Ćutnja sportista

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Kako komentarišete što se sportski radnici drže po strani kada je o protestima reč?

Inspirisala su me ova dva tvita:

Sinisa Kovacevic -
‏O protestima su se izjasnili svi. Patrijarh,umetnici,Univerzitet,građani.Sportisti ni slovo.Dragi milioneri.Taj ko vas je ubedio da "sport i politika ne idu zajedno",grdno vas je zajebao.A sport i moral?Kad sutra budete slavili ,ispod balkona stajace samo botovi.Mislite o tome.

WhistlerDick -
Provalio sam super foru za expressno teranje poznatih ličnosti od sebe:samo izvadim telefon i kažem:aj se slikamo. Sinoć sam Bodirogu naterao u takav trk bez lopte u odbranu, kakav nije izveo od Skavolinija. Učinilo mi se i da čujem pokojnog Ćosića kako viče:”Bravo Dejane!”

kako ne osećaju moralnu potrebu da se priključe pobuni protiv režima i diktature koja jača sve više a srbija propada po svim parametrima

Sergej je retvitovao gornji tvit S.Kovačevića i rekao sledeće -

"Već dugo hoću da napisem esej na temu kako cela nacija umire ispred televizora kad se sportisti bore za trofej, a kad treba da pomognu naciji u blatu:”Mi smo sportisti, ne treba da se mešamo u politiku.” I ja sam glumac. Čitajte tvitove Lebron James-a."

- - - - - - - - - -

mada, ako se ne varam, duda ivković se opekao kada je podržao opoziciju nedavno, poslali mu građevinsku inspekciju valjda za kaznu

kako mnogi od sportista ulažu u neki biznis po srbiji, moguće da se boje iz tog razloga

kako ne osećaju moralnu potrebu da se priključe pobuni protiv režima i diktature koja jača sve više a srbija propada po svim parametrima

Sergej je retvitovao gornji tvit S.Kovačevića i rekao sledeće -

"Već dugo hoću da napisem esej na temu kako cela nacija umire ispred televizora kad se sportisti bore za trofej, a kad treba da pomognu naciji u blatu:”Mi smo sportisti, ne treba da se mešamo u politiku.” I ja sam glumac. Čitajte tvitove Lebron James-a."

- - - - - - - - - -

mada, ako se ne varam, duda ivković se opekao kada je podržao opoziciju nedavno, poslali mu građevinsku inspekciju valjda za kaznu

kako mnogi od sportista ulažu u neki biznis po srbiji, moguće da se boje iz tog razloga

a u sta ulaze prosecan gradjanin srbije?
da li ima razlike izmedju njihovih milona i hiljada i stotina obicnog stanovnika srbije?
nema
jer je to ono sto u zivotu naprave i jedni i drugi
pa vi sledeci put kao majmuni navijajte za nekoga
a njih neka podrzava vlada

Zašto se ne izjašnjavaju?

Da li su obavezni?
Sa kojim pravom ih Kovačević proziva? Ako je on siguran u sebe, ne mora da traži podršku, dobiće je. Ako mora da proziva za podršku... Ovog drugog neću ni da komentarišem.

Da li da rizikuju da izraze bilo kakav stav, jer se po ovih par postova vidi da i vi zapravo tražite da se slože sa vama, a ne da imaju svoje mišljenje (kakvo god bilo, možda se i poklapa sa vašim)?
Da li da dožive sudbinu Ivane Španović, zbog čije povrede su neki likovali, jer je eto "za Vučića, pa ako se povredila". Njena povreda ima veze sa Vučićem??? Znači ko se ne slaže sa vama, neka crkne?
Tužna je ta "demokratija" koju bi vi zaveli. Eto, i jedan korisnik (žestoki smarač, ali neću da ga imenujem) svakoga ko se ne složi sa njim časti sa "tvoj Vučko", čak i one koji su ovde već dokazali da su debelo protiv Vučića. Ali, ako ne misle kao smarač... odmah dobiju etiketu.

Zašto se ne izjašnjavaju?

Da li su obavezni?
Sa kojim pravom ih Kovačević proziva? Ako je on siguran u sebe, ne mora da traži podršku, dobiće je. Ako mora da proziva za podršku... Ovog drugog neću ni da komentarišem.

Da li da rizikuju da izraze bilo kakav stav, jer se po ovih par postova vidi da i vi zapravo tražite da se slože sa vama, a ne da imaju svoje mišljenje (kakvo god bilo, možda se i poklapa sa vašim)?
Da li da dožive sudbinu Ivane Španović, zbog čije povrede su neki likovali, jer je eto "za Vučića, pa ako se povredila". Njena povreda ima veze sa Vučićem??? Znači ko se ne slaže sa vama, neka crkne?
Tužna je ta "demokratija" koju bi vi zaveli. Eto, i jedan korisnik (žestoki smarač, ali neću da ga imenujem) svakoga ko se ne složi sa njim časti sa "tvoj Vučko", čak i one koji su ovde već dokazali da su debelo protiv Vučića. Ali, ako ne misle kao smarač... odmah dobiju etiketu.

ako zive u zemlji u kojoj im je dobro i lepo, onda se ne izjasnjavaju
to tako ide
kad je situacija da kuca rat pred vratima, onda se izjasnjavas..radi se o tebi i tvojoj zemlji
radi se o tvojoj domovini i domovini tvoje dece
tu ne mozes da nemas stav
ili si ovde ili si tamo
ili ti je dobro ili ti nije dobro
malopre gledam na nekoj nacionalnoj dnevnik u okviru kojeg ide udarni prilog - predsednik sa maskom spustenom ispod brade usao na onkolosko decije odeljenje i grli malisu predskolca koji se najverovatnije bori sa leukemijom
da sam na mestu roditelja tog deteta, tuzila bih ga medjunarodnom sudu za ugrozavanje zivota deteta kome je oslabljen imunitet
hej majmune, maska nije tu da tebe zastiti od smrtno obolele dece, nego da zastiti tu decu od tebe kliconose u vreme kad je u srbiji objavljena epidemija gripa
tom malom bicu sa oborenim leukocitima na svu njegovu muku fale samo predsednikove klice i bacili
o ubijenoj zeni na naplatnoj rampi kod doljevaca gde se od javnosti krije snimak na kome se vidi koliko je osoba bilo u kolima koji je pokosio neduzne gradjane, necu ni da pricam

tako da pitanje zasto neko da se izjasnjava je u ovom trenutku potpuno pogresno

Zato sto su videli sta ti se desi kad udjes u politiku na primeru Aleksandra Shapica

kompromitujes svoje ime
unistis imidz
a ne pridobijes neku masu na svoju stranu

a. sapic je usao u politiku kao politicar
od sportista niko ne trazi da se bave politikom, samo da s eizjasne kao gradjani - da li im je dobro ili hoce promene

ako zive u zemlji u kojoj im je dobro i lepo, onda se ne izjasnjavaju
to tako ide
kad je situacija da kuca rat pred vratima, onda se izjasnjavas..radi se o tebi i tvojoj zemlji
radi se o tvojoj domovini i domovini tvoje dece
tu ne mozes da nemas stav
ili si ovde ili si tamo
ili ti je dobro ili ti nije dobro
malopre gledam na nekoj nacionalnoj dnevnik u okviru kojeg ide udarni prilog - predsednik sa maskom spustenom ispod brade usao na onkolosko decije odeljenje i grli malisu predskolca koji se najverovatnije bori sa leukemijom
da sam na mestu roditelja tog deteta, tuzila bih ga medjunarodnom sudu za ugrozavanje zivota deteta kome je oslabljen imunitet
hej majmune, maska nije tu da tebe zastiti od smrtno obolele dece, nego da zastiti tu decu od tebe kliconose u vreme kad je u srbiji objavljena epidemija gripa
tom malom bicu sa oborenim leukocitima na svu njegovu muku fale samo predsednikove klice i bacili

o ubijenoj zeni na naplatnoj rampi kod doljevaca gde se od javnosti krije snimak na kome se vidi koliko je osoba bilo u kolima koji je pokosio neduzne gradjane, necu ni da pricam

tako da pitanje zasto neko da se izjasnjava je u ovom trenutku potpuno pogresno
Sa ovime što sam podebljao se apsolutno slažem.
To da li je nekom dobro ili nije zna on sam, ne mora niko da ga proziva. Uostalom, ima pravo da donosi odluke kakve želi, svaka odluka ima svoje posledice, i svako se nosi sa posledicama kako zna i ume.

Rekoh da neću da ga komentarišem, ali da ti objasnim na šta mislim...

...kako cela nacija umire ispred televizora kad se sportisti bore za trofej...
Da, ja se baš ubijam dok sedim zavaljen u stolicu sa pivom pored sebe i gledam Novaka kako trči tri sata i mlati one loptice, ili Ivana Španović koja se zaleti i skoči 7m, ili kada npr. Šekarićka ili neko drugi mora da zadrži dah dok ispali metak, a ja podrignem od piva...
Karikiram, ali kapiraš šta hoću da kažem. Sad kao neko mene žali kako se mučim dok navijam za njih, a oni su meni nešto dužni? Ne, nisu mi (nama) ništa dužni, i ono što su stekli zaradili su svojim radom. Da li će izjašnjavati je njihova stvar, kao i tvoja i moja da izrazimo svoje mišljenje.
Vidiš, i mene će već neko da očepi zbog ovog mišljenja. Da li će ti onda biti jasnije o čemu pričam? Što bi ono rekli, imam li ja pravo na izdvojeno mišljenje?

Dokle god ne zauzmu neku stranu, za sportiste ce navijati SVI.

Тачно! Спортисти и НЕ ТРЕБА да заузимају било коју страну.
А што се уметника тиче (нарочито глумаца) АНГАЖОВАЛИ СУ СЕ ОНИ КОЈИ СУ ИЗВИСИЛИ ЗА ЛОВУ ОДРЕЂЕНУ ЗА УМЕТНИЧКЕ ПРОЈЕКТЕ ОД МИНИСТАРСТВА И ФИЛМСКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ и сада изигравају некакву "политику"...... а у ствари КУКУМАВЧЕ ЗА СВОЈЕ ЏЕПОВЕ...

Ма иде ми на живце све то изјашњавање и прозивање оних који то не раде.

G-spica Struja, te prozivke su utemeljene na djindjicevistickim postulatima:
- dok mi nismo dosli vi nista niste znali i dok mi nismo dosli nista nije valjalo.!!!
Tako su govorili i uspeli preveslati Srbiju pre 19-tak godinica.!!!

Тачно! Спортисти и НЕ ТРЕБА да заузимају било коју страну.
А што се уметника тиче (нарочито глумаца) АНГАЖОВАЛИ СУ СЕ ОНИ КОЈИ СУ ИЗВИСИЛИ ЗА ЛОВУ ОДРЕЂЕНУ ЗА УМЕТНИЧКЕ ПРОЈЕКТЕ ОД МИНИСТАРСТВА И ФИЛМСКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ и сада изигравају некакву "политику"...... а у ствари КУКУМАВЧЕ ЗА СВОЈЕ ЏЕПОВЕ...

ovde se ne radi o zauzimanju strana, nego o izrazavanju stava
ja nisam zauzela niciju stranu i ne zelim da znam ni ko je predsednik, ni ko su ministri
sve dok svoj posao rade kako treba
ali ako drzavna sluzba stane iza kriminalaca koji otimaju na najbrutalniji nacin gradjanima imovinu, pa umesto da privodi kriminalce, privodi te gradjane i na informativnim razgovorima ih ubedjuje da treba da se plase tih kriminalaca - ti smatrasa da ne treba da se izjasnis da u zemlji postoji korupcija i organizovani drzavni kriminal?
ako zenu ubiju dok sedi u kolima na naplatnoj rampi, a onda iseku i povade snimke sa nadzornih kamera jer zaboravice se i niko nece da odgovara - ne treba da se izjasnis da u drzavi postoji organizovani kriminal?
nije rec o zauzimanju strana, nego o obavezi da se promeni ono sto unistava srbiju
tvoji preci su se borili i prolivali krv za ovu zemlju, a ti jedes sendvic i unistavas buducnost svoje dece

Надам се да је људима јасно да власт подржавају људи који имају тренутно доста користи од државе, а да протесте подржавају они који су РАНИЈЕ стекли привилегије код те исте државе.

Оно који су од државне сисе независни ће политичком ситуацијом уопште не баве.

Овде мислим на познатије људе.

Надам се да је људима јасно да власт подржавају људи који имају тренутно доста користи од државе, а да протесте подржавају они који су РАНИЈЕ стекли привилегије код те исте државе.

Оно који су од државне сисе независни ће политичком ситуацијом уопште не баве.

Овде мислим на познатије људе.

sve dok ih politika koju vodi vlast ne ugrozava da normlano rade i zive od svoje plate
ne moras da imas korist od nekoga da bi izrjasnio svoj stav
dovoljno je sto ti neko nanosi stetu

sve dok ih politika koju vodi vlast ne ugrozava da normlano rade i zive od svoje plate
ne moras da imas korist od nekoga da bi izrjasnio svoj stav
dovoljno je sto ti neko nanosi stetu

Примати паре из буџета на било који начин (паре за филм, позоришну салу, издавање књиге, пројекат за катедру, финансирање студентских удружења, НВО сектора, локалних медија, удружења новинара...) је најчешће условљено политичким ставом.

Ко год подржава неку странку или протест од јавних личности може да се испрати зашто то ради, и зашто баш сада на не пре, и зашто неће да каже ништа.

Ево нпр. НУНС скоро сви истакнути чланови подржавају протесте, али не само протесте, него документ чији је аутор Ђилас. (постоји разлика када шеташ јер си незадовољан, и кад шеташ, а подржаваш став човека чија ти фирма позајмљује паре)

А онда искочи испита да је Ђиласова фирма позајмила паре за функционисање НУНС и Медија центра.

А онда НУНС и даље има префикс НЕЗАВИСНИ, а ни не крије да је узео паре од политичара.

А онда кажу да је то ок, јер режим ради још горе ствари.

У преводу, ЈЕСМО говна, али склањамо још већа.

:lol:

Back