Да је остао Слоба на власти, како би се данас живело у Србији?

gost 183655

Veoma poznat
Poruka
11.300
Alo bre u Slobino vreme sam imao zaradu 100 maraka na dan - to je 3000 maraka mesečno i nemoj tu da mi sereš. Od ovih što su sad na vlasti imam 100 dinara na dan zaradu što potrošim na kutiju cigareta i to mi je sve.

Od prodaje sveca si zaradjivao kao sudija u zap. Evropi?????

Divno neko vreme, procvat za srednju klasu, prosecna plata dovoljna za sve potrebstine a bogme i za poneki luksuz, mirno vreme bilo, ratova ni u najavi, sloga i izobilje...

...e zato nama nikada nece biti bolje, mozes biti pokusni kunic kojim dokazujem svoju tvrdnju...

RomaniaFan

Ističe se
Poruka
2.036
Original postavio vazdusasta
...ne mogu da verujem...kakve veze ima sto je jedan covek, dvojica, hiljadu njih zivelo bolje jer su mutljavine svake vrste bile omogucene (mutljaviine koje su samo napravile plodno tlo danasnjim marifetlucima)...

...suva cinjenica je da smo usli u novi milenijum kao poslednja nacija po respektu i pretposlednja po standardu sa platom od 70 maraka, porezom koji se masovno nije placao, zakonima koji su bili krs boziji...to je maslo ne Milosevica licno vec njegove poltike i ljudi oko njega...sto se Slobodana tice sve sam sklonija mislju da je bio zrtva svih a sam sebi najveci neprijatelj...

Alo bre u Slobino vreme sam imao zaradu 100 maraka na dan - to je 3000 maraka mesečno i nemoj tu da mi sereš. Od ovih što su sad na vlasti imam 100 dinara na dan zaradu što potrošim na kutiju cigareta i to mi je sve.

Kapiraš koja bizarnost od 100 nemačkih maraka na dan u Slobino vreme(što je bilo 3000 dojče marki mesečno) stigao sam sad do 90 centi evropskih što nije ni jedan evro na dan. Na kraju ću jesti iz šume kao Rumuni u doba Čaušeskua. A jel znaš šta su posle Rumuni uradili Čaušeskuu?

Molonlabe

Poznat
Poruka
7.225
Било ми много боље са Милошевићем.

Земља би била обновљена.

ПОљопривреда се не би гушила као данас. Порастао би број млијечних крава, не бисе увозила пшеница.

Београд би изашао на Саву!

Имали би развијену жељезничку инфраструктуру.

Имали би пуну подршку ојачале Русије!

Гурала би нас жестоко Кина!

Црна Гора би остала у саставу Србије.

Косово би било исто као и данас.

Не би било Наташе Кандић, Соње Бисерко, Б92 и осталих смрадова!

Индустријска производња би била већа!

Имали би и даље озбиљну армију!

И имали би перспективу да ЗАИСТА постанемо доминантна сила на Балкану.

И да... Најважније!!!

ТЕЛЕКОМ И ОСТАЛА ПРЕДУЗЕЋА БИ БИЛА ВЕЋИНСКИ У СРПСКИМ РУКАМА.

ОВО ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ

НЕ БИ БИЛО ОВОЛИКО ЗАДУЖЕНИ КОД ММФ-А И ОСТАЛИХ ГОВАНА. БИЛИ БИ НЕЗАВИСНА ЗЕМЉА.

БАНКАРСКИ СЕКТОР БИ КОНТРОЛИСАЛЕ СРПСКЕ БАНКЕ А НЕ РАЈФАЈЗЕНИ, УНИКРЕДИТИ, ХИПО АЛПЕ БАНКЕ , СОСИЈЕТЕ ЖЕНЕРАЛИ И ОСТАЛИ... БЕОБАНКА БИ И ДАН ДАНАС ПОСТОЈАЛА

Poruka
24.150

Plate bi bile 24 evra

internet bi bio brzine iz 1988. godine

sad trenutno ne biste imali struje ni grejanja

bile bi vizne restrikcije za putovanja i dalje na snazi

Ајде, шољу топлог млека и у кревет...Ово је сувише компликована тема за твоје сиве коврџаве вијуге...:)

Било би исто као и сада, Слободан је био такође америчка марионета, с том разликом да је једини од политичара у последњих 20 година који је био "персона" ма шта то значило...:)

Bosko_Buha

Primećen član
Poruka
910
Od prodaje sveca si zaradjivao kao sudija u zap. Evropi?????

Divno neko vreme, procvat za srednju klasu, prosecna plata dovoljna za sve potrebstine a bogme i za poneki luksuz, mirno vreme bilo, ratova ni u najavi, sloga i izobilje...

...e zato nama nikada nece biti bolje, mozes biti pokusni kunic kojim dokazujem svoju tvrdnju...

A sto se samo vadis na 90-te.Pa u bosni je bio rat 10000000 gori nego ovde,ljudi nisu imali ni parce hleba da stave usta a bukvalno svaka kuca u bosni je bila izresetana mecima.I sad je kod njih plata 400 eura ili veca nego kod nas a cene nize 30%.

Poruka
24.150
...ne mogu da verujem...kakve veze ima sto je jedan covek, dvojica, hiljadu njih zivelo bolje jer su mutljavine svake vrste bile omogucene (mutljaviine koje su samo napravile plodno tlo danasnjim marifetlucima)...

...suva cinjenica je da smo usli u novi milenijum kao poslednja nacija po respektu i pretposlednja po standardu sa platom od 70 maraka, porezom koji se masovno nije placao, zakonima koji su bili krs boziji...to je maslo ne Milosevica licno vec njegove poltike i ljudi oko njega...sto se Slobodana tice sve sam sklonija mislju da je bio zrtva svih a sam sebi najveci neprijatelj...

А сада се порез масовно плаћа?:) Знаш ли ти који је проценат пореских обвезника уопште у бази пореске управе? Мање од 60%...А знаш ли колика је тренутно стопа наплате пореза? А Закони? Сада су много бољи?:)

Bosko_Buha

Primećen član
Poruka
910
Romanian fan @

...da, istorija mi je poznata. Medjutim, ti si zaradjivao veoma nerealne svote novca jel razumes ti bizarnost toga? Da li ti je jasno da je ekonomista imao 20 maraka mesecnu platu a ti 100 maraka na dan...tebi je to normalno? Pravicno? Odrzivo?
Izvini a koji je to ekonomista zaradjivao 20 eura mesecno???Jel vama laz u krvi ,meni je stipendija bila 200 maraka ,leti sam zaradjivao
250 maraka mesecno u igraonici ,i ti mi prodajes prica o 20 maraka ekonomiste.Da ne pricam sto je 95% moje generacije iz moje skole studiralo u BG-u ,najeftiniji stan je bio 250 maraka a mi smo placali 400 na NBG ,sigurno smo to svi placali od 20 maraka plate ,imali malo mozga kod tebe.

ruzicamni

Poznat
Poruka
7.121
А сада се порез масовно плаћа?:) Знаш ли ти који је проценат пореских обвезника уопште у бази пореске управе? Мање од 60%...А знаш ли колика је тренутно стопа наплате пореза? А Закони? Сада су много бољи?:)

znači sada je tako dobro da možemo i da se veselimo, nema sekiracije sada je blagostanje...z:hm:

gost 183655

Veoma poznat
Poruka
11.300

Molim? Zakoni nisu bolji....bice da o zakonima ne znate bas mnogo...

gost 183655

Veoma poznat
Poruka
11.300
Izvini a koji je to ekonomista zaradjivao 20 eura mesecno???Jel vama laz u krvi ,meni je stipendija bila 200 maraka ,leti sam zaradjivao
250 maraka mesecno u igraonici ,i ti mi prodajes prica o 20 maraka ekonomiste.Da ne pricam sto je 95% moje generacije iz moje skole studiralo u BG-u ,najeftiniji stan je bio 250 maraka a mi smo placali 400 na NBG ,sigurno smo to svi placali od 20 maraka plate ,imali malo mozga kod tebe.

To je laz. Studentski kredit krajem devedesetih je bio 10 maraka...iliti 350 dinara...moja sestra je toliko primala dok sam ja primala 3500 pa 5100 dinara sredinom ove decenije tako da...brojke govore za sebe.

da li treba da nabrojim ko je sve imao platu 20 maraka?

RomaniaFan

Ističe se
Poruka
2.036
Romanian fan @

...da, istorija mi je poznata. Medjutim, ti si zaradjivao veoma nerealne svote novca jel razumes ti bizarnost toga? Da li ti je jasno da je ekonomista imao 20 maraka mesecnu platu a ti 100 maraka na dan...tebi je to normalno? Pravicno? Odrzivo?

Pa bilo bi još održivije da su Sloba i Šešelj ostali na vlasti...u Slobino vreme 2000. godine imao sam moderniji kompjuter od jednog gastarbajtera iz Nemačke sa kojim sam se družio tad, a njegovi su imali bar milion maraka. I kad je Djindjic dosao sve je krenulo da propada pa čak i prijateljstvo sa tim tipom koji mi je bio najbolji prijatelj...sve najgore je bilo. Ej al sam zato odigrao sam srpsko kolo na ulici na dan kad su ubili Djindjica. Imao sam ekipu i za to. Dabogda sve ove što su na vlasti od 5. oktobra kremirali kao Elenu i Nikolae Čaušeskua to su zaslužili. Da ih pretvore u prah i da ih narod zaboravi i krene da napreduje kao Rumuni naprimer što su to uradili u praksi.