Da li bi lokalni izbori mogli da budu rešenje trenutne situacije?

Lagerta

Supermoderator
Poruka
25.538
Činjenica je da bi predsednički izbori bili loše rešenje, s obzirom na nesposobnost opozicije da privuče neke značajnije glasačke mase, možda bi vanredni lokalni izbori imali uticaja na neku promenu? Raspoloženje naroda u gradovima Srbije je poznato, brojnost protesta u gradovima ukazuje na želju za promenom i lokalnog rukovodstva. Da li bi ovakvi izbori i prekoret koji bi mogao da se desi uspeli da dovedu do nekih promena i u vodećim političkim krugovima? Tema o Bogatiću me je inspirisala za ovo pitanje.

Činjenica je da bi predsednički izbori bili loše rešenje, s obzirom na nesposobnost opozicije da privuče neke značajnije glasačke mase, možda bi vanredni lokalni izbori imali uticaja na neku promenu? Raspoloženje naroda u gradovima Srbije je poznato, brojnost protesta u gradovima ukazuje na želju za promenom i lokalnog rukovodstva. Da li bi ovakvi izbori i prekoret koji bi mogao da se desi uspeli da dovedu do nekih promena i u vodećim političkim krugovima? Tema o Bogatiću me je inspirisala za ovo pitanje.

Društvo je zrelo za promene ali na koga? Opozicija ne postoji, ali bukvalno ne postoji. Potpuno bizarna situacija.

Društvo je zrelo za promene ali na koga? Opozicija ne postoji, ali bukvalno ne postoji. Potpuno bizarna situacija.
Po gradovima ima ljudi koji nisu sns, koji nisu kompromitovani, manje sredine, bolje se znaju ljudi međusobno. Nisu pripadnici opozicije, već su ili grupa građana ili neki savezi, nevezano za stranke u trendu.

Po gradovima ima ljudi koji nisu sns, koji nisu kompromitovani, manje sredine, bolje se znaju ljudi međusobno. Nisu pripadnici opozicije, već su ili grupa građana ili neki savezi, nevezano za stranke u trendu.
Ima po samim gradovima puno ne-SNS ljudi. Ali, opstine u Srbiji nisu samo ti gradovi, vec ima puno okolnih sela, gde SNS ima ogromnu vecinu medju indoktriniranim seljacima.

Veliki problem Srbije je ta organizacija drzavne uprave i lokalne samouprave.

To SNS koristi do maksimuma.

Potrebno je lokalnu samoupravu drugacije organizovati, da ti seljaci koji glasaju za SNS snose sve posledice toga sto glasaju za tu bandu reketasa.

Не. Медијска сцена је затрована.

Ima po samim gradovima puno ne-SNS ljudi. Ali, opstine u Srbiji nisu samo ti gradovi, vec ima puno okolnih sela, gde SNS ima ogromnu vecinu medju indoktriniranim seljacima.

Veliki problem Srbije je ta organizacija drzavne uprave i lokalne samouprave.

To SNS koristi do maksimuma.

Potrebno je lokalnu samoupravu drugacije organizovati, da ti seljaci koji glasaju za SNS snose sve posledice toga sto glasaju za tu bandu reketasa.
Gradske sredine su svakako brojnije, a i po nekim pokazateljima, ljudi sa sela polako otkazuju poslušnost.

Stvarno se divim sposobnosti diskontinuiteta misli kod Srba danas..

Znaci to je toliko udaranje u dno serpi da je zadivljujuce...

Da podsetim senilne.....sta je problem pa su ljudi izasli na ulice....?
Ko trosi budzet, jel to problem?
Meni se malo malo pa pokaze da je u glavama svih Srba izgleda to stalno ideja o kojoj se ne prica ali je stalno ona na pameti...

Sramota me vise, ali mi postaje jasno zasto na pasosu pise nationality of holder, a ne nationality of person of passport...
Jer drugacije i ne moze...ja sam samo vlasnistvo Srbije zbog pasosa sto ne mogu kao Ajnstajn da budem bez drzave....bih ja...da moze...

Ali posto je za sve ovo ipak samo borba za vlast, sto se onda ne istrcite i kazete jasno glasno , uzimam palicu , budak i hajde da prebijamo dok ne bude drzavni udar...
Jasnije za sve.....da se ne zaebavate vise, jer ovako se svi po starom dobrom srpskom obicaju kriju iza stvarnih namera...kao sto cine roditelji , matorci , sredovecni , ama bas svi srbi.....
Smrada po srbiji nikad dosta...uvek mora na srpski nacin, jedno pricamo a drugo radimo.....ko zene ste...

Boga mi ce studenti godinu dana morati da blokiraju sve , nema mozga medju starijima da ukapiraju pre tog roka.....ili ce se predati bezvoljno ili ce terati godinu dana...

Ne. Srbiji trenutno ne trebaju stranke već stručnjaci da je koliko toliko vade iz blata.

Ne.

Back