Da li bi "pustio" ženu da ide sama na seminar van grada?

pa to su ljudi sto i inače žive skrivajući jedno od drugog stvari.. i onda su stalno nesigurni i misle šta će sad da uradi itd..

Imala sam i ja neke odnose sa osobama sa kojima nikad ne znam na čemu sam, nisam navikla na to, ali nađu se ljudi koji stalno se tako igraju sa onim drugim, prećutkuju i očekuju iz prećutanog nešto da se zaključi, i valjda onda i misle šta će sad partner da uradi kad ode..

Naravno, potpuno je logično da će kresnuti neku ako je muškarac kojemu je to i inače životni cilj, ili da će ona biti sa nekim ako i inače voli da isprobava.. i pre nego što neko ode na seminar već se sve može znati.

Znas kako, tema je o ženi, o odnosu između supružnika, a to podrazumeva (ili bi trebalo da podrazumeva) da se već zna na čemu smo, da poznajemo svog partnera i sebe, neka zrelost i ostalo sto ide uz to.

Ne mislim na neke povrsne ili polupovrsne odnose, vec na odnos sa osobom s kojom faking zivis i gajis porodicu :D
Ako tu nema poverenja, ako tu treba neko nekog da kontrolise, wtf onda, cemu sve to? :D

Ženu ako ne dotežeš stalno ona odluta i napravi neku budalaštinu. To svako ima u kući i može da se uveri.
Nasao sam zbirku srpskih narodnih poslovica o zenama(neke sam cak i izbacio jer pozivaju na nasilje)

• Da joj zašiješ usta, na stražnjicu bi progovorila. (kaže se za lajavu ženu)
  • Do groba: lele! a od groba: ko će k mene! (kada sahrani muža)
  • Dobro je nekad i (pametnu) ženu poslušati.
  • Žena pijanica – gotova bludnica.
  • Žena se uzda u plač, a lopov u krivokletstvo.
  • Žena će samo onu tajnu sačuvati koju ne zna.
  • Ženi, zmiji i mački ne treba verovati ni kada su mrtve.
  • Ženu, decu i psa treba biti i hraniti.
  • Ženu, pušku i konja može čovek pokazati, ali u naruč ne davati.
  • Kada žena plače pitaj je šta hoće.
  • Lajava žena, često puta bijena.
  • Lakše je sačuvati zeca na gori nego ženu na domu.
  • Ne daj kobile u najam, niti puštaj ženu na sajam.
  • Nemoj biti ljuta da ne budeš žuta, već budi dobra da ne budeš modra. (preti poneki čovek svojoj ženi)
  • Ni u moru mjere, ni u ženi vjere.
  • Opasala se jezikom k’o kuja repom. (kaže se za lajavu ženu)
  • Pruža pogan jezika kao krava pos*an rep. (kaže se za neko jezičavo čeljade koje druge grdi i ruži poganim rečima)
  • Žene su da zbore, a ljudi da tvore.
  • Gori je ženski jezik no turska sablja.
  • Gde žena buči tu muž muči

Nasao sam zbirku srpskih narodnih poslovica o zenama(neke sam cak i izbacio jer pozivaju na nasilje)

• Nemoj biti ljuta da ne budeš žuta, već budi dobra da ne budeš modra. (preti poneki čovek svojoj ženi)
  • Pruža pogan jezika kao krava pos*an rep. (kaže se za neko jezičavo čeljade koje druge grdi i ruži poganim rečima)
Народ врло добро зна зашто је рекао то што је рекао .

Ne postoji ništa gluplje od narodnih "umotvorina".

Народ врло добро зна зашто је рекао то што је рекао .
Зато што је препун дегенерика с комплексима ниже вредности, патолошких циника и неуспешних мачо момака који живе у затуцаној и застарелој реалности?

Зато што је препун дегенерика с комплексима ниже вредности, патолошких циника и неуспешних мачо момака који живе у затуцаној и застарелој реалности?
Не, већ због искуства. Јер, све народне пословице и изреке су настале на основу великог људског искуства.
А оне су истинитије и код њих нема феминацистчке демагогије и блебетање, него само истина, право у центар.

Bjankina , ne mislim na vas, božesačuvaj - nego na tu percepciju da se neko sam pozove.
Takođe nisam se nikada sama pozivala ili mi se on samopozvao. Radi se o elementarnoj pristojnosti i ostavljanju prostora partneru da ima i neko svoje poslovno društvo i svoj posao.
Ja ni nisam nepozvana nikad nigde išla :D kad sam i bila u blizini silom prilika, trudila sam se da budem nečujna i nevidljiva , ne volim nikome da remetim radno okruženje

A šta ako firma kaže da mora, a mesta ograničena? :per:

Iznajmio bi apartman preko puta, posmatrao dvogledom i postavio prisluškivače? :think:
Podrazumeva se da ti ideš o svom trošku. Posebno putuješ, posebno odsedaš. Principijalno žena sredi u firmi da joj plate direktno za smeštaj jer će ona sama da organizuje.

Seminar ne zahteva 24 sata posvećenosti firmi i društvu

ne znam kakvo je to pitanje o puštanju partnera da radi svoj posao.
ako možeš da zarađuješ za oboje i više od toga, da priuštiš porodici komfor i udobnost
tvoja žena bi mogla da obavlja neki lagan i kreativan posao uz brigu o porodici
ako žena ima odgovoran posao, zarađujete toliko da je njena plata značajna za pristojniji život i finansijsku stabilnost

kako bi smeo da bilo šta zabranjuješ?

zatim ako imate decu i zajednički dom....šta ćeš ti uopšte u toj priči sa tolikim nepoverenjem
zagorčavaš život sebi i njoj
idi

pa to je neki polusvet koji ne ume da obuzda svoje nagone
nije nužno zlo biti u vezi koja ima izakulisane radnje nego stvar ličnog izbora
Uopste nisu nagoni u pitanju ,nego sta ih ceka kod kuce a sta im je na izvolte,ako jedno drugo cuvamo ili u prevodu ne pustamo,ljubomorno branimo nasu ljubav od sveta ,onda se ne postavlja pitanje izgovora zasto je posao pre partnera i porodice,hvala

robuješ predrasudama ne znam šta da ti kažem
sve generalizuješ

ja isto pristojno izgledam i imala sam startovanja kroz život koliko hoćeš
ali nikada me nijedan start bilo kog muškarca nije odveo u paralelnu vezu
znaš zašto
zato što sam bila zadovoljna u partnerskom odnosu i ništa mi nije bilo u manjku.

tako da ta tvoja priča pada u vodu pred argumentima da prilika čini lopova

ne znam kakvo je to pitanje o puštanju partnera da radi svoj posao.
ako možeš da zarađuješ za oboje i više od toga, da priuštiš porodici komfor i udobnost
tvoja žena bi mogla da obavlja neki lagan i kreativan posao uz brigu o porodici
ako žena ima odgovoran posao, zarađujete toliko da je njena plata značajna za pristojniji život i finansijsku stabilnost

kako bi smeo da bilo šta zabranjuješ?

zatim ako imate decu i zajednički dom....šta ćeš ti uopšte u toj priči sa tolikim nepoverenjem
zagorčavaš život sebi i njoj
idi
Ovde nije u pitanju da "ne pustiš" na posao nego na opcionalno "unapređivanje"

Back