku a da se vozaci ne dosete..

Tacno svaka unutrasnja traka ima prednost u odnosu na spoljasnju tj ima mogucnost da se prestroji i ima prednost, pri izlazu , tako da ima prednost u odnosu na one koji bi da udju u unutrasnji kruzni tok....u nasme srpskom slucaju to bi bili oni koji su u spoljnoj traci kruznog toka..

Bravp za primer....

Poslednja izmena:
Ja gledao slaviju juce, sve su nacrtali , bas sve, ne mozes da omasis kako treba da vozis, , uopste nije kruzni tok, nego je raskrsnica....obicna...

Samo sto slavija nije vise za pesake, onde mora , mora MORA , podzemni prolaz, kao sto su zamislili na pocetku , ali sad mora zato sto su usrali motku sa kruznim tokom koji je zbog pameti ljudi i zbog navika i zbog zakona o saobracaju sad osetljiv...

Zato ce posle onih godinu dana renoviranja slavije da potrose jos godinu ili dve da naprave podzemni pesacki prolaz, jer ovako , em usporis vozace ka klinickom, em moras 300m da zaobilazis u tolbuhina, em ne znam koliko je sad daleko dole kod 28....tamo ti jos i nije krivo da ides, bar ces kroz manjez...

Ja gledao slaviju juce, sve su nacrtali , bas sve, ne mozes da omasis kako treba da vozis, , uopste nije kruzni tok, nego je raskrsnica....obicna...

Samo sto slavija nije vise za pesake, onde mora , mora MORA , podzemni prolaz, kao sto su zamislili na pocetku , ali sad mora zato sto su usrali motku sa kruznim tokom koji je zbog pameti ljudi i zbog navika i zbog zakona o saobracaju sad osetljiv...

Zato ce posle onih godinu dana renoviranja slavije da potrose jos godinu ili dve da naprave podzemni pesacki prolaz, jer ovako , em usporis vozace ka klinickom, em moras 300m da zaobilazis u tolbuhina, em ne znam koliko je sad daleko dole kod 28....tamo ti jos i nije krivo da ides, bar ces kroz manjez...
Inače si išao direktno preko trga do kliničkog centra, što bi zaobilazio...:D
a inače, ja čuo, da treba usporiti pred raskrsnicom što baš i nije u redu, kad možeš da prodješ bez kočenja, ako ideš tenkom...i operisan si od vožnje kolima...

Back