Custom made - motori

Araon

Elita
Poruka
17.374
Pošto ne vidim da ima neki odeljak za motore, moram na automobilima :D

Nikad nisam seo na motor u životu, nisam imao potrebu, ni priliku, ali sve češće uhvatim sebe kako razmišljam o tome, planiram da polažem za motor i da uzmem kasnije sebi jedan.

Suština je da me nikad nisu privlačili motori svakodnevni koje kupiš u radnji, već ovako nešto što mi deluje custom made.

Nema tog R1 ili čega god da meni izgleda dobro kao ovo, pa me zanima gde se može ovakvo nešto nabaviti u Srbiji, Beogradu?

Da li neko "radi" te motore ili ih možemo naći i u prodaji u ovakvom izdanju?

Pre nego što krenu komentari da nemam pojma, da sam ovo i ono jer pitam glupa pitanja, da napomenem da o motorima ne znam ništa, nikad nisam seo na motor. :D

istockphoto-604368604-612x612.jpg

Pošto ne vidim da ima neki odeljak za motore, moram na automobilima :D

Nikad nisam seo na motor u životu, nisam imao potrebu, ni priliku, ali sve češće uhvatim sebe kako razmišljam o tome, planiram da polažem za motor i da uzmem kasnije sebi jedan.

Suština je da me nikad nisu privlačili motori svakodnevni koje kupiš u radnji, već ovako nešto što mi deluje custom made.

Nema tog R1 ili čega god da meni izgleda dobro kao ovo, pa me zanima gde se može ovakvo nešto nabaviti u Srbiji, Beogradu?

Da li neko "radi" te motore ili ih možemo naći i u prodaji u ovakvom izdanju?

Pre nego što krenu komentari da nemam pojma, da sam ovo i ono jer pitam glupa pitanja, da napomenem da o motorima ne znam ništa, nikad nisam seo na motor. :D

Pogledajte prilog 1603655
Po ovoj slici deluje mi da te zanimaju cafe racer motori.

https://www.men.rs/moto/istorija-cafe-racer-a-foto-video/

Nekako su mi preveliki i nepraktični.

Dobri su, sve ok, ali mi nije trenutno za mene, možda nekad kasnije :)

Hvala za info, vidiš, nisam ni znao da postoji i ta podela, nisam znao ni kako se zovu.

Ima li u Srbiji nešto slično?
Ima kod nas svašta, samo je pitanje da li vlasnik hoće da proda :D
Ima trenutno na Polovnim automobilima jedna Honda cafe racer.

Dobro, naravno :D

Mislio sam ima li da se kupi negde, ali da prodavac hoće da proda možda iz salona ili kako god? :D
Imaš sad i fabričke caffe racere, pošto su u zadnje vreme ponovo postali popularni. A naleti i tako neki polovni modifikovani povremeno na oglasima, kao ta Honda CB 400 N koja se trenutno prodaje.
.
Ne znam da li se neko kod nas bavi modifikovanjem motora.

Imaš sad i fabričke caffe racere, pošto su u zadnje vreme ponovo postali popularni. A naleti i tako neki polovni modifikovani povremeno na oglasima, kao ta Honda CB 400 N koja se trenutno prodaje.
.
Ne znam da li se neko kod nas bavi modifikovanjem motora.

Hvala.

Video sam sad onu crvenu, nije po mom ukusu :)

Ceo život vozim motore. Zanimljiva priča je kako su nastali cafe raceri - tako što su momci u kafićima u Britaniiji šezdesetih imali foru da se trkaju tako što bi na džuboksu pustili pesmu, i fora je bila da odmah sednu na motor i da odu do neke određene tačke, recimo drugog kafića, i da se vrate na vreme - i to pre nego što se pesma završi. Fora je bila i da dostignu magičnu brzinu od 100 milja na sat u tom putu.

To su standardne mašine šezdesetih, sa karburatorima, manjih i srednjih kubikaža ali su ih oni modifikovali tako da budu lakši, uklanjali sedišta i sužavali, budžili motore da budu brži itd.

Taj sa slike je neki modifikovani isto.

Ti motori su lepi za pokazivanje i vožnju od kafića do kafića. Za neke stvari su potpuno nepraktični. Za druge aktivnosti tipa dužih vožnji, trka, offroada, dostave, akrobacija, - za sve to postoje odgovarajući motori. Prvo je bitno da odlučiš šta te od toga privlači, pa na osnovu toga biraš tip motora. A nekad bude i obrnuto, čovek se prilagodi svom motoru.

Ceo život vozim motore. Zanimljiva priča je kako su nastali cafe raceri - tako što su momci u kafićima u Britaniiji šezdesetih imali foru da se trkaju tako što bi na džuboksu pustili pesmu, i fora je bila da odmah sednu na motor i da odu do neke određene tačke, recimo drugog kafića, i da se vrate na vreme - i to pre nego što se pesma završi. Fora je bila i da dostignu magičnu brzinu od 100 milja na sat u tom putu.

To su standardne mašine šezdesetih, sa karburatorima, manjih i srednjih kubikaža ali su ih oni modifikovali tako da budu lakši, uklanjali sedišta i sužavali, budžili motore da budu brži itd.

Taj sa slike je neki modifikovani isto.

Ti motori su lepi za pokazivanje i vožnju od kafića do kafića. Za neke stvari su potpuno nepraktični. Za druge aktivnosti tipa dužih vožnji, trka, offroada, dostave, akrobacija, - za sve to postoje odgovarajući motori. Prvo je bitno da odlučiš šta te od toga privlači, pa na osnovu toga biraš tip motora. A nekad bude i obrnuto, čovek se prilagodi svom motoru.

Video sam jednom tipa u Grčkoj, ima sličan motor ovom i kaže da leti skuplja pare od izdavanja apartmana, a zimi vozi ovo po Evropi i obilazi, izgleda njemu je i za takva putovanja, pa sam ja povezao da bih mogao možda i ja.

Primarno mi treba za zujanje po Beogradu, lako parkiranje i izgleda mi dobro, ništa više od toga.

Imaš na yt kupiš hondu za 1000€ poskidaš dosta toga, napraviš custom sedište, branik itd. Prava uživancija. Bober je nastao posle drugog sv rata kada je bilo puno vojnih motora koji su bili dostupni i ljudi su ih prepravljali. Svakom možeš da daš svoju notu autentičnosti.

poslednje generacije ljubitelja Harlija izumiru pa se ocekuje da se u dogledno vreme ta fabrika zatvori. Mladi vise ne znaju da uzivaju a na Harlijima se danas voze samo oni preko 5 banki pa i vise..............a kad umru i ovi poslednji "mohikanci", kome ce Harli prodavati svoje motore ?
Mislim da dolazi vreme umiranja motocikla, ne samo Harlija. Danas svet gradi nove "vrednosti" u zivotu i nekako ne vidim buducnost za te dvotockase, ne bar u ovom obliku kao danas. Motor je simbol slobode, entuzijazma, zivotnog zadovoljstva i optimizma..............a toga ima sve manje u danasnjim generacijama.

Imaš na yt kupiš hondu za 1000€ poskidaš dosta toga, napraviš custom sedište, branik itd. Prava uživancija. Bober je nastao posle drugog sv rata kada je bilo puno vojnih motora koji su bili dostupni i ljudi su ih prepravljali. Svakom možeš da daš svoju notu autentičnosti.

Ovakav jedan primerak bi mi rešio moju potražnju :)

Ako je za 1000 evra daj odmah da poručujem, bez zezanja :D

Daj više i o tome ako znaš, ja baš nemam nikakve informacije.
Nzn sta .. lako je motore raditi ako nema prepravki sto se tice rama tj ako ne ubacuješ široke gume i sl.. prvo položi vozači pa kupis neki stari motor koji je pogodan za Cafe racer nades inspiraciju na netu i tražiš delove .. Ocerupas svoj i sarafas ..Honda CB Yamaha XS Suzuki GS imaš ih za male pare i raznih veličina ..

Nzn sta .. lako je motore raditi ako nema prepravki sto se tice rama tj ako ne ubacuješ široke gume i sl.. prvo položi vozači pa kupis neki stari motor koji je pogodan za Cafe racer nades inspiraciju na netu i tražiš delove .. Ocerupas svoj i sarafas ..Honda CB Yamaha XS Suzuki GS imaš ih za male pare i raznih veličina ..

Prvo moram položiti vožnju, to svakako.

Hvala svakako!

Back