Cvetković: Osetićete bolji život

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Beograd -- Premijer Mirko Cvetković poručio je građanima da će im u sledećoj godini biti bolje ukoliko budu više radili i štedeli.Premijer kaže da će 2011. biti bolja nego godina na izmaku. Ipak i dalje će biti teško, pa on navodi da se 2011. mora više raditi i da će rad doneti bolje rezultate.

Ako je 2009. godina bila teška, a 2010. još teže, kakva će biti 2011? Premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da brojke govore da se ekonomska sitacija pobošljala u 2010, a da će to poboljšanje u 2011. osetiti i građani.

“Naravno, ja mislim da nas ipak očekuje i dalje teška godina, zato što moramo da krenemo u razvoj na osnovama veće štednje i većih investicija, a ne na osnovu veće potrošnje. Tako da će biti potrebno da se više radi, a onda će to dati i bolje rezultate”, rekao je Cvetković.

Vlada obećava da će u saradnji sa Narodnom bankom Srije staviti i inflaciju pod kontrolu.

Stabilzaciju, kada je inflacija u pitanju, premijer očekuje u drugoj polovini godine. Iako tokom 2010 baš zbog standarda građana i inflacije Vlada nije povećavala cenu struje i drugih energenata, sada će, kaže premijer, morati.

“Moramo da idemo u korekciju cena električne energije. Naravno, ta korekcija će morati da bude izbalansirana, jer zbog socijalne odgovornosti moramo da vodimo računa da ona ne ugrozi stanovnike, naročito najniže slojeve”, naveo je Cvetković.

Srbiju u 2011. očekuje jedan od poslednjih velikih privatizacija. Premijer obećava da država neće protraćiti novac od Telekoma.

Kritiku da nema dovoljno autoriteta premijer odbacuje i navodi da je samostalan u odlučivanju, ali i da je prirodno da se sa predsednikom kosultuje oko važnih državnih pitanja.

Priključenje Evropskoj uniji ostaje najvažnji spoljnopolitički proritet Vlade. Cvetković želi da ova Vlada završi mandat sa statusom kandidata za članstvo u EU.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=31&nav_id=483056

Ми да радимо и штедимо а они да нас пљачкају?:bljak:
 
Што би нам рекао,данас ми се у кафи приказало предсказање које имам част и вама,добри мој народе,да пренесем. Слику тог обећања које се мени приказало не бих описивао,али вам могу
обећати да ћете га убрзо ОСЕТИТИ !!!

Jutarnja_kafa.jpg.jpg
 

Back
Top