deda tripko
Ističe se
- Poruka
- 2.013
el klasikoTo moj matori , ceo zivot sve bolje uradi nekome nego sebi![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
el klasikoTo moj matori , ceo zivot sve bolje uradi nekome nego sebi![]()
Ako pretpostavimo da je kontakt dobar i da je prekidač namenjen da izdrži 16A, trebalo bi malko više da curka.Kako znaš?
A ja ipak hipotetčki - mislim da grejač malKo curka, pa da je zagrevanje kontakata u prekidaču - posledica povećane struje ( i topljenja plastike).
Zaboravljas na brze i sporije osigurace ... recimo C klasa ide za bojler.Ako pretpostavimo da je kontakt dobar i da je prekidač namenjen da izdrži 16A, trebalo bi malko više da curka.
Toliko je platio elektricara za celu vikendicu.cela tema se vrti oko toga da je postavljacu tesko da izvadi iz dzepa 50 evra![]()
Nema to veze ovde, grejač od 2000w bi morao dobrano da "curka" i vuče više nego duplo struje da upali instalaciju namenjenu za 16A. Nije do osigurača, a ni do grejača.Zaboravljas na brze i sporije osigurace ... recimo C klasa ide za bojler.
B na istoj struji brze reaguju - prekidaju.
poznajem majstora kojeg ne moras da placas u evrima, dosta je da obezbedis rakiju. ako cemo tom logikomToliko je platio elektricara za celu vikendicu.
Da , to je ozbiljna potrošnja , bojleri ne povlače više od 10A , kod mene je oko 8.5ANema to veze ovde, grejač od 2000w bi morao dobrano da "curka" i vuče više nego duplo struje da upali instalaciju namenjenu za 16A. Nije do osigurača, a ni do grejača.
Skoro odem kod brata u stan u kome živi 5 godina i od početka mu ne radi zvonce. Odemo da kupimo drugo da zamenimo u tabli, računam prekidač je dobar.poznajem majstora kojeg ne moras da placas u evrima, dosta je da obezbedis rakiju. ako cemo tom logikom
Vidim da si i naklonjen filozofiji...Ako pretpostavimo da je kontakt dobar i da je prekidač namenjen da izdrži 16A, trebalo bi malko više da curka.
Извини, о каквом отпору пишеш, недовољан отпор?Loš kvalitett, nedovoljan otpor.. negdje se plastika topi zbog lošeg kontakta ili nedovoljnog protoka tj otpora, zato se čuje taj miris.
To uopšte nije naivno i ako se ostavi uključeno i bez nadzora može se i zapaliti.
Obavezno promjeniti komplet prekidač i kupi neki kvalitetniji kao što su kolege gore već navele.
Prije toga potrebno je očistiti na žicama ostatke gareža ili oštećene plastike ako ih ima. Pri spajanju kontakte dobro stegnuti i učvrstiti i više ne bi trebalo biti problema.
A u Rusiji je kao nešto bolje?Извини, о каквом отпору пишеш, недовољан отпор?
Прекидач не сме имати отпор јер сваки отпор у струјном колу је дисипација, грејање. Бојлер је минимум 2кв а то значи да вуче 9А при стабилном напону од 220В.
Ако је отпор на прекидачу, умножи тај отпр са струјом на квадрат и добићеш снагу дисипације.
Суштина је да му је то повезивао шлосер, један од многих у Србији који ради све, 3 у 1, струју, воду, керамику!
У Србији сам 10 година радио на проверама ел.инсталација и писао тзв стручне налазе у складу са ПТН и стандардима.
Страшно је шта све раде ти назови мајстори са уземљењем и заштитом, пресеком проводника, разводном таблом....
За 10 година нисам срео ни једног који је знао да ми одговори на ком принципу ради ФИД склопка, како се изралчунава вредност осигурача и које је максимално време деловања осигурача?
Такви по Србији раде и онда имамо прекидач за светло у струјном колу бојлера?
Auu, pa šta ću ja sa vami, koji pojma nemate...Извини, о каквом отпору пишеш, недовољан отпор?
Po novom bi napon trebao biti malo viši.. 230 V.Прекидач не сме имати отпор јер сваки отпор у струјном колу је дисипација, грејање. Бојлер је минимум 2кв а то значи да вуче 9А при стабилном напону од 220В.
O kakvom množenju ? To je tzv, prelazni otpor,... neizbežan i popravljiv...Ако је отпор на прекидачу, умножи тај отпр са струјом на квадрат и добићеш снагу дисипације.
I ti pretenduješ... ?Суштина је да му је то повезивао шлосер, један од многих у Србији који ради све, 3 у 1, струју, воду, керамику!
Pa tebe sam i čekao.. di'si do'sad ,У Србији сам 10 година радио на проверама ел.инсталација и писао тзв стручне налазе у складу са ПТН и стандардима.
Objasni mi to strašno.. kad većinu toga rešava FID-ovka...Страшно је шта све раде ти назови мајстори са уземљењем и заштитом, пресеком проводника, разводном таблом....
A jel mogu jaa ?За 10 година нисам срео ни једног који је знао да ми одговори на ком принципу ради ФИД склопка,
To je fabrički dato u karakteristikama proizvoda..ako ne u pratećim papirima, onda na Net.u nađeš.како се изралчунава вредност осигурача и које је максимално време деловања осигурача?
Daa...tu si ga utrefio,..Такви по Србији раде и онда имамо прекидач за светло у струјном колу бојлера?
cela tema se vrti oko toga da je postavljacu tesko da izvadi iz dzepa 50 evra![]()
Извини, о каквом отпору пишеш, недовољан отпор?
Прекидач не сме имати отпор јер сваки отпор у струјном колу је дисипација, грејање. Бојлер је минимум 2кв а то значи да вуче 9А при стабилном напону од 220В.
Ако је отпор на прекидачу, умножи тај отпр са струјом на квадрат и добићеш снагу дисипације.
Суштина је да му је то повезивао шлосер, један од многих у Србији који ради све, 3 у 1, струју, воду, керамику!
У Србији сам 10 година радио на проверама ел.инсталација и писао тзв стручне налазе у складу са ПТН и стандардима.
Страшно је шта све раде ти назови мајстори са уземљењем и заштитом, пресеком проводника, разводном таблом....
За 10 година нисам срео ни једног који је знао да ми одговори на ком принципу ради ФИД склопка, како се изралчунава вредност осигурача и које је максимално време деловања осигурача?
Такви по Србији раде и онда имамо прекидач за светло у струјном колу бојлера?
Ајде ти синко научи омов закон па ћеш можда нешто и укапирати?Auu, pa šta ću ja sa vami, koji pojma nemate...
Pa što pišete ovde... I kud baš na mene naleteste ,
Po novom bi napon trebao biti malo viši.. 230 V.
O kakvom množenju ? To je tzv, prelazni otpor,... neizbežan i popravljiv...
I ti pretenduješ... ?
Pa tebe sam i čekao.. di'si do'sad ,
Objasni mi to strašno.. kad većinu toga rešava FID-ovka...
A jel mogu jaa ?
Samo otvori temu.... na tu temu /)
i predstavi se, da znam na kom nivou da ti to izdeklamujem... ispredajem..
To je fabrički dato u karakteristikama proizvoda..ako ne u pratećim papirima, onda na Net.u nađeš.
Daa...tu si ga utrefio,..
pitajte, tu sam![]()
jok, izlazak na teren sa tvojim materijalom. ti kupujes sklop (sklop za kupatilo a ne prekidac)50 eura prekidači i majstor što zamijeni?
U skromnijim sredinama to bu jeftinije..50 eura prekidači i majstor što zamijeni?
Preema padu napona se predviđa presek kabla (,.. provodnika,.. jer je i pad napona, na otporu provodnika, ograničen propisima!)O kakvom otporu?
Nedovoljan (neodgovarajući) otpor može biti i u strujnim kablovima ako su ga radili amateri ili štede na materijalima pa kupe manji presjek.
, Loš prekidač tj njegove komponente gdje se kablovi spajaju i stežu sa njim, uzrokuju zagrijavanje na tim mjestima što dovodi do ovakvih situacija.
Bilo kakvo grijanje bilo na prekidačima, utikačima ili utičnicama, kablovima znači nedovoljan otpor u odnosu na opterećenje potrošnje
,nedovoljan je
Eto, ja nisam električar ali znam skoro sve popraviti što se tiče struje i kućnih uredjaja. Koga interesuje i koga zanima nešto, naučit će.. ili će se pošteno istrošiti plaćajući kojekakve majstore.
A jel ti to mene zaJebavaš..Ајде ти синко научи омов закон па ћеш можда нешто и укапирати?
Ти не капираш? Када кажеш, недовољан, значи да је требао бити већи? Објани ми то недовољан?50 eura prekidači i majstor što zamijeni?
O kakvom otporu?
Nedovoljan (neodgovarajući) otpor može biti i u strujnim kablovima ako su ga radili amateri ili štede na materijalima pa kupe manji presjek.
Loš prekidač tj njegove komponente gdje se kablovi spajaju i stežu sa njim, uzrokuju zagrijavanje na tim mjestima što dovodi do ovakvih situacija.
Bilo kakvo grijanje na prekidačima, utikačima ili utičnicama, kablovima.. znači nedovoljan otpor u odnosu na opterećenje potrošnje.
Eto, ja nisam električar ali znam skoro sve popraviti što se tiče struje i kućnih uredjaja. Koga interesuje i koga zanima nešto, naučit će.. ili će se pošteno istrošiti plaćajući kojekakve majstore.
Manji!Ти не капираш? Када кажеш, недовољан, значи да је требао бити већи? Објани ми то недовољан?
Отпора сем отпора грејача мне сме бити!
Од мене старији? Откуд ти таква идеја?A jel ti to mene zaJebavaš..
A i stariji sam od tebe.. i u struci...
Ajde, sinko da vidimo, šta ti To znaš,
Argumente, molim lepo...
Zahebi demagogiju.. i filozofiju..
Sa čim'se ne slaźeš?
Bolje se pamti, ako je bilo dinamično... !Mislm da se svi manje-više razumijemo i znamo u čemu je problem, tako da nema potrebe da pravimo doktorat od toga.
Bitno je da pomognemo onoliko koliko možemo i znamo.. a normalno je da godine rada, iskustva, praksa i mnogo toga utiče na naše znanje.. neko zna više, neko manje, baš kao i u svemu. zato nema potrebe da se prepucavamo u ovom za nas banalnom problemu.![]()
Još ako te malo i struja pecneBolje se pamti, ako je bilo dinamično... !
Daa . da se kladimo ?Од мене старији? Откуд ти таква идеја?
Ок, ајде објасни овде како одредити осигурач класе "С" који треба да те заштити и које је максимално дозвољено време за избијање аутоматског осигурача и зашто баш толико, са чиме је то повезано?