Da li besomučno prikupljanje "dokaza" ubija međuljudske odnose?

Stvar je u tome da mnogi ljudio kažu stvari u afektu a takođe su mnogi takvi dokazi veom aupitni kada su izvađeni van konteksta
Prvo treba ispitati stvar zašto nas nešto ili neko dovodi do afekta. Afekt nije standarno ili normalno stanje, tu ide mnogo životne energije.
Rekla sam svima dragima da šutnu s' praga sve prenevoljeno, zgrčeno i negativno. "Jao, izvini, imam veeelika posla!"
Ne treba mi u životu osoba koja nije sposobna rano jutrom da mi poželi to "Dobro jutro!" i odgovori mi na moje.
Umesto HVALA Bogu da sam se probudila i budni su mi moji dragi... Ono od svitanja spremno da kuka i mrači.
Pa, čekaj malo! Čekaj, čekaj!
Od danas mi nisi gost, ćao! Nemoj me smarat', čoveče! Idi tamo dalje!

Sada mnogi prikupljaju "dokaze" kada komuniciraju sa ljudima praveći skrinštotove, snimajući razgovore, čuvajući videa sa nadzornih kamera...

Da li ovo besomučno prikupljanje "dokaza" ubija međuljudske odnose?

Da. Ne znam koliko dugo postoji u stvarnom životu, a znam za tu pojavu na netu ( na forumima ) od 2011.godine.

Kada je net u pitanju, čuvaju se pp, skrinšotovi, fotke na samom računaru, i onda se, po potrebi, prebacuju ponovo na net kako bi bili dokazi protiv nekoga.

Sve ovo pišem na osnovu ličnog iskustva.

Back