Cukljevi

gaga968

Obećava
Poruka
76
Imam cukalj na nozi i vremenom je sve veći.u ovom periodu kada se prelazi iz jedne obuće u drugu počinju bolovi. Zanimaju me ova silna pomagala za njih, ali neznam za koji da se opredelim. Ima li ko iskustva sa tim?

Imam po jedan čukalj na svakom laktu i nemam nikakva pomagala.
Niti znam da postoje.
Znam samo za operaciju, ako prave veće probleme !
Meni ne, ali povremeno se javljaju tupi bolovi....

Raspitajte se za uloske za cipele za cukljeve. Mislim da ih Rudo pravi.
Operacija moze da bude uspesna a da vam genetika bude jaca od srafa :) moja drugarica posle 4 godine opet ima cukljeve. Manje ali tu su.

Ja kupila ovu spravicu sto navodno pomaze u borbi sa cukljevima. Ovde je cena oko 5600 pa neki popusti i izadje oko 2500 din a preko aliexpresa 1 $ haha bas su ga ovi nasi preterali
20160726_125506.jpg

Poslednja izmena:
Imam cukalj na nozi i vremenom je sve veći.u ovom periodu kada se prelazi iz jedne obuće u drugu počinju bolovi. Zanimaju me ova silna pomagala za njih, ali neznam za koji da se opredelim. Ima li ko iskustva sa tim?
Ako ze nista ne boli i ne smetaju ti, onda i ne obracaj paznju.
@Grof Vronski

Na laktovima imas?:D
Dobro je da ti nisu izrasli na nekim intimnijim delovima tela:D
Ma nemoj o tome ni da razsmisljas uopste.

Ako ze nista ne boli i ne smetaju ti, onda i ne obracaj paznju.
@Grof Vronski

Na laktovima imas?:D
Dobro je da ti nisu izrasli na nekim intimnijim delovima tela:D
Ma nemoj o tome ni da razsmisljas uopste.

Greska je sto se na pocetku zanemare.nisam obracala paznju dugo a on je postajao sve veci i sada je vec nastao problem. Bole kada se obuje nova obuca.kada se noga umori.kada se obuje neadekvatna obuca itd. Znaci moj savet je cim se pojavi nesto preduzimati. Ovo sto sam ja sada kupila je kasno.ali nije bilo skupo i mislim da nece dozvoliti da se prst krivi tako brzo.

Greska je sto se na pocetku zanemare.nisam obracala paznju dugo a on je postajao sve veci i sada je vec nastao problem. Bole kada se obuje nova obuca.kada se noga umori.kada se obuje neadekvatna obuca itd. Znaci moj savet je cim se pojavi nesto preduzimati. Ovo sto sam ja sada kupila je kasno.ali nije bilo skupo i mislim da nece dozvoliti da se prst krivi tako brzo.

Hodaj bosa kada god mozes. Postoje i neki silikonski jastucici , meni je to nekako prihvatljivije od o vih skalamerija.

Probaj da pijes caj od lorbera, on je za izbacivanje viska soli koja se natalozi oko zglobova, negde sam procitala da tako hoce i cukalj da se smanji. I da se cukalj maze uljem od lorbera.
Malahova skini odavde
https://marjankogelnik.files.wordpress.com/2016/02/ciscenje-organizma.pdf
Videces na pocetku sadrzaj, ciscenje lorberom je na 219 strani. Ja sam pila taj caj, ali pazi ako odlucis to da radis, drzi se uputstva. Ja sam pila jednu turu pa posle desetak dana drugu, a uljem sam mazala cukalj neko vreme. Istina meni nije bio jako veliki ali bio je crven, vreo i bolan a osetno se smanjio posle te " terapije" i nikad vise me nije boleo iako je proslo sigurno 2-3 godine od tad
Inace kad su mi se u mokraci pojavili tragovi krvi a to je bilo tek posle nedelju dana od pijenja caja ja nisam to povezala sa cajem, dam mokracu na anlizu a u njoj nasli veliki koncentraciju soli - to nikad ni pre ni posle nisam videla u analizama (posle druge ture caja nije mi bila crvenkasta mokraca, pretpostavljam da se sav visak soli izlucio prvi put)

Za ulje od lorbera se ne secam gde sam procitala, stavila sam kesicu lorbera u serpicu, prelila uljem da ogrezne, stavila na ringlu na najmanje ukljucenu i grejala oko pola sata, ostavila da se ohladi pa ponovila sve 2-3 puta. Procedila i povremeno mazala cukalj

Ulje od lorbera je jeftino ( oko 300 dinara ), a izgleda da zaista pomaze jer ga koriste svi koji imaju konje i mazu njime konjska kopita.
( Ne zezam se, zaista je tako, ali se koristi i za mazanje oneih oteklih delova tela kod artritisa, recimo).

Back