Чувајте се од паса, чувајте се од злих посленика, чувајте се од сечења.Filipljanima 3
Ko su psi
Ko su zli poslenici
Sta mu je to secenje
Ovo za pse mi je i jasno ko su
Ovi sto laju ulicamaAV AV
Svi znamo da laju nema da izmisljam.Psi su po bibliji.
Filipljanima, 3. glava (SHP)
Hristos - najdragoceniji od svega
1 'Dakle, braćo moja i sestre, radujte se u Gospodu. Meni nije teško pisati iste stvari, a vama će pomoći budete sigurniji.
2 Čuvajte se onih koji rade zlo - pasa. Čuvajte se onih što traže obrezanje tela.
3 Jer, mi smo uistinu obrezani. Mi koji obožavamo Boga po njegovim Duhu, i ponosimo se jedino Hristom Isusom i ne uzdajemo se u sebe i u ono što svojim snagama možemo učiniti.
4 Iako ja sâm imam razloga verovati u sebe, ipak u sebe ne verujem. Ako neko misli da ima razloga verovati u sebe, taj mora znati da ja imam još više razloga verovati u sebe.
5 Obrezan sam osmoga dana nakon
rođenja. Potičem iz izrailjskog naroda, iz Venijaminovog plemena. Jevrejin sam od jevrejskih roditelja. Što se tiče Zakona, farisej sam. Po pravednosti u Zakonu — besprekoran.
6 Bio sam u tolikom verskom zanosu da sam progonio Crkvu. Niko mi ne može prigovoriti da nisam potpuno izvršavao zakon i prema njemu bio pravedan.
7 Tada je to u mojim očima imalo vrednost, a sada, zbog Hrista, smatram to bezvrednim.
8 I ne samo to, nego smatram da je sve bezvredno u u poređenju sa najvećomv rednošću spoznaje Isusa, moga Gospoda. Zbog Hrista sam sve ostavio. Sve što sam smatrao važnim, smatram smećem, samo da dobijem Hrista 9 i da pripadam njemu - ne pravednošću koju ja mogu proizvesti držeći zakon, nego pravednošću koja dolazi od Boga, po veri u Hrista. Bog me čini pravednim kroz veru u Krista.
10 Sve što želim je poznavati Hrista i iskusiti snagu koja ga je podigla iz mrtvih. Želim imati učešća u njegovim patnjama i postati jedno s njim, čak i u njegovoj smrti, 11 kako bih postigao vaskrsenje od mrtvih.