Da ih oduvamo?

:lol:

А шта ћемо с онима који су добили држављанство земаља у којима су?
Мој пост се и односио на те који су годинама и деценијама ван Србије (и/или рођени тамо), ето, као Блајбингер, а не на оне који су привремено тамо.
Како од политике у Србији може да зависи живот некога ко је почео да заборавља и српски језик, тамо негде у белом свету? :lol:

Што се тиче Блајбингерових постова, њему говорим своје мишљење о њима, с тобом немам намеру да расправљам о истим. ;)

Nemam nešto naročito protiv da se "prepucavate" na ovoj temi, mada za tako nešto postoje i pp.
Što se dijaspore tiče, razmišljamo da nekima od tamo rođenih i, uopšte, onima koji imaju "tamošnje", damo specijalno državljanstvo, pomoću kojeg bi imali i pravo da ovde glasaju.
Naravno, to bi dobijali oni koji na direktan i konkretan način uzmu učešća u oporavku i razvoju Matice.

Poslednja izmena:
Ovaj... Moze... Ali KO da se dovede? To je ono najbitnije! Koga dovesti? Ko da vlada? Koji sistem? :SSS

Sistem zasnovan na socijalnoj ravnoteži, preduzetništvu i planiranju.
Bitnije je ŠTA, nego KO da vlada.
U vladavini pobrojanih principa konkretni vršioci vlasti biće kompetentni iz raznih oblasti i preduzetnici, koje ne treba brkati sa ekonomskim teroristima, tzv. tajkunima.
Preduzetnik bogati sebe i sve oko sebe.
Kapitalista (tajkun, ekonomski terorista) samo sebe i koga mora (npr. političare koji mu omoguće da kupi Luku Beograd i sl.)

Nemam nešto naročito protiv da se "prepucavate" na ovoj temi, mada za tako nešto postoje i pp.
Što se dijaspore tiče, razmišljamo da nekima od tamo rođenih i, uopšte, onima koji imaju "tamošnje", damo specijalno državljanstvo, pomoću kojeg bi imali i pravo da ovde glasaju.
Naravno, to ni dobijali oni koji na direktan i konkretan način uzmu učešća u oporavku i razvoju Matice.

E, ovo je već koješta. Ti možeš da budeš, na primer, tanzanijske krvi ali ako si rođen u kubi - bićeš kubanac. kapiraš poentu?

Najbolj bi bilo da mi dovedemo Japnce, jer nam ovi naši nikako ne odgovaraju. Ni ovi ovde a ni dijaspora. Japanci bar imaju kodeks časti- što je za ove naše , misaona činjenica, pa ako nešto i zaseru oni lepo urade harakiri, i ne moramo mi da se mučimo da ga skinemo sa vlasti. Onda postavimo drugog, i tako dok nam ne procveta.

Najbolj bi bilo da mi dovedemo Japnce, jer nam ovi naši nikako ne odgovaraju. Ni ovi ovde a ni dijaspora. Japanci bar imaju kodeks časti- što je za ove naše , misaona činjenica, pa ako nešto i zaseru oni lepo urade harakiri, i ne moramo mi da se mučimo da ga skinemo sa vlasti. Onda postavimo drugog, i tako dok nam ne procveta.

Imamo mi i domaćih "japanaca", samo da oduvamo ove, pa će se videti.

Hmmm.. .Moze i recimo da postavimo ljude koji rade na nasim katedrama ekonomije, politikologije, prava... etc... Napraviti ministarstva od njih...

Па може. Само их треба сабрати, окупити итд. И ми "мали" ћемо имати посла. Дакле, чим се ослободимо "шизофреније", настаће вихори, "подупирачи" власти која нас годинама спутава. Крајњи је моменат.

Back