Ćufta od mesa izumrlog mamuta

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
307.667
160364_tan2023-03-2819581809-8_s.jpg


Ogromna ćufta napravljena od mesa uzgojenog pomoću DNK materijala izumrlog vunastog mamuta prikazana je danas u Muzeju savremene nauke u Amsterdamu ''Nemo''.Ćuftu je napravila australijska kompanija za uzgoj mesa "Vow", iz koje su saopštili da nije reč o "prvoaprilskoj šali", već da im je namera bila da navedu ljude da razmisle o kultivisanom mesu, kao održivijom alternativom za pravo meso.

Oni su napravili mamutske mišićne proteine, tako što su izolovali DNK sekvencu mamutskog mioglobina, a nekoliko praznina popunili su slonovskom DNK. Sekvenca je zatim smeštena u matične ćelije ovce, koje su razmnožavane do broja od 20 milijardi koliko je bilo potrebno da se napravi meso.

Dok stvaranje uzgojenog mesa obično znači korišćenje krvi mrtvog teleta, "Vow" je koristio alternativu, što znači da nije bilo ubijenih životinja u pravljenju mesnih ćufti od mamuta.Taj "specijalitet", međutim, trenutno ne može da se degustira, s obzirom na to da sadrži protein star 4.000 godina i zahteva rigorozne testove pre nego što se pojavi na tržištu.
link
 
Kaže moja mala susjeda, dobila ona u školi da jede dinosaura :worth: kad to pileci nugetsi u obliku dinosaura, pa će na to fuj koliko je to staro neću da jedem:rofl:i u pravu je, čak i da je samo u obliku ne valja. Tako i ta čufta, baš i izgleda stara mnogo godina:pljus:
 
А знате оно кад су нашли леш стар неколико хиљада година у алпима у очуваном стању и са траговима сперме у дупету. Па то узели и тражили женске добровољце да покушају наводно да оплоде јајну ћелију. Каже јавило се 60 000 жена из света за то.
 
Sve ove ''modifikovane '' životinje , a posebice ta nazovi '' mesa'' su tumori.
Niko normalan ne bi jeo ''tumore'' , a ništa drugo to i nije . Poput piladi koje za
dva meseca dobiju do 3 kilograma, kada se zna da običnom piletu treba 6 meseci da dodje do 1 kilograma.
 

Back
Top