Trebalo bi negde na prekidaču da piše koliko opterećenje trpe. Moraće da traži iste, da kopa zid da bi ugradio klasične se ne isplati.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Da ga nije udarila struja do sadaTrebalo bi negde na prekidaču da piše koliko opterećenje trpe. Moraće da traži iste, da kopa zid da bi ugradio klasične se ne isplati.
Nisamm..sama ju je ugrabila...Plantovao si joj bombu![]()
a ko ce da gipsa rupu- razliku izmedju njegovog modela i ovog?Pogledajte prilog 1294150
ovakav mi se pokazao najbolji
Ista kutija ide za oba.. - fi 55mm.. ne treba gipsati.a ko ce da gipsa rupu- razliku izmedju njegovog modela i ovog?
joj kako me nasmeja. ne ide "klasicna kutija" za bojlerski sklop. imas od 6-9 zica (zavisi ko je majstorisao)Ista kutija ide za oba.. - fi 55mm.. ne treba gipsati.
ko ne zna - platia ko ce da gipsa rupu- razliku izmedju njegovog modela i ovog?
Ti pričaš o nečem drugom...joj kako me nasmeja. ne ide "klasicna kutija" za bojlerski sklop. imas od 6-9 zica (zavisi ko je majstorisao)
i gde mislis da ces to da povezes?
minimalno mozes da stavis M3, a i ta kutija je horizontalna, pa opet ostane rupa za fanglu ipo krpljenja
pricam o onome sto je na sliciTi pričaš o nečem drugom...
O set-u prekidača za kupatilo, a ja o jednom prekidaču... pojedinačnom... Svaki u svoju kutiju...
Očigledno da se ovde radi o specijanom i specifičnom slučaju
nije, ali kazem za svaki slucaj..
Tebi se to desilo?
Možda ti bojler explodirao![]()
Pa bolje da plati nego da napravi jos vece sranje.ko ne zna - plati
Bojler može da eksplodira samo kad zalepi termostat, a sigurnosni ventil nije ugrađen. Mada koliko stanova u Srbiji nema ni FID sklopku, ne bi me čudilo da ne ugrađuju sigurnosne ventile.nije, ali kazem za svaki slucaj..
Nema sta da explodira sem bojlera , u ovom slucaju je i to nemoguce.nije, ali kazem za svaki slucaj..
nisam elektricar, samo pretpostavljam sta moze da se desi..Bojler može da eksplodira samo kad zalepi termostat, a sigurnosni ventil nije ugrađen.
Neće u ovom slučaju osigurači sprečiti paljenje instalacije.Nema sta da explodira sem bojlera , u ovom slucaju je i to nemoguce.
Moze da mu se upali instalacija a ne da explodira ali opet osiguraci su tu da sprece palenje instalacije.
On izgleda nema ni osigurace - sklopke![]()
Ne škodi naučiti nešto novo, idi pogledaj da li imaš sigurnosni ventil i FID sklopku. Ugradi ako nemaš, nije skupo.nisam elektricar, samo pretpostavljam sta moze da se desi..
Bojler može da eksplodira samo kad zalepi termostat, a sigurnosni ventil nije ugrađen.
Zašto ne bi ?Neće u ovom slučaju osigurači sprečiti paljenje instalacije.
Da, taj modularni ***** je danas popularan.Daa, pa znači već postoji standard a
kutija u koju se može ubaciti drugi prekidač..
A ovako se to inače to standardno radi:
Jedna kutija, modul. za sve potrošače u kupatilu:
Zašto bi?Zašto ne bi ?
a FID sklopka bi trebala isključiti napajanje ako je grejač probio.
Jer FID isključuje ako faza ima vezu sa uzemljenjem... , A preko vode bi imala...Zašto bi?
Jer FID isključuje ako faza ima vezu sa uzemljenjem... , A preko vode bi imala...
Zato je za mokre čvorove standard FID od 30 miliAmpera .a za preostale potrošače u stanu je 100 pa i ranije 300 mA.
FID reaguje na "struju curenja" prema zemlji.. a bojler se obavezno uzemljuje...
poseban napon znaci jos jedna (crna) zica koja je u razvodnoj kutiji iznad prekidaca povezana na drugi osiguracA šta ti je taj "poseban napon" leba-ti?