ĆW, ČG, FĆ, ŠX... sta je sa normalnim kombinacijama?

bas gledam po ulici. možda 10% ima nesto normalno tipa DD, BD, YG... A vecina ima neki nakaradni karabudz srpskosaksonske latinice. kao da namerno svakom uteraju po neko nase slovo. kako uvek ima neko od tih 5 slova? sto ne vidjam nesto kao CX, GT, AS, KT, PE... ?
jesu ove retardirane tablice samo novosadske ili?
mene je us.ralo na oba auta da imam dobre brojeve, al nece me treci i cetvrti put us.rati da ne dobijem ŽĐ, ĆŠ, QĐ, ĆV...

baš sam neki dan ovde prokomentarisao tu pojavu, ne videći da postoji i tema o tome...

...nameravam da zloupotrebim svoj službeni položaj i da kažem onim ovčicama da mi uopšte ne daju te nakaradne kombinacije...:per:

...
 
Za davanje inuđenje mita ide se u zatvor:hahaha:

ne pričaj... :eek:

...u jeote...povlačim reč...damnjane, ništa od tablice...

c060.gif
 
brate...slab sam matematičar...al aj mi izračunaj kolko tablica može da se dobije kombinovanjem trocifrenog broja i 2h komplet azbuke i abecede...? :per:
danas sam isao za beograd, osim ako taj kombi nije vozila VBA pod maskom rotografike iz subotice, na autoputu odma iz NS, i u povratku odma iz BG naletim na kombi SU 002 DŽ... Bas pratih registracije. video sam jedno 6-7 tablica sa nekim ok slovima, i oko 30 sa ovim brljotinama, gde je FĆ bilo najcesce.
slovnih kombinacija ukupno postoji 961. brojevi nisu bitni sad, pomnozite sve dalje sa 10.000 ako je u pitanju 4cifrena tablica...procenat ostaje isti.
dakle ima 961 kombinacija dvojne slovne oznake. od toga 155 kombinacija sadrzi jedno od nasih slova, ili oba. sto ce reci samo 16% od raspolozivih su ovakve. medjutim praksa kaze da ih ima daleko vise.
slucajnost?
 

Back
Top