Da li američki građani treba da se izvine građanima sveta zato što su izabrali Trampa?

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
254.020
Ok neko će sad reći kako su i Rusi izabrali Putina takvog kakav je sa jasnom krivicom za rat u kom je poginulo preko milion ljudi sa obe strane (vojska + civili), ali Rusi imaju sasvim održivo opravdanje da se on zapravo sam birao sve ovo vreme, odnosno da ga je zapravo izabrao FSB, te da oni nisu niti su ikada bili demokratska država. Takođe njihov napad na Ukrajinu ipak nema posledice po ceo svet, mada ima po Evropu i šire.

Istina je da su Amerikanci imali još krvavijih vojnih avantura od aktuelne sa Iranom, ali nijedna nije imala toliko uticaja na ceo svet i nijedan američki predsednilk nije pričao o uništenju civilizacije ili nečem sličnom.
Dakle Amerikanci su u svojoj demokratskoj državi sa nomalnim pravom glasa izabrali čoveka koji ne vodi samo njihovu zemlju u katastrofu nego i ceo svet.

Danas evo čitam kako Taker Karlson, onaj otrovni desničarski novinar otvoreno priznaje da mu je žao što je pomogao u Trampovom izboru i kaže da će ga to mučiti dugo vremena i da mu je žao što je obmanjivao ljude.

Da li bi i ostali američki građani trebali da krenu njegovim primerom?

On je nesumnjivo kriv, ali ako smo mi (bar mnogi od nas) odavde mnogo pre izbora videli o kakvom se čoveku radi oni su morali to da vide još bolje. Samo što nisu hteli.

E kolega previse kredita dajes masi, prosecnom glasacu. Posebno americkom. Covek im je rekao to sto su zeleli da cuju. A ruku na srce nije ni Kamala bila neki izbor.

On je nesumnjivo kriv, ali ako smo mi (bar mnogi od nas) odavde mnogo pre izbora videli o kakvom se čoveku radi oni su morali to da vide još bolje. Samo što nisu hteli.

Svako ko je pogledao bar jednu epizodu onog "Apprentice" (mislim da je kod nas Segrt), mogao je da shvati o kakvom se liku radi.

Ok neko će sad reći kako su i Rusi izabrali Putina takvog kakav je sa jasnom krivicom za rat u kom je poginulo preko milion ljudi sa obe strane (vojska + civili), ali Rusi imaju sasvim održivo opravdanje da se on zapravo sam birao sve ovo vreme, odnosno da ga je zapravo izabrao FSB, te da oni nisu niti su ikada bili demokratska država. Takođe njihov napad na Ukrajinu ipak nema posledice po ceo svet, mada ima po Evropu i šire.

Istina je da su Amerikanci imali još krvavijih vojnih avantura od aktuelne sa Iranom, ali nijedna nije imala toliko uticaja na ceo svet i nijedan američki predsednilk nije pričao o uništenju civilizacije ili nečem sličnom.
Dakle Amerikanci su u svojoj demokratskoj državi sa nomalnim pravom glasa izabrali čoveka koji ne vodi samo njihovu zemlju u katastrofu nego i ceo svet.

Danas evo čitam kako Taker Karlson, onaj otrovni desničarski novinar otvoreno priznaje da mu je žao što je pomogao u Trampovom izboru i kaže da će ga to mučiti dugo vremena i da mu je žao što je obmanjivao ljude.

Sta smo trebali da Glasamo senilnog Bajdena? Ovo su globalna desavanja gdje nije bitno za koga glasas! Jednostavno, I da je Harris dobila, opet bi se rat protiv Irana vodio. Izrael bi svakako napao Iran I Amerika bi morala doci u pomoc ka bila Harris ka bio Trump. Razlika je samo u stepenu direktnosti ali to je to

da, kazna za neodgovornost ne postoji.
Obecanja bi treba biti datirana, za prvih 100 dana uradicu to , prve godine to, pa cim pocne da radi pogresno - otkazi novi izbori pa i zatvor

Mandat si dobio da radis ono za sta si osvojio glasove a ne suprotno
kad bi se to uvelo u Srbiji, niko ne bi hteo da se bavi politikom...još ako i korupcija počne da se kažnjava morali bi da angažujemo AI da glumi političare... nego ne znam kako bi AI političare uslovili da se drže predizbornih obećanja i ne kradu...ne možeš im pretiti zatvorom... možda ukidanjem pristupa mreži...

E kolega previse kredita dajes masi, prosecnom glasacu. Posebno americkom. Covek im je rekao to sto su zeleli da cuju. A ruku na srce nije ni Kamala bila neki izbor.
Svakako je bila bolji izbor, a američki glasači su za razliku od recimo naših mogli da normalno čuju sve strane.
Čak i u Mađarskoj sad čitam kakva je sve lupetanja imala njihova državna televizija u Orbanovo vreme pa su Mađari ipak bili dovoljno pametni da ne nasednu na to.
Kako su to Mađari pametniji od Amerikanaca?

Svakako je bila bolji izbor, a američki glasači su za razliku od recimo naših mogli da normalno čuju sve strane.
Čak i u Mađarskoj sad čitam kakva je sve lupetanja imala njihova državna televizija u Orbanovo vreme pa su Mađari ipak bili dovoljno pametni da ne nasednu na to.
Kako su to Mađari pametniji od Amerikanaca?
Sve je to deo plana.
Trust the plan... :okok:

Skoro sam kritikovao Mecenuu što se "izvinuo" u naslovu, a gle, sad i ti.
Ne treba da se izvinu, nego izvine.
Lele, stvarno zadnje vreme došlo kad ve Nišlija treba uči srpski.
Ajde, Dlugomire, ti si makar mod pa možeš taj naslov sam da promeniš.

1776784309480.png

Skoro sam kritikovao Mecenuu što se "izvinuo" u naslovu, a gle, sad i ti.
Ne treba da se izvinu, nego izvine.
Lele, stvarno zadnje vreme došlo kad ve Nišlija treba uči srpski.
Ajde, Dlugomire, ti si makar mod pa možeš taj naslov sam da promeniš.

Pogledajte prilog 1889982
U pravu si, izvinjavam se. Ispravio sam. Inače i vi možete napraviti izmenu naslova sopstvene teme, ali samo u roku od 15 minuta od postavljanja, čisto da znate.

kad bi se to uvelo u Srbiji, niko ne bi hteo da se bavi politikom...još ako i korupcija počne da se kažnjava morali bi da angažujemo AI da glumi političare... nego ne znam kako bi AI političare uslovili da se drže predizbornih obećanja i ne kradu...ne možeš im pretiti zatvorom... možda ukidanjem pristupa mreži...
Zamisli postene politicare i pravno drustvo
Treba puno maste da bi se zamislilo tako nesto

Trump je obmanuo mnoge glasace i zato je kriv on a ne glasaci. Jedno je pricao u predizbornoj kampanji a sad radi nesto sasvim drugo.
Nije nikad izlazio iz jevrejskog dupeta. Glasaju ga ograničeni evangelisti koji bi natrtili guzicu pred rabinom samo da dokažu kako su dobri gojimi.

Ma ti stvarno vjerujes u demokratiju i mogucnost da se cuju sve strane . A da da u americi dvije strane samo- jedna vise nego kod Tita al se tacno zna sta mozes da kazes ako mislis da nijesi radikal

U pravu si, izvinjavam se. Ispravio sam. Inače i vi možete napraviti izmenu naslova sopstvene teme, ali samo u roku od 15 minuta od postavljanja, čisto da znate.
Hvala za info, ali obično za tih prvih 15 minuta svi gledamo šta smo u samom textu promašili, a naslov, kad se primeti, uglavnom bude kasno.
A da ne bude samo o pravopisu da malo kažem i o temi.
Mislim da sami glasači nemaju šta da se izvinjavaju. Koga peče savest zbog odluke, to mu je - što mu je, neće ga izvinjavanje spasiti od sebe samog, a neće posbno značiti bilo kome u svetu. Možda tek nekom prvom komšiji koji je zakleti demokrata.. A oni koje ne peče savest, pa od njih i ne treba očekivati izvinjenje, zašto bi to radili? Oni smatraju da su ispravno postupili.
Da ne bude zabune, ne pričam ovde o moralnoj ili bilo kojoj drugoj ispravnosti glasanja za nekoga, nego uopšte o stavu.
A, na kraju krajeva, nije tu ni bilo konkretne pobede ni Trampa, ni Bajdena prošli put. Po pojedinačnim stejtovima da, tu su rezultati ono kako je glasano zaista (valjda bi trebalo da je tako). Ali, odluku ko će biti američki predsednik donose elite koje vladaju SAD-om, a u skladu sa tim ko je u tom trenutku najpogodniji za ostvarivanje planova u sledeće 4 godine.
Konkretno, zamislite Bajdena, ili još grđe, Kamalu da krene u ovu iransku avanturu. Ne ide to, jel da?
S druge strane, zamislite Trampa koji treba da provede naciju kroz vakcinaciju i, uopšte, drugi deo ujdurme s koronom. Kako bi to, bilo, kupite maske kod mene, 5 pakovanja za 3 dolara. Sve su original Made in USA (iz Kine).
Ako neko treba svetu da se izvinjava za Trampa su prvenstveno ovi masonski WASP-ovci iz Vašingtona, a delom i jevrejski lobi koji im je u tome pomogao misleći da rade dobru stvar za sebe i Izrael. Kao što se sada vidi, malo su se zeznuli u proceni, ali znate kako se kaže, posle j....

Плитка перспектива.

Америчке амбиције и глобалне војне интервенције су добиле два светска рата, на пример. Три, ако рачунаш хладни рат. Рамификације америчких ратова надилазе све друге у задњих сто дванаест година.

"Најгоре од свега је ово данас јер ја не знам ни за шта друго" није перспектива вредна дубљег одговора, морам да будем брутално искрен.

Rusi i amerikanci su kurvini sinovi samo jos ne znam ko su veci kurvini sinovi

Back