Cura za udaju

Poruka
4.292
Jel ima neka cura za udaju?

Ranije je tako bilo, devojka cim napuni 16, 17 godina je spremna za udaju. Roditelji spremaju darove i nema zevzecenja kao danasnje devojke. I onda momak neki za zenidbu doje zaprosi ako se dopada momak i devojci i roditeljima resi se svadba.

Danas sta imamo, imamo jaooo ljubav, jaooo veza, jaooo, ozbiljna veza, jaooo avantura.... I sta?Imamo slomljena srca, nesrece u brakovima, tuga jad i beda u dusi.

Mislite daste dobile slobodu? Dobile ste slobodu u ponasanju ali je vasa dusa crna ko katran.

Poslednja izmena:
Ima,ima bolan.Samo nemoj traziti medju forumasicama.Mi smo ti uglavnom opasnice i usidjelice.Mnogo toga smo ruznog dozivjele i sad gledamo svaku sitnicu.Ne smije nista da usfali......:zcepanje:

Strasna stvar brate mili..
Za likove s ovakvim stavom punim ironije gorcine nema udaje :)
Kakva udajs?
Skola,izlasci,sex i uzivanje a onda smirivanje i udaja :D

Poslano sa mog Lenovo A1000 koristeći Tapatalk

Ranije je tako bilo, devojka cim napuni 16, 17 godina je spremna za udaju. Roditelji spremaju darove i nema zevzecenja kao danasnje devojke. I onda momak neki za zenidbu doje zaprosi ako se dopada momak i devojci i roditeljima resi se svadba.

Danas sta imamo, imamo jaooo ljubav, jaooo veza, jaooo, ozbiljna veza, jaooo avantura.... I sta?Imamo slomljena srca, nesrece u brakovima, tuga jad i beda u dusi.

Mislite daste dobile slobodu? Dobile ste slobodu u ponasanju ali je vasa dusa crna ko katran.

Secam se price jedne starije zene, kako je njen sudjeni, nakon sto je zavrsio vojsku, dosao kod njenog oca, dao mu zlatan sat, a otac rekao: Vodi je...
Ipak sam ja za izbor, pa makar i ne umeli da ga napravimo, nego za ovo. Nije da sada pljujem kako su muskarci nekada bili svinje i tretirali zene kao objekte. I oni su bili jos gore tretirani. Dodju, pokupe te, odvedu u rat, i u najboljem slucaju ces se vratiti sakat. Odes da radis 15 sati dnevno, gazda (eto odakle nam danas taj izraz za poslodavca), uzme batinu i izudara te po kicmi ako si stao da odmoris malo...
Jednostavno to su bila odvratna vremena, i nikada mi nisu bili jasni lazni romanticari koji krecu pricu sa: Eh kako je nekada bilo...

Nekada su se devojke udavale sa 16-17 godina.
Nekada je i prosecan zivotni vek u Srbiji bio 35 godina, a svaka treca prerana smrt je bila posledica kvarnih zuba.
I to "nekada" nije bilo tako davno - mislim na period do 1941.

Jel biste vise voleli da zivite 'nekada' ili 'sada'? :cool:

Nekada su se devojke udavale sa 16-17 godina.
Nekada je i prosecan zivotni vek u Srbiji bio 35 godina, a svaka treca prerana smrt je bila posledica kvarnih zuba.
I to "nekada" nije bilo tako davno - mislim na period do 1941.

Jel biste vise voleli da zivite 'nekada' ili 'sada'? :cool:
to ako te neko prikolje
dobro i sad se strada u sacekusama al nema nekih vecih oruzanih sukoba
al zato ima gudra,kocka,kriminal pa biraj...
a i to sto jedes proveri da neka od tegoba sto te muci nije posledica hemije koja se trpa u prehranu....
odgovor je - nekada...

to ako te neko prikolje
dobro i sad se strada u sacekusama al nema nekih vecih oruzanih sukoba
al zato ima gudra,kocka,kriminal pa biraj...
a i to sto jedes proveri da neka od tegoba sto te muci nije posledica hemije koja se trpa u prehranu....
odgovor je - nekada...

Ne muci me bas nista :)
Jedino sto je trenutno jako malo novih hondi civic 1.6 disel na trzistu, i jos nisu pale cene ispod 10K...ali strpljiv sam ja :mrgreen:

Ех, да је среће, па да, као некада, одеш код ћалета и купиш девојку. А сада мораш другчије да играш, па те то 'ебе изгледа.

Back