Quantcast

Cvetković: Ne damo Telekom po savaku cenu

s_O_k_O

Domaćin
Poruka
4.404
Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da Vlada ne želi da proda većinski deo Telekoma po svaku cenu, pa je zato odredila da ona bude prilično visoka za ovaj trenutak, 1,4 milijarde evra.

109265_111504s1_f.jpg

Država traži skoro milijardu i po evra za Telekom

"Ukoliko se niko po toj ceni ne pojavi na tenderu, proglasićemo ga neuspešnim", poručio je Cvetković u intervjuu za novi broj "Ekonomist" magazina.

On je naglasio da novac od prodaje Telekoma neće moći da se iskoristi za potrošnju, jer je nivo javne potrošnje određen budžetom, a njega utvrđuje Skupština.

"Zato je sa stanovišta potrošnje potpuno irelevantno da li u budžetu ima para, jer ako nema država će se za nedostajući iznos zadužiti. Budžet trenutno nema problema sa prilivom, a država čak ima i rezerve od oko 500 miliona evra i to u devizama", rekao je Cvetković.

Kako je objasnio, prodaja Telekoma je važna jer bez strateškog partnera i novih investicija postoji opasnost da se kompanija, izložena jakoj konkurenciji i u fiksnoj i u mobilnoj telefoniji, uruši kao sistem za četiri-pet godina.

"Državno preduzeće ne može da opstane u jakoj konkurenciji sa moćnim privatnim kompanijama. Zbog toga bi Telekom trebalo prodati, ne samo da bi država dobila pare, već i zato što će novi vlasnik biti prinuđen da dodatno investira", rekao je Cvetković.

vesti
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.