Da li bi danas imali internet bez zapada?

Zanimljivo pitanje! Mene zanima nesto elementarnije, recimo kakva bi bila danasnja geopolitička situacija u svetu bez Zapada i njegovog uplitanja u druge drzave. Kako bi izgledala Afrika, Kina, Indija, Rusija... ? Mozda i svet bez svih ovih ratova?
Ili bi se neko drugi pojavio kao hegemon ?
Imas tih drzava koje su totalno odvojene kd sveta. Pa mozes priblizno da primetis. A i africke zemlje kada su dobile auverenitet sovele au takve svoje vlasti da posten narod neprestano bezi odatle bas u zemlje koje au ih kolonizovale.... Totalno pogresnu percepciju o svetu, zivotu i ljudskoj prirodi imate vi koji verujete u bolji svet bez danasnjice...I totalno pogresnu sliku o proalosti...Veoma subjektivnu...

Да. Тако је.

Ево, нпр. мала бела Србија са 6,5 милиона душа дала Новака Ђоковића. Колико је, од три милијарде малих смеђих људи из Индије дало Новака Ђоковића?

Или...једна мала бела СРбија са 6,5 милиона душа дала Јокару. Колико је од три милијарде малих смеђих људи из Индије дало Јокара?

Не мора спорт. Реци нам, колико је малих смеђих људи из Индије у популацији од стотина милијарди дало научника?

Добро, из те Индије има од сто милијарди хиндуса солидан број инжињера (наравно, у Америци), међутим, скоро сви они потичу из виших касти (захваљујући традицији у Индији која каже да се касте не мешају).

Јбг...не знам зашто се толико противите чињеници да један просечан бели човек свету даје више него десет просечних браонка. Јбт...па и ви сте бели. И Император Путин је бео. И Захарова је бела. Бела као креч. А то што се некада троши са обојенима...па, не прича са њима о светској политици и историји, него их користи као физичку радну снагу.
Skip...

Велики човек Бил Гејц нам је својом вољом дао да рабимо његов Виндовс за Џ у кућним условима.
Pošalji mu e-mail zahvalnosti, šta meni pišeš gadosti?

"Dragi Gejc, kako Melinda? Evo da ti zafalim. Dobio sam 100 evra od Vučića i opet nisam kupio Windows 11 Home id 99€
Večno zahvalan"

Internet su izmislili Ruski Jevreji kao i Google tako da opet svako ima svoj udio.Rusija je super ozbiljna zemlja svako ko je putovao po Rusiji to zna odlicno ne citati novine i ne slusati vijesti to je propaganda,kao i sve ostalo manje vise.Nesto Zapad ima bolje nesto Rusi ali to je ozbiljna civilizacija posebno u nauci i medicini.Po vecini Ruskih gradova danas se zivi normalno i van rata drugo su gradovi dolje na Kavkazu

Sankt Peterburg je vjerovatno i najljepsi grad svijeta

Umrli bi od gladi.

Da je samo od gladi, bubonska kuga i kolera bi harale bez problema.
Колко год ви величали Америку ко неку силу боговску она је на путу пропасти и врло могуће без повратка.
Кина је та која ће се уздићи као највећа сила на планети.

Чудан је тај ауторасизам код просечног крстиног русовола.

Из неког, необјашњивог разлога, презиру сами себе.
Немамо ниједан разлог да се идентификујемо са ВАСП Американцима.
Далеко је нормалније да будемо блиски са "жутим" људима. И далеко смо им и иначе блискији.

Велики човек Бил Гејц нам је својом вољом дао да рабимо његов Виндовс за Џ у кућним условима.
Pa i nije baš svojom voljom. Više je to taktika da ceo svet ne bi prešao na Linux. A i Linux ima brojne prednosti u odnosu na Windows kao i Windows u odnosu na Linux.
Ja lično sam fan Linuxa.

Isto kao što su naši tajkuni sve dobili da "rade"

Novac i politika je bliza veza od putera i dzema na toplom hlebu.

Setila sam se zene iz americke vojske i NASA-e, zove se Ketrin Dzonson.
Ona je inace crnkinja koja je na jedvite jade dobila pravo da studira jer je bila crnkinja. Fenomenalna matematicarka.

Dakle, ta prica o belom coveku je u najmanju ruku preterana.
Osecaj mi kaze da je ovakvom zapadu neophodan bas ovakav istok.
Da bi zapad bio zapad, da bi njihov svet imao udoban zivot naviknut na komociju od rodjenja, neko nema udobnost i nije navikao na zastitu.

Da li sije krpice u kineskoj fabrici ili uci dan i noc ne bi li dobio stipendiju i nije toliko vazno. I jedna i druga osoba pomazu zapadnjacima da lepo zive i da se mnogo ne muce.
Oni prizavrse neki koledz, pretezno im bude dosta, svejedno ce stipendista da progrize doktorat da se ne bi vratio odakle je dosao, kasnije on fino gradi tu drzavu, ovi lepo pa lepo zive...super je njima...do jednog momenta.

Turcin smislio vakcinu za kovid...bravo za Turcina...zasto nije smislio Nemac, imao je sve uslove...nije jer mu ne gori pod nogama...e, to ima svoju cenu.

Najgore je sto cemo svi platiti tu cenu...

Novac i politika je bliza veza od putera i dzema na toplom hlebu.

Setila sam se zene iz americke vojske i NASA-e, zove se Ketrin Dzonson.
Ona je inace crnkinja koja je na jedvite jade dobila pravo da studira jer je bila crnkinja. Fenomenalna matematicarka.

Dakle, ta prica o belom coveku je u najmanju ruku preterana.
Osecaj mi kaze da je ovakvom zapadu neophodan bas ovakav istok.
Da bi zapad bio zapad, da bi njihov svet imao udoban zivot naviknut na komociju od rodjenja, neko nema udobnost i nije navikao na zastitu.

Da li sije krpice u kineskoj fabrici ili uci dan i noc ne bi li dobio stipendiju i nije toliko vazno. I jedna i druga osoba pomazu zapadnjacima da lepo zive i da se mnogo ne muce.
Oni prizavrse neki koledz, pretezno im bude dosta, svejedno ce stipendista da progrize doktorat da se ne bi vratio odakle je dosao, kasnije on fino gradi tu drzavu, ovi lepo pa lepo zive...super je njima...do jednog momenta.

Turcin smislio vakcinu za kovid...bravo za Turcina...zasto nije smislio Nemac, imao je sve uslove...nije jer mu ne gori pod nogama...e, to ima svoju cenu.

Najgore je sto cemo svi platiti tu cenu...
Upravo to, prica sa su belci superiorni je suplja. Naročito sada kad Kinezi preuzimaju primat. Ustvari je stvar obrnuta, belci ce da izgube i Evropu, a sve zbog vere u svoju nadmoć.

Upravo to, prica sa su belci superiorni je suplja. Naročito sada kad Kinezi preuzimaju primat. Ustvari je stvar obrnuta, belci ce da izgube i Evropu, a sve zbog vere u svoju nadmoć.

Ja bih podrzala ideju o preplasenom belcu koji nosi na ledjima teret neukih i besnih da se preplaseni belci ponasaju u skladu sa "nista ne trazim i nista ne dajem".

Okej, tada ljudi imaju pravo da kazu ne mogu ili ne zelim da otvorim sebe, moje je moje, a tvoje je tvoje. Ja sam bledunjav i zelim bledunjavu decu. Smeta mi tvoj islam jer zelim da se u hriscanskoj sredini slavi samo Isus.
Molim lepo, prva postujem da ne uznemiravam ko ne zeli sa mnom.

Medjutim, mi imamo drugaciju situaciju.
Gledao si Djavoljeg advokata, verujem. Kaze Al Pacino kao Mefisto nesto u stilu da je nas Bog saljivdzija koji kaze gledaj - al' ne pipaj, pipaj - al' ne probaj, probaj - al' ne gutaj!

E, posto su belci pipali, probali i gutali sada ce lepo da podele sa drugima svoje.

Smislili su internet, BRAVO! Hvala im na civilizacijskom daru. E, sada je red na njih da kazu hvala na ljudima u dalekoj Aziji koji su sklapali te racunare za mrvu para, hvala deci koja su ucila za programere po nekim Sibirima, hvala stipendistima koji pune najbolje fakultete, hvala na podrsci jer bez vas ne bi bilo ni nas.

Danas su to racunari, juce je bila neka druga vrednost. Fakat nisu kopali dijamante u skotskom vresistu i nije im nafta probila gejzir u Loh Nesu.

Ne moze niko da ocekuje da uzima, a da sam nista ne daje.
Sve je u balansu, napravis mi rat - ja ti dodjem na prag.
Hoces da tvoji univerziteti imaju najbolje rezultate - uzeces najbolje Azijate.
Ko vam je kriv, bicu dobra i manje besna ako trpim bombe iznad glave i sedim u svom sokaku...niko nije bas tolika budala...

Sasvim drugi par rukava su ljubitelji zapadnih šarenih sijalica koje se koriste za kazina i javne kuċe.
U takvim osobama je uvek prisutan novogodišnji duh...
Jes fali sneg al vola seljo kad je šareno šarenije...

Vlaška diskoteka u Las Vegasu

1765289635828.jpeg

1765289809977.jpeg

Back