Ћутљивост - хендикеп?

fanstebre

Poznat
Poruka
9.149
Како жене реагују на мушкарце који су баш ћутљиви, који не покрећу теме у друштву, нису иницијативни по том питању, укратко нису комуникативни ? Да ли је то данас можда већи проблем за мушкарца него икад до сада кад су у питању м-ж односи ? При том не мислим само на интиман однос већ све врсте односа, пријатељске, колегијалне итд.

Како жене реагују на мушкарце који су баш ћутљиви, који не покрећу теме у друштву, нису иницијативни по том питању, укратко нису комуникативни ? Да ли је то данас можда већи проблем за мушкарца него икад до сада кад су у питању м-ж односи ? При том не мислим само на интиман однос већ све врсте односа, пријатељске, колегијалне итд.

Kako reagujem? Postavljam pitanje zašto ćuti?

Boldovano: Da, to jeste problem bez obzira na koji se odnos misli.

Pa jeste hendikep. Ne kažem da moraju da brbljaju, ali ćutljivci nikada nisu bili popularni, nekad još i manje nego danas.
Ako je neko već toliko stidljiv, onda je najbolje da bira brbljive žene.

У почетку мисле да је стидљив.
После се питају шта није у реду с њим.
А на крају престану да га региструју.
Значи...треба да се прича...
не да се брбља, него онако помало...
И да се СЛУША, јер то оне желе пре свега, да их неко саслуша...

То је свакако један феномен јер рецимо много боље прође у друштву жена онај који се окарактерише као неки глупандер брбљивац него неки ђутљив макар био и паметан. Наравно, најбоље прође паметни брбљивац, то је идеално,, а најгоре прође глупави ћутљивац али такве поделе су баш ретке, много је више тупавих брбљиваца и једноставно се наметну, буду забавни у том мајмунском моду и нека закрпа се нађе за њих, а онај ћутљивац нестане у магли сопственог ћутања, нико га чак и не оговара.

Poslednja izmena:
најбоље прође паметни брбљивац, то је идеално
У Шведској? Или Русији? Сумњам. Можда на југу Европе.

Мораш да схватиш да је то све релативно и да не требаш да се превише оптерећујеш популарношћу.

Зато што ћутољоге брбљивци даве тј. ометају их. У чему их ометају? Па у ћутању тј. у ономе што раде док ћуте. А шта то раде? Размишљају.

Брбљивцима ћутолози могу бити досадни мада не нужно. Могу и да их воле, и да се лепе за њих, ако су, например, обожаватељи монолога. То онда може да доведе до непријатне ситуације где ћутолог не може да се одбрани од монологисте.

Зато што ћутољоге брбљивци даве тј. ометају их. У чему их ометају? Па у ћутању тј. у ономе што раде док ћуте. А шта то раде? Размишљају.

Брбљивцима ћутолози могу бити досадни мада не нужно. Могу и да их воле, и да се лепе за њих, ако су, например, обожаватељи монолога. То онда може да доведе до непријатне ситуације где ћутолог не може да се одбрани од монологисте.
Moguce, ali postoje ljudi koji toliko cute da je to potpuna katastrofa u drustvenim situacijama. Ponekad mislim da su ti ljudi namerno tako pasivno-agresivni.

Moja teorija je da ćutolozi ne postoje.

Kad neko ćuti:
1. Okolina ga smara i smatra je tupavom i tu je jer mora iz nekog razloga da bude tu.

Ista ta osoba kad je okružena ljudima sa kojima ima o čemu da priča, ako ih zanimaju iste teme može biti veoma pričljiva.
Nisi ti upoznala jednu Nevenu i jednog Nikolu. Nikola je još i pričao kad se napije, a Nevena, majko mila. Pri tom ja zaista nisam conversation maker

Back