Да ли би нова петооктобарска револуција срушила Вучића?

Али Саво, много слушаш свога гуруа Милана Миленковића, а он ти као сарадник БИА не саопштава све детаље...

https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1381101/slobodan-milosevic-vladimir-putin-peti-oktobar.html


Ipak,određeni događaju skreću pažnju na to da je i Rusija mogla da ima značajnu ulogu u događajima koji su se desili pre 20 godina.

Vladimir Putin, koji je u to vreme tek postao predsednik Rusije, u periodu neposredno pre 5. oktobra sastao se sa francuskim ministrom spoljnih poslova, Iberom Vedrinom. Tom prilikom je, kako se pretpostavlja, Vedrin sa sobom poneo materijalne dokaze o krađi na izborima u Srbiji.

Putinu je "pao mrak na oči" kada je video dokumenta i rekao da, ukoliko se ispostave kao tačna, on će podržati Vojislava Koštunicu. Ipak, zbog unutrašnjih odnosa u Rusiji, Putin nije mogao odmah da podrži promene u Srbiji ali je to uradio izokola.

Prvo je ponudio da u Beograd dođe ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Igor Ivanov a zatim je dao i izjavu koja je, veruje se, pokazala MIloševiću da ne može da računa na podršku ove zemlje.

"Odnos snaga u Srbiji veoma je jasan. Svesni smo šta se tamo dešava kao i koliku podršku građana su dobili kandidati na izborima. Svi sporovi i nesuglasice moraju se rešavati isključivo poštujući zakon Srbije. Ukoliko se radi na neki alternativni način, postoji opasnost da se ugrozi legitimitet budućeg rukovodstva zemlje" rekao je Putin.

I na kraju ponudio je posredovanje u rešavanju izborne krize u Srbiji i pozvao oba kandidata da dođu u Moskvu.

Imajući u vidu da Milošević ne može da putuje, zbog poternice Haškog tribunala koja je bila raspisana za njim, bilo je jasno da od tog sastanka u Moskvi nema ništa, a uzimajući u obzir činjenicu da ni jedan od njegovih medija nije preneo Putinov poziv za posetu Rusiji, zaključuje se da je dotadašnji predsednik naše zemlje postao svestan da je izgubio podršku sa istoka.

Slobodan Milošević je 6. oktobra priznao izborni poraz, dok je već sutradan Vojislav Koštunica položio zakletvu i postao prvi demokratski predsednik Jugoslavije.
 
Isteknuce mu rok kada bude odgovarao za sve sto je ucinio.
Авај, вероватно ће да му тај рок, баш као и њему драгој и непражаљеној Баба Јули, истекне тек у неком мрачном московском дворцу ...
 
Али Саво, много слушаш свога гуруа Милана Миленковића, а он ти као сарадник БИА не саопштава све детаље...
Уопште ја њега не слушам, већ тај лик чита расправе на Крстарици и препричава их и прерађује на свом опскурном подкасту.
 

Back
Top