Ćudan miris od prekidaća za bojler,

poseban napon znaci jos jedna (crna) zica koja je u razvodnoj kutiji iznad prekidaca povezana na drugi osigurac

1 osigurac bojler
2 osigurac grejalica
3 osigurac svetlo, uticnica za ves masinu,za fen, ogledalo i sl

poseban = another one ;)
To su vaši majstorski izrazi... koje ja, naravno kontamm ... nego se pravim nevešt.. trebaju razumeti i ostali...

Po propisima, opterećenje po jednom strujnom krugu ne treba da prelazi 3000 w (vati), a kad u kupatilu ima jačih potrošača (grejalica je veliki potrošač, kao i bojler), onda bi morala dva strujna kruga ( na dva osigurača).

To su vaši majstorski izrazi... koje ja, naravno kontamm ... nego se pravim nevešt.. trebaju razumeti i ostali...

Po propisima, opterećenje po jednom strujnom krugu ne treba da prelazi 3000 w (vati), a kad u kupatilu ima jačih potrošača (grejalica je veliki potrošač, kao i bojler), onda bi morala dva strujna kruga ( na dva osigurača).
kad napisem struni krug, navalice neuki sa : nemoj da me driblas sa strucnim izrazima :)

Pitao sam za osigurač, jer osigurač u ovom slučaju, naročito ako je od 16A neće prekinuti kolo.
Nisu ni FID sklopke 100% sigurna zaštita kod probijanja grejača, jer je i struja od 30mA dovoljna da izazove srčani zastoj, zato kad se tuširate gasite bojler.
Zašto ne bi prekinuo?

Struja od 30mA nije opasna za čoveka, preteruješ.
Ako imate CERTu. (FID od 30mA) ne treba da gasite bojler...
Život (dugovečnost) prekidača najviše zavisi od broja uključivanja ili prekidanja strujnog kola.
Naravno zavisi i da li je prekidanje pod opterećenjem... ta se prekidanja računaju, jer se javlja Voltin luk (i pritom, - prenaponi unutrašnjeg porekla), pa to trajno oštećuje kontakte prekidača.

Zašto ne bi prekinuo?

Struja od 30mA nije opasna za čoveka, preteruješ.
Ako imate CERTu. (FID od 30mA) ne treba da gasite bojler...
Život (dugovečnost) prekidača najviše zavisi od proja uključivanja ili prekidanja strujnog kola.
Naravno zavisi i da li je prekidanje pod opterećenjem... ta se prekidanja računaju, jer se javlja Voltin luk (i pritom, - prenaponi unutrašnjeg porekla), pa to trajno oštećuje kontakte prekidača.
Zato što nema preopterećenja.

Evo neka ovo ugradi :lol:

Je-bo prekidac , ovo je prava stvar.

0063579_26-7730.jpg.jpeg

Back