Da ih oduvamo?

Zoroastar

Domaćin
Poruka
3.783
Da ih oduvamo?

Svi znate, pa čak i ako ste još uvek kakav-takav simpatizer ma koje "partije", da su u Srbiji svi političari katastrofalno loši, a to su pokazali i u teoriji i u praksi.

Ili su politički biznismeni, trgovci vlašću, koji menjaju opcije kako lova duva.
Ili su nekreativni, šuplji, frazeolozi.
Ili su i jedno i drugo.
Što je najčešći slučaj.

Šta kažete na to da se organizujemo u politički pokret, partiju ili kako god to nazvali, koja bi nastupila protiv svih poznatih političara, dovela na čelo države kompetentne ljude, okrenute domaćim resursima i potrebama, patriote po srcu i logici, a ne po galami?

Da se, dakle, organizujemo i sve ih oduvamo, pa počnemo realno, pametno i bez zvernjanja okolo - u EU i ma koga drugog.

Jeste li za antipolitičarski poduhvat?
.

Poslednja izmena:
Zoro,

Razmisljao sam o toj temi poslednjih par dana i po meni postoje samo 2 scenarija:

1. Dijaspora - pozvati njih da se organizuju kao stranka. Pre neki dan bio je text o 2.000 naucnika koliko ih ima samo u USA i ono sto je najvaznije pare - godisnje D.salje u Srbiju oko 5.000.000.000 usd. Ne samo da skinu vladajuce partije, nego i male "sibicare"(SNS, LDP itd).

2. Plasim se, da ovaj scenario nam sledi, u skorije vreme - 5.10. II deo!
Ovoga puta, mnogo destruktivniji, mnogo "krvaviji"! Dogorelo je ljudima do noktiju!

Bicemo svedoci buducih zbivanja u majcici Srbiji!:confused:

Jedno je sigurno ove naše od 2000- te pa na ovamo maknuti sve, što dalje od politike, po pravilu bi bilo dobro pravo u zatvor. Dok se ne dokaže da su pošteno zaradili i od plate uspeli da stvore sve što sada poseduju sa užom i širom familijom. To isto i sa korumpiranim direktorima i njihovim doušnicima i dup- uvlakačima, pa dovesti ove naše uspešne ljude i biznismene koji su se pokazali i kao sposobni i kao velike patriote- što ovi naši nisu! Ovi su prodali veru za večeru! Podržavam predlog!

Zoro,

Razmisljao sam o toj temi poslednjih par dana i po meni postoje samo 2 scenarija:

1. Dijaspora - pozvati njih da se organizuju kao stranka. Pre neki dan bio je text o 2.000 naucnika koliko ih ima samo u USA i ono sto je najvaznije pare - godisnje D.salje u Srbiju oko 5.000.000.000 usd. Ne samo da skinu vladajuce partije, nego i male "sibicare"(SNS, LDP itd).

2. Plasim se, da ovaj scenario nam sledi, u skorije vreme - 5.10. II deo!
Ovoga puta, mnogo destruktivniji, mnogo "krvaviji"! Dogorelo je ljudima do noktiju!

Bicemo svedoci buducih zbivanja u majcici Srbiji!:confused:

dijaspora je podbacila ove godine :D ni 2 milijarde bato

Jedno je sigurno ove naše od 2000- te pa na ovamo maknuti sve, što dalje od politike, po pravilu bi bilo dobro pravo u zatvor. Dok se ne dokaže da su pošteno zaradili i od plate uspeli da stvore sve što sada poseduju sa užom i širom familijom. To isto i sa korumpiranim direktorima i njihovim doušnicima i dup- uvlakačima, pa dovesti ove naše uspešne ljude i biznismene koji su se pokazali i kao sposobni i kao velike patriote- što ovi naši nisu! Ovi su prodali veru za večeru! Podržavam predlog!

Uskoro ćeš imati prilike i da se pridružiš tom antipolitičarskom poduhvatu.;)

Dovoljno je za pocetak da Narodna Skupstina usvoji nove izborne zakone(kombinovanje vecinskog i proporcionalnog sistema) kako sam to vise puta predlagao na Forumu i u knjigama.
Osim jednog jakog demokratskog pritiska javnosti radi donosenja novih izbornih zakona,nije potrebno primenjivati bilo kakvo nasilje.
Najgore ce biti ako bi se izbori obavili na osnovu dosadasnjih propisa,jer bi ostala ista lica, koja gledamo vec 20 godina, posto bi nastavila da vode vec postojecu politiku.

Uskoro ćeš imati prilike i da se pridružiš tom antipolitičarskom poduhvatu.;)

Hajde,gospodine,obavestite me kad bude bilo nešto konkretno na pp,ako nije problem,pošto sam oguglao više na priče i parole.
Inače,nešto slično pokušava i pokret Slobodna Srbija,a i Obraz ima taj anti-parti stav.
Na temi ,,Nacional-patriotska scena Srbije" može se pročitati o centrima ujedinjenja:
Prva grupa-Obraz,NSP,Ljotićevci,Nedićevci...
Druga grupa-Dveri srpske,Naši 1389...
Treća grupa-Slobodna Srbija,Ravnogorski pokret...itd.
Neka mi ne zamere oni koje nisam pomenuo.
Naravno,ovo je sve teorijski,ali,interesantno-mnogi simpatizeri ovih organizacija,koji su se javili,izrazili su želju za opštim srpskim ujedinjenjem i zajedničkim nastupom protiv partijaša koji nas decenijama uništavaju kao narod.

Dobra ti je tema, a dobra i ideja. Građani bi zaista trebalo da učine nešto. Ovi aktueni političari su katastrofa.
Ja, pak, ne bih nikada računala previše na dijasporu. Kada je neko otišao on pre ili kasnije počne da se u nekoj drugoj zemlji oseća - kod kuće. Nema on stvarnog interesa da menja stvari u starom kraju.

Dobra ti je tema, a dobra i ideja. Građani bi zaista trebalo da učine nešto. Ovi aktueni političari su katastrofa.
Ja, pak, ne bih nikada računala previše na dijasporu. Kada je neko otišao on pre ili kasnije počne da se u nekoj drugoj zemlji oseća - kod kuće. Nema on stvarnog interesa da menja stvari u starom kraju.

Imam ja jednu ideju sta bi trebalo uraditi!

Da svi koji su protiv sadasnje vlasti izadju na sledece izbore i glasaju protiv nje!

Mozda ce biti vecina!?

Back