Da li bi religije trebale da nas uče dobroti?

To da li ja i koje duhovne prakse koristim je bas vrlo licno. ALi znam da razlikujem religiju tojest vernika od fanatika. A svaki vernik tojest fanatik ciji Bog kaze:oni tamo njihova relgija je lazna-to je demonizam "i slicno-to su idiotarije za mene. A ti, takodje znam da zelis da prikazes sebe kao produhovljenu, dobru osobu-a cim postoji teznja za tim, da se ti nekom dokazujes-a to kod tebe 1000 % POSTOJI-postoji i problem...Kao sto je i problem kad neko ne razlikuje sta znaci duhovno ucenje a sta religija...
Gde sam ja rekla da ne razlikujem duhovnost od religije? Šta si sad to iskonstruisao
pitaj Boga.. Evo nisam produhovljena, fanatik sam, veze o životu nemam. Hajde
ti objasni šta je to duhovno učenje.

Šta je lično u tome da kažeš kakve duhovne prakse koristiš? Nisam te za iskustva
pitala. To bi bilo lično.

dobar čovek vidi dobro, rađav rđavo.
To je pogresno psiholoski
Zao covek ne vidi zlo jer da vidi ne bi bio zao
a dobar vidi zlo jer je dobar pa mu smeta zlo
Tj duhovan covek - psiholoski normalan vidi i dobro i zlo i razlikuje ih
dok zlima je poremecenm sistem vrednosti njima se to mesa.
Zlima je zlo ko dobar dan ne vide ga ne percipiraju ga kao zlo nego kao dobro
to je duhovni poremecaj
o cemu i Biblija govori kada kaze " Od svetosti mrak prave i od mraka svetlost."
Tako da zlima je dobro zlo a zlo dobro.

Gde sam ja rekla da ne razlikujem duhovnost od religije? Šta si sad to iskonstruisao
pitaj Boga.. Evo nisam produhovljena, fanatik sam, veze o životu nemam. Hajde
ti objasni šta je to duhovno učenje.

Šta je lično u tome da kažeš kakve duhovne prakse koristiš? Nisam te za iskustva
pitala. To bi bilo lično.
Ako cemo iskreno-to za tebe sam zakljucio niko nije rekao da si sama za sebe rekla to(niko nikad to ne bi i priznao i rekao za sebe.) Imao sam prliku da se sretnem sa necim sto je na granici sekte i u zadnjem momentu me je NESTO-intucija, podsvest, Bog-kako god to nazval-jednostavno me je odvuklo od toga. Par ljudi koje znam je uslo u to, bili su neko vreme i-napustili...Dosta su mi bliska istocnjacka ucenja i iako sam pravoslavac-bliskiji mi je, jednostavno prisniji, ne znam kako bih opisao-budizam...Koji coveka uci kako da zivi, sa svim patnjama koje zivot nosi-dok hriscanstvo kaze-pati se u ovom zivotu nagrada ti je u sledecem. To je svodjenje coveka na mentalitet ovce-sagni glavu, radi sta ti se kaze, ne koristi mozak(NI SLUCAJNO!) - i cekaj da te smaknu Pritom-budi srecan sto ces umreti. I mozda odes u Raj....

To je pogresno psiholoski
Zao covek ne vidi zlo jer da vidi ne bi bio zao
a dobar vidi zlo jer je dobar pa mu smeta zlo
Tj duhovan covek - psiholoski normalan vidi i dobro i zlo i razlikuje ih
dok zlima je poremecenm sistem vrednosti njima se to mesa.
Zlima je zlo ko dobar dan ne vide ga ne percipiraju ga kao zlo nego kao dobro
to je duhovni poremecaj
o cemu i Biblija govori kada kaze " Od svetosti mrak prave i od mraka svetlost."
Tako da zlima je dobro zlo a zlo dobro.
u svakom od nas stanuje dobro i zlo. dobar čovek vidi dobro a rđav rđavo.
a ti mi pišeš nešto tipa kurba objašnjava šta je moral.

Ako cemo iskreno-to za tebe sam zakljucio niko nije rekao da si sama za sebe rekla to(niko nikad to ne bi i priznao i rekao za sebe.) Imao sam prliku da se sretnem sa necim sto je na granici sekte i u zadnjem momentu me je NESTO-intucija, podsvest, Bog-kako god to nazval-jednostavno me je odvuklo od toga. Par ljudi koje znam je uslo u to, bili su neko vreme i-napustili...Dosta su mi bliska istocnjacka ucenja i iako sam pravoslavac-bliskiji mi je, jednostavno prisniji, ne znam kako bih opisao-budizam...Koji coveka uci kako da zivi, sa svim patnjama koje zivot nosi-dok hriscanstvo kaze-pati se u ovom zivotu nagrada ti je u sledecem. To je svodjenje coveka na mentalitet ovce-sagni glavu, radi sta ti se kaze, ne koristi mozak(NI SLUCAJNO!) - i cekaj da te smaknu Pritom-budi srecan sto ces umreti. I mozda odes u Raj....
I koje duhovno učenje si na kraju odabrao?

u svakom od nas stanuje dobro i zlo. dobar čovek vidi dobro a rđav rđavo.
to je tvoje misljenje ali pogresno
ja sam ti objasnila psiholoski i duhovno kako je
a ti vidim nemas nameru da nesto naucis nego se drzis neznanja
normalan covek vidi i dobro i zlo i razlikuje ih
a bolestan ne vidi i mesa mu se
to sto bi ti tako hteo da bude ne moze
videti dobro u zlu je zlo
kao i videti zlo u dobru
ne mozes da tako pojednostavljujes i uopstavas

I koje duhovno učenje si na kraju odabrao?
Upravo u ovom pitanju postoji problem. Tojest u cinjenici da je odgovor-ZASTO bih morao da biram? Zasto je Hriscanski Bog ili Alah pravi i jedini Bog, a ne tamo neki treci? Sve te religije propagiraju manje vise vrednosti-pa ipak se svede na to-"nemoj da izaberes MENE i goreces u paklu " Dok te duhovne prakse uce da-trazis i vidis vrednosti ne-materijalnim stvarima. Da vidis ljude kakvi stvarno jesu a ne kakvim se pretvaraju. Bez obzira da li su ove ili one vere. Uce te da PRIHVATIS ZIVOT a ne da ga ignorises-jer muslimansko da ides u boj kao samobica da bi zaradio dzenet ili hriscansko da patis ceo zivot kao zadnji bednik da bi, mozda otisao u Raj je...nemam reci...

Upravo u ovom pitanju postoji problem. Tojest u cinjenici da je odgovor-ZASTO bih morao da biram? Zasto je Hriscanski Bog ili Alah pravi i jedini Bog, a ne tamo neki treci? Sve te religije propagiraju manje vise vrednosti-pa ipak se svede na to-"nemoj da izaberes MENE i goreces u paklu " Dok te duhovne prakse uce da-trazis i vidis vrednosti ne-materijalnim stvarima. Da vidis ljude kakvi stvarno jesu a ne kakvim se pretvaraju. Bez obzira da li su ove ili one vere. Uce te da PRIHVATIS ZIVOT a ne da ga ignorises-jer muslimansko da ides u boj kao samobica da bi zaradio dzenet ili hriscansko da patis ceo zivot kao zadnji bednik da bi, mozda otisao u Raj je...nemam reci...
A da vidiš sebe kakav stvarno jesi? Šta imam od toga što ću druge da vidim?

Back