Da imate sadasnje iskustvo kako bi se resavali izazivaca stresa kroz zivot?

Zauz

Buduća legenda
Poruka
40.956
Stres moze da napravi mnoge zdravstvene nevolje.Cesto bude"da sam se onda cuvao" ili "da sam tada pazila na sebe" uz nastavak "ne bi danas bilo pitanja oko zdravlja".Stalno se to ponavlja na forumu.

Kako bi se cuvali sa ovim,danasnjim iskustvom visedecenijskih mudraca od ljudi i situacija koji ga izazivaju?Godine donose mudrost uz drugu,smireniju perspektivu gledanja na mnoge situacije koje covek prodje u zivotu.

Kada se taj negativni osecaj talozi dodje cesto i do fizickih bolesti.Imunitet slabi zbog nerviranja a covek postaje sve manje otporan na negativne uticaje.

Jel' u redu nokautirati direktora kad kaze da nece biti plate ili to ipak spada u previse emotivnu reakciju?
Ovo bas nije pitanje za porodicne mudre ljude koji moraju da izdrzavaju sve i mozda trpe svasta na poslu ali slikovito - neko vam ugrozava
egzistenciju.Kako bi reagovali bez odgovornosti (u vreme bez porodice) a kako danas?

(Treca tema koju otvaram na novoj verziji ovog foruma.)

Poslednja izmena:
Da li mi je to potrebno? Osnovno pitanje mnogih problema! Nisu svi u takvoj mogucnosti, ali imati izbor je najbolje za resenje problema i obuzdavanje stresa i nervoze. Ucaureni u svoje okruzenje, ustaljeni u svakodnevnom koloseku (kad dan izgleda identicno kao mesec pre ili pre godinu dana), bez zelje ili strahom od promena..cesto ne vidimo da su promene moguce i pozitivne za nas.
Sta osim neke bolestine moze doneti konstantno stresan posao koji pored svega preliva stres i nervozu na kucu?

Uvek bih da mogu uvek nakrivila sesir i ne bih se baktala uopste
Realno nije ni vredno baktanja
Drago mi je sto sam sazrela konacno a trebalo mi je tako mnogo
Lepsi je osecaj da ti se ne pali alarm na svaki sitan stres koji se desava
E sad zivotne skole su skupe
Naucis umoris se ali sve to treba proci kada je vreme da bi postao normalan i vedar matorac koji daje deci cokolade a ne neki usrani mrgud kome je mladost kriva za sve

Kod mene je odgovornost prema drugome,tačnije deci, konačno dovela do sazrevanja i emotivno inteligentijeg sagledavanja stvari.

Ranije sam emotivno bila na nivou pećinskog čoveka. Ako nešto osećam ta emocija potpuno oboji stvarnost, i mene i sve. I još mi to nije dosta nego mislima nadograđujem, pravim konstrukcije, dolivam ulje na vatru. Posle nema šanse da se izvučem iz nekih negativnih emocija, straha, malodušnosti, sumnje...

Sećam se kad je majku čekala operacija, početne prognoze su bile jako loše, ja sam toliko daleko išla noću u domišljanju kako će se sve to završiti da je vilica počela da mi se koči.

Danas kad vidim da skrećem sa kursa i upadam u isti šablon sebe prikočim i ubacujem racionalnije misli. Ne gubim više glavu tako lako, znam uglavnom svoje slabe tačke. I žao mi je što mi je toliko vremena trebalo da naučim neke tako banalne veštine i da prepoznam mnoga stanja kao potpuno nefunkcionalna i štetna. Eto, ja sam držala da je vrednost ako o nečemu preterano brinem.

Stres moze da napravi mnoge zdravstvene nevolje.Cesto bude"da sam se onda cuvao" ili "da sam tada pazila na sebe" uz nastavak "ne bi danas bilo pitanja oko zdravlja".Stalno se to ponavlja na forumu.

Kako bi se cuvali sa ovim,danasnjim iskustvom visedecenijskih mudraca od ljudi i situacija koji ga izazivaju?Godine donose mudrost uz drugu,smireniju perspektivu gledanja na mnoge situacije koje covek prodje u zivotu.

Kada se taj negativni osecaj talozi dodje cesto i do fizickih bolesti.Imunitet slabi zbog nerviranja a covek postaje sve manje otporan na negativne uticaje.

Jel' u redu nokautirati direktora kad kaze da nece biti plate ili to ipak spada u previse emotivnu reakciju?
Ovo bas nije pitanje za porodicne mudre ljude koji moraju da izdrzavaju sve i mozda trpe svasta na poslu ali slikovito - neko vam ugrozava
egzistenciju.Kako bi reagovali bez odgovornosti (u vreme bez porodice) a kako danas?

(Treca tema koju otvaram na novoj verziji ovog foruma.)
batinama

da je baba musko, zvala bi se dusko :))
ne zamaram se time: sta bi bilo bolje u proslosti da sma bila pametnija
jos uvek se zamaram razmisljajuci o buducnosti
kad imam dan da zivim u trenutku, onakvom kakav jeste, bez previse prekontavanja, e onda smatram da sam pobedila::)
kad je neki stres, prvo se prepustim..mism jbg, ne moze zivot uvek biti lalae i ljubicice..
ako potraje, onda preduzemem mere samoodrzanja..vise hodam vezbam, pazim sta jedem, i tako..na mozak stvarno vise ne obracam paznju, dosta me je zaebavao.

Ima lepih načina da čovek eliminiše stres
Smeh i zezanje sa dragim osobama
Da prošeta sređuje kuću sprema neko lepo jelo ode u spa centar na tretman lepote na plivanje vozi bajs čita knjigu gleda neki lep film
Muzika je naravno meni najbolji način ali sve te sitne stvari koje ulepšavaju dan prosto te očiste od stresa
Kažu da nekada najviše pomaže san a takođe i meditacija
Mene usrećuje mnogo i kad nešto lepo sredimo u kući pa onda uživam u ambijentu
Takođe i sedenje pored vode brčkanje nogu ili šum vode
Ma mislim treba svako da nađe neko svoje vreme samo za sebe i popuni ga stvarima u kojima uživa

Back