Da bismo se rodili, potrebno je imati

Kamo sreće da je samo 12 sati .. .a gde je činjenica da sa 50,60 hiljada ne može tom detetu da priušti ništa ekstra osim preživljavanja

Bice tako dok se ljudi ne probude da sa ovom tehnologijom mogu da imaju 6 sati radni vreme 5 dana u nedelji sa sve idmorima i praznicima.

Ali ne ubedili ljude da je 8 sati po smenama i 6 dana obavezno pa i vise, sto da ne po 12h.
I onda ti koji oristaju na to se busaju ja radim ja ono kao da je heroj a ustvari je slepi poslusni rob koji gura sistem gde neki debeli mafijas celavi glumi postenje a stekao lovu prolivajuci krv 90ih pa sad juri za prestiz na grbaci glupog naroda...

Ne mora značiti da je vreme takvo. Neki ljudi, a posebno novije generacije ne žele da imaju decu, jednostavno. Samoživi su. Ubeđeni su da neće imati dovoljno za njihovo dete i to se prolongira sve dok na kraju odustanu ili od pravljenja dece ili raskinu/razvedu se.
Znam. Znam i da su samoživi... Pišeš "neće biti dovoljno za njihovo dete"...
Generacije njihovih predaka unazad 500 godina nisu živele u luksuzu, u bazenima, kamionima, avionima...
Živelo se u zemunicama i ko zna kakvim nezamislivim uslovima...
A ovi danas razmišljaju da "neće biti dovoljno za njihovo dete"... Čega dovoljno? Para?
Za brendirane patike i poklon grudi i usta za 18. rođendan?

Rekla bih da su današnje generacije izmanipulisanog mozda i da ne umeju da razmišljaju...

Bice tako dok se ljudi ne probude da sa ovom tehnologijom mogu da imaju 6 sati radni vreme 5 dana u nedelji sa sve idmorima i praznicima.

Ali ne ubedili ljude da je 8 sati po smenama i 6 dana obavezno pa i vise, sto da ne po 12h.
I onda ti koji oristaju na to se busaju ja radim ja ono kao da je heroj a ustvari je slepi poslusni rob koji gura sistem gde neki debeli mafijas celavi glumi postenje a stekao lovu prolivajuci krv 90ih pa sad juri za prestiz na grbaci glupog naroda...

Veoma prosta činjenica .. dok god ljudi ne budu plaćeni adekvatno životnom standardu države u kojoj žive, razmišljati o deci je gre'ota zato što sam mnogo puta viđao porodice koje se žale kako im treba pomoć a porodica ima šestoro, sedmoro dece ... znači koliko god da to gordo zvuči ali bi prva pomoć njima trebala sa psihološke strane jer zašto bi neko imao toliko dece a da ta ista deca ne znaju šta znači imati jedan normalan sendvič za jelo.

Ne žive ljudi samo u gradovima...

Danas nema nikakve razlike osim sto je na selu mirniji ambient, svi sa sela rade u fabrikama i gradovima i vracaju se...
Zemlju prodaju bogatasima koji plate radnika da je radi ili uglavnom zive biznismeni i ti na selu dok ostali zive u gradovima tj uglavnom je nastao haos gde je sve istubano u nekoj cudnoj kombinaciji...

Veoma prosta činjenica .. dok god ljudi ne budu plaćeni adekvatno životnom standardu države u kojoj žive, razmišljati o deci je gre'ota zato što sam mnogo puta viđao porodice koje se žale kako im treba pomoć a porodica ima šestoro, sedmoro dece ... znači koliko god da to gordo zvuči ali bi prva pomoć njima trebala sa psihološke strane jer zašto bi neko imao toliko dece a da ta ista deca ne znaju šta znači imati jedan normalan sendvič za jelo.

I svu tu decu maltretiraju ostala deca i roditelji jer nemaju telefone i novca za ekskurzije i jos ih mrze i pljuju kad im zbog njih propadne ekskurzija jer nemaju broj u odeljenju da bi isli...Interneti patike odeca, izlasci...

Tugaju im se svaki dan i smeju i omalavazavaju pa ih jos i objave na net dok ih maltretiraju i psihicki i fizicki...

I svu tu decu maltretiraju ostala deca i roditelji jer nemaju telefone i novca za ekskurzije i jos ih mrze i pljuju kad im zbog njih propadne ekskurzija jer nemaju broj u odeljenju da bi isli...Interneti patike odeca, izlasci...
Upravo to .. prosto bolje jedno dete i fokusirati se da tom detetu bude lep život pa ako postoji mogućnost za drugo, zašto da ne .. nego napraviti petoro, šestoro dece i onda kukati na sav glas po svim mogućim izvorima kukanja kako neko treba da ti sad tu decu izdržava

Upravo to .. prosto bolje jedno dete i fokusirati se da tom detetu bude lep život pa ako postoji mogućnost za drugo, zašto da ne .. nego napraviti petoro, šestoro dece i onda kukati na sav glas po svim mogućim izvorima kukanja kako neko treba da ti sad tu decu izdržava
Mislim da smo došli do stanja kada se nema ni to jedno.
Prosto - loza se ugasi.

Najveci problem je sto danas ljudi nemaju ni za sebe vremena a kamo li za jedno dete, nemaju novac ni za sebe da obezbede radeci po 12 i 8 sati u smenama ludo a kamo li da izdrze i dete...

Mislim da smo došli do stanja kada se nema ni to jedno.
Prosto - loza se ugasi.
Pa za to je krivo društvo i prosto način života koji te tera na mnoge druge stvari koje se u prošlosti nisu ni pominjale niti se razmišljalo o tome ....

Najveci problem je sto danas ljudi nemaju ni za sebe vremena a kamo li za jedno dete, nemaju novac ni za sebe da obezbede radeci po 12 i 8 sati u smenama ludo a kamo li da izdrze i dete...

... a to dete traži svaki dan nešto ... a ti moraš da mu priuštiš jer ne može ono da ide da radi za tebe

Ne znam .. ja ga ne bih pravio da sam u tim godinama bio u godinama kad treba da se stiče roditeljstvo
A ipak, oni jesu. Postoje samo izgovori. Pogledaj cigane kako imaju mnogo dece. Ok, imaju oni socijalnu pomoć i to, no opet to nije dovoljno za onoliko dece. Postoje samo izgovori. Uvek će se naći baba i deda sa obe strane da pomognu unucima. Niko to ne prolazi sam.

Znam. Znam i da su samoživi... Pišeš "neće biti dovoljno za njihovo dete"...
Generacije njihovih predaka unazad 500 godina nisu živele u luksuzu, u bazenima, kamionima, avionima...
Živelo se u zemunicama i ko zna kakvim nezamislivim uslovima...
A ovi danas razmišljaju da "neće biti dovoljno za njihovo dete"... Čega dovoljno? Para?
Za brendirane patike i poklon grudi i usta za 18. rođendan?

Rekla bih da su današnje generacije izmanipulisanog mozda i da ne umeju da razmišljaju...
Tačno. Izmanipulisane su i dovedene u takvu situaciju da su postale sebične. Od mog prijatelja devojka mi prodaje priče kako nemaju za dete, a njemu plata 100000 dinara, imaju svoj stan, stalan posao, ona ima minimalac. Komotno mogu da naprave bar jedno dete. Ali je izmanipulisana da to nije dovoljno jer ne želi da se odrekne svojeg komfora.

Svi su bili u istoj poziciji uglavnom a danas se ocekuje svasta nesto...
Očekuje se, u tome i jeste problem.

A ipak, oni jesu. Postoje samo izgovori. Pogledaj cigane kako imaju mnogo dece. Ok, imaju oni socijalnu pomoć i to, no opet to nije dovoljno za onoliko dece. Postoje samo izgovori. Uvek će se naći baba i deda sa obe strane da pomognu unucima. Niko to ne prolazi sam.

Svaka čast svakome ali .. meni i ovo moje jedno dete je sasvim dovoljno

Elem svaki period u istoriji ima svoje cikluse kad je dobar i povoljan ambient za stvaranje porodice i decu, kad je prosecan i kad je nikakav i u minusu a definitivno je danas krenio period dobrog minusa jer je atmosvera za to ocigledno iz aviona neprijatna i nepovoljna.

Pogledajte samo medije i te nakaradne festivale i lobije koji se promovisu do iznemoglosti...
Pa jasno je svakome da se namerno sve stvara los ambient za stvaranje porodice jer je neka grupa ljudi tako mozda odlucila da uspori porast stanovnistva na zemlji jer ne moze ratom a ne ide ni virusom...

Zato i imamo onaj bejbi bum oeriod i takve nekakve skokove i padove kroz istoriju.

Danas bi trebalo da bude jos veci bejbi bum sa tehnologijom i svega ali danas je velika trka i prestiz za moc i vlada neko pohlepno materijalisticko vreme gde je ubijen pojam slobode u ljudima da i ne znaju sta je sloboda i sta sve moze sa danasnjim izumima tj mote mnogo lagodnije da se zivi i ima vremena i sredstava dovoljno za 4 clana porodice ali ne mi dozvoljavamo i svojim slepilom vecina jos i gura takav sistem i pricaju kako su oni heroji jer rade od jutra do mraka a ustvari su slepi robovi...

Tačno. Izmanipulisane su i dovedene u takvu situaciju da su postale sebične. Od mog prijatelja devojka mi prodaje priče kako nemaju za dete, a njemu plata 100000 dinara, imaju svoj stan, stalan posao, ona ima minimalac. Komotno mogu da naprave bar jedno dete. Ali je izmanipulisana da to nije dovoljno jer ne želi da se odrekne svojeg komfora.
Katastrofa! To znači da i oni koji mogu - ne žele...
Pa niko jer nisu ludi da imaju decu a i nemaju ni vremena za sebe...

Naslednika nece ni biti vec drzava uzima i od imanja naprave neke kladionice klubove, komplekse da oni koji su ubijali 90ssdsglume italijanske ekonomske mafijase tj mamini i tatini sinovi politicara ..
Darki, (@DaRkGuitaRist88) razumem tvoj pesimizam... Ipak, smem li da te pitam kakva su tvoja lična razmišljanja i planovi po tom pitanju?

Poslednja izmena:
Upravo tako. Medjutim, biti roditelj nije za svakog.
E... to je takođe problemčić...
Verovatno je danas teže biti dobar roditelj, jer se roditelj prvi mora izboriti sa debilskim
okruženjem koji su u većini. Teško je danas odgajiti dobro dete kada su mu drugovi u
školi snobovi u preskupim patikama i u firmiranoj odeći... znam mnoge priče na tu temu
i tu nema spasa.Bogataši su postali IN, a njihova deca takoreći zakon u školama.

Back