Casual Observer
Buduća legenda
- Poruka
- 36.154
Asocijalni? Ne antisocijalni, nadam se? Naravno da mogu, ukoliko razlog te asocijalnosti nije nešto što ne bih da pominjem.Svi oni koji su asocijalni od rodjenja,i oni koji su bili socijalni pa su vremenom postali asocijalni u 30 im, zbog raznoraznih razloga
Da li je moguca obnova po tom pitanju...
Ukoliko je u pitanju stidljivost, ili neko naučeno ponašanje kome je uzrok, recimo nedostatak socijalne veštine, to može da se veoma lako savlada: ukoliko nekog, recimo plaši kako će biti prihvaćen u društvu onda počne tako što zamisli situaciju da je negde u društvu, i hoće nešto da kaže a ne zna kako će to da bude prihvaćeno: Donbro, šta može da mi se desi? Da me ignorišu? Odlično, i ja ću njih, idemo dalje, ne gubim vreme na takve. Onda pričam sa nekim, šta može da se desi? Da mi se smeje? Pa šta, neću valjda zbog toga sad da plačem? Smejaće se i ja, ako nastavi onda ću i njemu/njoj.
Socijalna veština se stiče u društvu, tako da je vežba nezamenljiva. Ukoliko je neko baš anksiozan, onda (to samo najeventualnije, samo uveče u gradu/na žurci i to ukoliko ne vozi!) može da proba i da malčice “primiriše” alkohol - lično ne pijem uopšte, a nisam nikad, niti nameravam - znači veoma malo, na nekoj žurci, ima i izvesnih anksiolitičkoh (ali i dezinhibišućih - i pozitivno - sasvim malo da se neko uplašen “otkoči”, ali i veoma negativno ako je iole više) svojstava. Ni slučajno se ne napijati po žurkama, niti voziti tako, a još manje piti sam!