Чудни звуци широм света

jedina mana je sto svi ovi snimci mogu biti lako namontirani,
cak mnogo lako.
ako se vec cuju sirom sveta nema nam druge nego da cekamo da se pojave i kod nas pa da mozemo zdravo da analiziramo i raspravljamo.

Слажем се. Видео сам прилог украјинске телевизије. Отишли су у кварт где су се наводно чули звуци,
питали локалце. Нико нема појма, нису ништа чули.

Ovo je najbolje.

Mozda vanzemljaci... Svakako je interesantno i cudno.

koja glupost mama moja,
ne mogu da verujem da se vodi bilo kakva rasprava na osnovu ovakvih ili slicnih snimaka,
ovo nista na pokazuje, dokazuje...
pa ljudi ovo svako moze da uradi sa telefonom, snimi svoj geto i pusti na kompu zvuk

i jos ovaj terminator izjavio da su mozda vanzemaljci i kako je interesantno i cudno, ijaaoj decko ijaaaoj kako ti lako nasedas ccc,
ja nemogu da verujem da neko na osnovu ovog snimka moze da izjavi tako nesto,
ili ti imas mozda 5 godina.

koja glupost mama moja,
ne mogu da verujem da se vodi bilo kakva rasprava na osnovu ovakvih ili slicnih snimaka,
pa ljudi ovo svako moze da uradi sa telefonom, snimi svoj geto i pusti na kompu zvuk

i jos ovaj terminator izjavio da su mozda vanzemaljci i kako je interesantno i cudno, ijaaoj decko ijaaaoj kako ti lako nasedas ccc,

Moje iskustvo pokazuje da ljudi ili vjeruju ili ne vjeruju. Skeptici će naći način da ne povjeruju i svojim čulima. Naći će neki "realni" razlog zašto je to tako, pokušati će to logički rastumačiti. Ako nikako ne uspiju opet će reći to je sigurno prirodna pojava, ali još neistražena. Kako se god okrene imaju dvije strane i uvijek se ona suprotna ismijava-a jednake su.

Nadam se da si shvatio što htjedoh reći.

a sta su natprirodne pojave i misterije vec ono o cemu ljudski um jos uvek nema saznanja sto ne znacida u buducnosti nece imati :)
ja prihvatam da postoje neke stvari koje su nepojmljive ljudima - na ovom stepenu razvoja. mozda ce za sto-hiljadu-milion godina (ako planeta zemlja jos uvek bude postojala) covek objasniti neke fenomene cime bi njohov status natprirodnog postao proslost...
btw ja mislim da pojam "natprirodno" uopste nije na mestu...sve je deo prirode pa i neke pojave koje su ljudskom umu misterija.

a sta su natprirodne pojave i misterije vec ono o cemu ljudski um jos uvek nema saznanja sto ne znacida u buducnosti nece imati :)
ja prihvatam da postoje neke stvari koje su nepojmljive ljudima - na ovom stepenu razvoja. mozda ce za sto-hiljadu-milion godina (ako planeta zemlja jos uvek bude postojala) covek objasniti neke fenomene cime bi njohov status natprirodnog postao proslost...
btw ja mislim da pojam "natprirodno" uopste nije na mestu...sve je deo prirode pa i neke pojave koje su ljudskom umu misterija.
cijeli tvoj post govori da si u ovoj skupini "realista" :D
Ja, naprotiv, vjerujem da ljudi nikad neće ići preko nekog unaprijed zadanog im limita. Dano im je da mogu toliko i toliko, između nekih gabarita i to je to. Preko ne ide, ako ide-nisi više čovjek.

slazem se i sa ovim...ali opet ne znas sta nosi sutra i ne mozes sa sigurnoscu da govoris gde su "limiti"
inace zar i ono iza granica nije isto tako priroda?

točno, gdje su limiti ne znam, ali vjerujem da postoji ono nešto iznad što ne možemo doseći. Na kojem god stupnju razvoja bili dok smo ljudi to nam je neuhvatljivo...i uvijek će biti ono iznad što ne znamo. Čim iziđemo iz ovih obrazaca postajemo nešto drugo. Jednako kao i leptir...dok je gusjenica-gusjenica je...kad dobije novo svojstvo nije više gusjenica nego leptir. :)
Ako se sad osvrneš na prosječnog čovjeka sigurno ćeš primjetiti da su uljuljkani u sigurnost, izvjesnost i vjeruju da gotovo sve znaju. (netko zna, nije ih briga tko, ali zna se ), tako je mislila svaka generacija ljudi od pračovjeka na nadalje...a bit će i u budućnosti tako. Uvijek mislimo da smo mi oni najpametniji.... a tako malo znamo. :)

Na pojam natprirodno se ne može gledati van konteksta vremena, vremenske crte. Natrirodno za moju generaciju i za onu od prije tisuću ili dvije godina sigurno nije isto. Nekad je i sam grom djelovao natprirodno.
Malo prije si tvrdila da su limiti izvjesni da vrijeme možemo zanemariti. U konačnici si ti upravu da će limiti rasti vremenom, ali je to razmišljanje ispred vremena....jel tako ? Ako ne prihvaćaš da to vrijeme izbacimo u nekim drugim teorijama kao nebitno (kao u ovom primjeru s tim da će nam limiti rasti vremenom), onda je licemjerno činiti to sada, zar ne ? :)

koja glupost mama moja,

То што је нешто лако направити у фотошопу или већ где, не значи и да није аутентично. Ево, ово бих и ја могао да направим у фотошопу за минут..

man_in_space.jpg

А кладим се да немаш ни макар зрнце сумње да је ово на снимку аутентично...јер то си видео на телевизији!!! То је званично објавила НАСА! А они никада не лажу... јел тако?

Епа, ја пре сумњам да је овај снимак у свемиру фотомонтажа јер НАСА је масонска радионица лажи одувек, него што је неко губио време да синхронизује слику и тон само да би исто поставио на јутубе.
А што се тиче тих снимака има много њих који су неоспориви.

Како објањаваш ово на утакмици? .Звуке који су сву чули а водитељ их описује ..као натриродне? Јел и то монтажа?

točno, gdje su limiti ne znam, ali vjerujem da postoji ono nešto iznad što ne možemo doseći. Na kojem god stupnju razvoja bili dok smo ljudi to nam je neuhvatljivo...i uvijek će biti ono iznad što ne znamo. Čim iziđemo iz ovih obrazaca postajemo nešto drugo. Jednako kao i leptir...dok je gusjenica-gusjenica je...kad dobije novo svojstvo nije više gusjenica nego leptir. :)
Ako se sad osvrneš na prosječnog čovjeka sigurno ćeš primjetiti da su uljuljkani u sigurnost, izvjesnost i vjeruju da gotovo sve znaju. (netko zna, nije ih briga tko, ali zna se ), tako je mislila svaka generacija ljudi od pračovjeka na nadalje...a bit će i u budućnosti tako. Uvijek mislimo da smo mi oni najpametniji.... a tako malo znamo. :)

Na pojam natprirodno se ne može gledati van konteksta vremena, vremenske crte. Natrirodno za moju generaciju i za onu od prije tisuću ili dvije godina sigurno nije isto. Nekad je i sam grom djelovao natprirodno.
Malo prije si tvrdila da su limiti izvjesni da vrijeme možemo zanemariti. U konačnici si ti upravu da će limiti rasti vremenom, ali je to razmišljanje ispred vremena....jel tako ? Ako ne prihvaćaš da to vrijeme izbacimo u nekim drugim teorijama kao nebitno (kao u ovom primjeru s tim da će nam limiti rasti vremenom), onda je licemjerno činiti to sada, zar ne ? :)
upravo o tome i pricam...i lepo ovo kazes "delovao" natprirodno...samim tim sto nesto danas deluje natprirodno ne mora znaciti da i jeste natprirodno...
sto se tice prve recenice vecnost deluje natprirodno, nepojmljivo, nesto sto je izvan svih granica...ali mozes li tvrditi sa sigurnoscu da ce vecnost ostati to sto danas jeste? i jedno si u pravu ako bi covek mogao da dosegne vecnost, onda ne bi bio covek, ali bi to za njega u takvom stanju bilo sasvim prirodno :) i sta dalje?
ja naprotiv ne tvrdim da sve znam, tacnije isto kao sto si ti rekla, vrlo malo znam, samo zrno u postojecem moru ljudskih SAZNANJA...a zamisli tek koliko je to zrno malo kad dodas i ono izvan pojmljivog ljudskom umu.

upravo o tome i pricam...i lepo ovo kazes "delovao" natprirodno...samim tim sto nesto danas deluje natprirodno ne mora znaciti da i jeste natprirodno...
sto se tice prve recenice vecnost deluje natprirodno, nepojmljivo, nesto sto je izvan svih granica...ali mozes li tvrditi sa sigurnoscu da ce vecnost ostati to sto danas jeste? i jedno si u pravu ako bi covek mogao da dosegne vecnost, onda ne bi bio covek, ali bi to za njega u takvom stanju bilo sasvim prirodno :) i sta dalje?
ja naprotiv ne tvrdim da sve znam, tacnije isto kao sto si ti rekla, vrlo malo znam, samo zrno u postojecem moru ljudskih SAZNANJA...a zamisli tek koliko je to zrno malo kad dodas i ono izvan pojmljivog ljudskom umu.

Границе могућности људског сазнања одавно су познате. Одатле имамо поделу на појаву и "ствар по себи" при чему је ова друга "трансцендентна" што значи итнелекту непојмљива. И ту се не ради о томе да данас јесте непојмљива а сутра ће можда бити. Не. Него апсолутно знамо да неће.

Тесеракт је овде у праву када каже да ако исту сазнамо нећемо бити више људи. Тачно... стим да и тај појам "сазнати" неће имати никаквог значења у томе. Па и ово "неће имати" нема значења јер време (узето на начин прошлости садашњости и будућности тј начин једне линије ) постоји само у сазнању не и изван њега.

znaci stvar po sebi bi po tvome mogla da se nazove natprirodnom pojavom? i kako to apsolutno znamo da nece? to je teorija koja nije dokaziva...prema tome ja mogu da poverujem u nju ili ne
u sve sumnjam i sve je moguce:)
elem ako je saznamo (u sta sumnjamo da je moguce ali je ipak moguce) zar to nece biti prirodno stanje za nas kao sto je sad prirodno stanje da smo ljudi, licnosti?
ne mozes za nista na ovom svetu sa sigurnoscu tvrditi da je istinito kao sto ne mozes sa sigurnoscu tvrditi da je laz. mozda zivimo u lazi, a mozda su nasa saznanja jedina istinita. i jedno i drugo je moguce i u jedno i u drugo treba sumnjati.

Poslednja izmena:
znaci stvar po sebi bi po tvome mogla da se nazove natprirodnom pojavom? i kako to apsolutno znamo da nece? to je teorija koja nije dokaziva...prema tome ja mogu da poverujem u nju ili ne
u sve sumnjam i sve je moguce:)

То није теорија него ФАКТ. И то је доказано у правом смилсу те речи. Наравно, вероватно ниси навикла на нешто што се зове "аподиктички доказ" тј апсолутна неоспорива истина..јер тако нечег нема у научном методу...али има у филозофији. Епа, таква једна истина је и Кантова подела на појаву и ствар по себи.

Ја не могу овде у две реченице да ти објасним на чему се она заснива. Можда ти овај пост може помоћи у томе а кога сам постовао на другој теми управо да бих у пар реченица објаснио шта је ствар по себи.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/519008-Kataklizma?p=20460830&viewfull=1#post20460830

elem ako je saznamo (u sta sumnjamo da je moguce ali je ipak moguce) zar to nece biti prirodno stanje za nas kao sto je sad prirodno stanje da smo ljudi, licnosti?

Неће бити прриодно стање јер када појму "природа" одузмемо све оно што ствар по себи није.... не остаје нешто што бисмо и даље тако звали.

ne mozes za nista na ovom svetu sa sigurnoscu tvrditi da je istinito kao sto ne mozes sa sigurnoscu tvrditi da je laz. mozda zivimo u lazi, a mozda su nasa saznanja jedina istinita. i jedno i drugo je moguce i u jedno i u drugo treba sumnjati.

Као што рекох то важи за научни метод...не и за неке истине филозофије. Ма како ти то гарант ..чудно звучало. Имаш на овом блогу више о томе ако тебе или неког овде занима.

http://forum.krstarica.com/entry.php/16908-Apodikti%C4%8Dke-istine

koja glupost mama moja,

Brate, nemoj da lupas. Ja bi prvi uradio ovako nesto da zaplasim komsiluk kad bih imao tehnickih mogucnosti. Zapravo imam i nekih uspeha u karijeri ali drugi put...
"Terminator" ti je cak dao na tacni pojam "plavi zrak" a ti ako imas vise od 5 godina probaj da izgooglas i vidis o cemu se radi. Sasvim realne i prakticne stvari, doduse malo HiTech za nas
Umetanje vanzemaljaca je "prst u oko" da bi se pobudila teorijska rasprava tako da bi i ljudi poput tebe imali sta da dodaju. OK, koristi i dalje to pravo ali malo preformulisi sumnju, iznesi je da lici na kontraargument ...:)
Pozz !

То није теорија него ФАКТ. И то је доказано у правом смилсу те речи. Наравно, вероватно ниси навикла на нешто што се зове "аподиктички доказ" тј апсолутна неоспорива истина..јер тако нечег нема у научном методу...али има у филозофији. Епа, таква једна истина је и Кантова подела на појаву и ствар по себи.
nisam navikla, nemam pojma ni sta je to...i jel treba da to nazovem natprirodnim samo zato sto je izvan mog saznanja?...kada sam pocela diskusiju o ovome (citajuci ovaj tvoj post sam zazalila sto sam to uradila) nisam mislila na filozofiju i nauku, (dodaj i religiju tu negde) vec na naviku nekih ljudi da sve sto ne razumeju odmah svrstavaju u natprirodne pojave. isto kao sto bi vernici te pojave prirpisali bogu, isto kao sto bi naucnici te pojave otpisali kao izmisljotine. ja ne tvrdim sa sigurnoscu da nesto potojiili ne postoji..crno - beli svet.....
Као што рекох то важи за научни метод...не и за неке истине филозофије. Ма како ти то гарант ..чудно звучало. Имаш на овом блогу више о томе ако тебе или неког овде занима.
zasto si tako siguran u boldovano? uopste mi ne zvuci cudno iako nisam upoznata sa tim. to sto ja nisam iscitala kanta, nicea, sopenhauera ne znaci da bi mi bilo cudno njihovo razmilsljanje...(cak stavise ono malo sto sam procitala od pojedinih je mogo samo da potvrdi moje ranije misljenje) ali nicije razmisljanje ne uzimam zdravo za gotovo i ne prisvajam kao svoje i ne tvrdim da je necije misljenje pa ni moje apsolutno istinito...dok ne iskusim. pa sad ako me to svrstava u grupu realista onda sam realista.
inace citala sam nesto iz tvog bloga i sve sto sam procitala je odlicno samo sto ja ne raspolazem tolikim fondom knjiskog znanja da bih mogla da se raspravljam sa tobom...

Back