Čujte i počujte daje se na znanje Stižu srpski lovci

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko znam ovaj Kineski krs je visenamenski! Znam da je lovac za borbu u vazduhu ako na to ciljas! ;) Sta mu dodje nova verzija Miga 29? Priznajem da se bas ne razumem u avijaciju,ali to ne moenja cinjenicu da su nam avioni potrebni!

Svaka vojska tezi unifikaciji borbenih sredstava pa tako i aviona...znaci od istog proizvodjaca... jedino se uzima nesto drugo ako je za klasu bolje, a cena je veca do 30%... MIG-29 je jedan od najboljih lovaca 4 generacije... On nece moci da se nosi sa americkim F-22, F-35, ali ce sasvim dobro posluziti kada bude trenutak da spaljuje oko Tirane...

P.S. samo kvalitetna PVO i moderni radarski sistem...

Poslednja izmena:
masala, setili su se na vreme (obvious sarcasm is obvious)

neka kupe rusko, jeftino je, nije smece kao kinez, a radi kako treba za razliku od njihovih kola i... pa, prakticno svega sto NIJE za vojsku

samo da nam ne uvale one kante f16 i f18, a i francuski rafal je smece
ako vec mora neshto zapadno onda evrofajter, a najbolje bi bilo da sami napravimo novog domaceg lovca

to je trebalo da se radi pre 20 godina, da se prvo tiho eliminisu ekstremisti koji su dosli na celo republika SFRJ, a onda da se raskantamo na miran nacin i napravimo konfederaciju

20 godina kasnije, Jugoslovenska Konfederacija bi imala svoj tenk, svoj lovac, svoj jurisnik, svoj stelt razarac i svoga hi-tech kopnenog vojnika za 21. vek.. voleo bi da vidim onda Bugare da probaju da prodru kroz Sicevacku klisuru sa svojim kantama

Svaka vojska tezi unifikaciji borbenih sredstava pa tako i aviona...znaci od istog proizvodjaca... jedino se uzima nesto drugo ako je za klasu bolje, a cena je veca do 30%... MIG-29 je jedan od najboljih lovaca 4 generacije... On nece moci da se nosi sa americkim F-22, F-35, ali ce sasvim dobro posluziti kada bude trenutak da spaljuje oko Tirane...
nece on da spaljuje nista, jer je lovac

ako se bilo sta bude spaljivalo to ce opet morati da radi stari dobri J-22

Postoji obaveza da svaka zemlja mora da ima lovačku zaštitu vazdušnog prostora. Fora je kao zbog terorizma. Ili plaćaš drugom ili štitiš sam. Naš vazdušni prostor je teritorija Srbije, CG i pod znakom pitanja dela BiH to još nije odlučeno. Jako puno bi koštalo da plačamo nečije avione a i pitanje je čiji bi to bili.
Ovoliki nam je vazdušni prostor jer ga pokriva naša civilna kontrola leta.

Pa vi imate zrakoplovstvo i civilnu kontrolu leta i sve to - samo zelite da ga pojacate. Vi niste bez zrakoplovstva kao Slovenija.

Lovacku zastitu u mirnim uvjetima imate cime obezbijediti, a u eventualnim ratnim ne bi vam pomoglo ni da kupite 50 eurofightera.

Pa vi imate zrakoplovstvo i civilnu kontrolu leta i sve to - samo zelite da ga pojacate. Vi niste bez zrakoplovstva kao Slovenija.

Lovacku zastitu u mirnim uvjetima imate cime obezbijediti, a u eventualnim ratnim ne bi vam pomoglo ni da kupite 50 eurofightera.

Ma članak je glupost, neće novi avioni biti skoro kupljeni. Planirano je da zamene remontovane 29 kada im isteknu resursi. Tada bi ostali bez avijacije.
Za ratne nam ne trebaju lovci nego jaka PVO od avijacije jurišnici i samo tako bi dobrodošao neki oklopljeni helikopter.

Ko je siromasan i nema pare i ne moze da prezivi neka crkne,a avioni ce dobro doci za zastitu nas koji smo sposobni da prezivimo!

@tema

Koji ce nam mig 29? Isuse,pa to vec imamo. Eurofajter je ok da uzmemo,barem da imamo nesto korisno! Najvise bi nam odgovarao avion koji moze da se bori u vazduhu i da moze da efikasno skida ciljeve na zemlji.
EF je skup, tezak, skup, zahteva NATO naoruzanje i sisteme (ali ajde, moze to da se odradi), skup je, namena mu je da brani povrsine mnogo vece od teritorije koju mi sada imamo, a mislim da sam isto propustio da napomenem da je skup.

Mnogo bi nam bolje bilo da, ako vec uzimamo skup i ogroman avion koji nasoj zemlji ne treba, uzmemo F-22 jer on bije EF u svakom pogledu.

EF je skup, tezak, skup, zahteva NATO naoruzanje i sisteme (ali ajde, moze to da se odradi), skup je, namena mu je da brani povrsine mnogo vece od teritorije koju mi sada imamo, a mislim da sam isto propustio da napomenem da je skup.

Mnogo bi nam bolje bilo da, ako vec uzimamo skup i ogroman avion koji nasoj zemlji ne treba, uzmemo F-22 jer on bije EF u svakom pogledu.

E prijatelju znas gde je Srbija,a gde Afganistan,Irak,Iran? z:D Neko rece da je bolje da kupimo helihoptere sto i nije tako losa ideja.

E prijatelju znas gde je Srbija,a gde Afganistan,Irak,Iran? z:D Neko rece da je bolje da kupimo helihoptere sto i nije tako losa ideja.

to je ustvari i jedina pametna ideja u celoj ovoj komendiji

Rusija, Kina, USA i EU jednostavno nemaju, uz izuzetak Gripena koji je stvarno jedinstven, mali visenamenski avion idealan za "stap & kanap" odbranu malih teritorija. Ja sam na PDF Avijacija jednom vec rekao da nama samo treba zilav i mobilan PVO sistem.

Protivoklopni helikopteri, s druge strane, su nesto sto bi nam stvarno doslo kao kec na 10. Samo i to je sada pitanje sta uzeti - Amerikanci su barabe, Tigar je skup, Mi-28 nas opet vezuje za Rusiju, ono juznoafricko cudo... ne znam. Mangusta je nekako najbolje resenje - Talijani su tu blizu za bilo kakav remont ili sta god vec, a mozda bi nam dali i neki popust.

Back