Čuvena pesma grupe "Depeche mode" je inspirisana knjigom Prisile Prisli

ambidekster65

Legenda
VIP
Poruka
70.214
Glumica Prisila Prisli je danas, 24. maja, napunila 78 godina. Bila je supruga legendarnog pevača Elvisa Prislija, a svojevremeno je napisala knjigu posvećenu njenom suprugu i njoj pod nazivom "Elvis and me" ("Elvis i ja").

537884417646e2853f3a81965317227_v4_big.jpg

Upravo ovo delo je inspirisalo grupu Depeche Mode da napiše jedan od svojih najvećih hitova – "Personal Jesus", koji se našao na legendarnom albumu "Violator".

O svemu ovome pričao je član ovog sastava Martin Gor.

"To je pesma o tome da si Isus za nekog drugog, neko ko će ti dati nadu i brigu. Radi se o tome kako je Elvis Prisli bio njen čovek i mentor i koliko se to često dešava u ljubavnim vezama; kako je svačije srce na neki način poput Boga, a to nije balansiran pogled na nekoga, zar ne?", rekao je svojevremeno Gor.

Depeche Mode - Personal Jesus (Official Video)​

Glumica Prisila Prisli je danas, 24. maja, napunila 78 godina. Bila je supruga legendarnog pevača Elvisa Prislija, a svojevremeno je napisala knjigu posvećenu njenom suprugu i njoj pod nazivom "Elvis and me" ("Elvis i ja").

Pogledajte prilog 1350504

Upravo ovo delo je inspirisalo grupu Depeche Mode da napiše jedan od svojih najvećih hitova – "Personal Jesus", koji se našao na legendarnom albumu "Violator".

"To je pesma o tome da si Isus za nekog drugog, neko ko će ti dati nadu i brigu. Radi se o tome kako je Elvis Prisli bio njen čovek i mentor i koliko se to često dešava u ljubavnim vezama; kako je svačije srce na neki način poput Boga, a to nije balansiran pogled na nekoga, zar ne?", rekao je svojevremeno Gor.

Depeche Mode - Personal Jesus (Official Video)​

Zanimljiva informacija. :)
A tu pesmu mnogo volim. Uz nju mi je uzivancija voziti auto. To kad sam u autu sama. Nekako mi je poseban dozivljaj.

E, ovo mi se svidelo. Nisam tačno znala za konotaciju , zašto je Gore tako napisao, ali sada vidim iz ove psolednje rečenice da ni za njega to nije pohvalno... tj to je ono što se dešava, ono što je strast, ali se čovek mora toga čuvati (da ti neko bukv bude Isus, sve na svetu)

Back