Cuda pod Ostrogom?

Da nateramo budale da razmisle, pre nego što potegnu do Ostroga da crnogorskoj mafiji pune džepove srpskim novcem, na primer. :confused:
Da im kažemo da ni srpski patrijarh nije išao tamo da se leči, a nekako je logično da bi Vaske pre učinio Paji nego nekoj anonimnoj ovci.
Da im kažemo da su se netruležne mošti pretvorile u prašnjave kosti, pa ih zato pokrivaju kineskim tepihom.
Da im kažemo da nema ni jednog dokumentovanog slučaja da se neko polečio pod Ostrogom.
Da im kažemo da se mazanjem peta vodicom ne može postići da izraste kuk, makar vodica bila od Vasketa.

@:zzzz:

:dosadno:

Da, s tim sto samo ovde mogu da dodam jedno verovanje koje sam cula od samih Crnogoraca (imala sam tamo tetku udatu):

Ako neko jednom krene u taj manastir, pa mu se ne da da ode (u smislu da iskrsne nesto prece ili se pokvare kola), onda bolje da nikad ne ide. Zasto je to tako ne znam.
Знам да не ваља да обећаваш да ћеш поћи. Кад већ одлучиш не одлажи

Umedjuvremenu, evo jedne molitve u spotu:

i u recima:

МОЛИТВА СВЕТОМ ВАСИЛИЈУ ОСТРОШКОМ

Свети Василије, велики угодниче Божији, помози свима па и мени. Велики бранитељу вере Православне, одбрани и нас који твоју Свету веру држимо, и с надом теби приступамо. Велики архијереју Божији, помоли се Богу Сведржитељу за све људе твоје, па на послетку и за мене недостојног и последњег. Тврдошки витеже и Острошки подвижниче, спасавај нас од беда видљивих и невидљивих. Запалила те је Српска земља као вечну свећу пред престолом Бога Живога, па нам сада осветли путеве и разагнај тугу. Молитвама и сузама загревао си хладну пештеру Острошку, па загреј сада Божијим духом и срца наша, да се спасемо и прославимо Бога свевишњега и тебе Свеца Божијега. Са свих страна света притицали су ћивоту твоме болни и невољни, и ти си им помагао: демоне одгонио, везе ђавоље раскидао, и здравље душевно и телесно људима даривао. Тако и сада помози, крштеним и некрштеним, као и увек, свима па и мени. Измиритељ си био завађене браће, измири и сада све завађене, збратими разбраћене, овесели тужне, укроти самовољне, исцели болне. Свети Василије Чудотворче и Оче наш духовни, чуј и услиши чеда твоја духовна у Христу Исусу Господу нашем. Амин.

Edit: I sama molitva je dobra. :ok:

Poslednja izmena:
Ateista bi uveo razumnu pretpostavku da se automobili kvare i to veoma cesto zato sto je vozni park gradjana star u proseku 20 godina, izgleda da neki vernici misle da kvarove prave Vasilijevi osuseni posmrtni ostaci, a ne dotrajali delovi.

Poslednja izmena:
Ateista bi uveo razumnu pretpostavku da se automobili kvare i to veoma cesto zato sto je vozni park gradjana star u proseku 20 godina, izgleda da neki vernici misle da kvarove prave Vasilijevi osuseni posmrtni ostaci, a ne dotrajali delovi.
A, ima toga, ima.
U Dnevniku Save Tekelije dotični opisuje svoje jedini i neuspeli brak koji je završen velikim skandalom i polnom bolešću koju je navukao od neveste. A počelo je tako što je krenuo jedne godine da je prosi, ali izbije požar i putovanje bude odgođeno za isduću godinu. A iduće godine nastane poplava, pa je tek na jedvite jade uspeo da isprosi mladu. I taj opis proprati rečima:
- A posla bog i vatru i vodu, al ja se ne dadoh osvestiti. :(

135682_rugaciunea-sfanta-copie.jpg

Ovo je sveto koplje. Liturgijska alatka koja služi da se lebac i vino pretvore u meso i krv Spasiteljevu. Narodski rečeno, popa s otim pušta Isusu krv pred pričest.
I sad, u ruskoj i ukrajinskoj crkvi se koristi voda u koju je to koplje zamočeno kao lekovita, propraćeno odgovarajućom molitvom uz bolesničku postelju.

Ja nikako ne vidim suštinsku razliku u odnosu na kad baba Zorka gasi ugljevlje uz bolesničku postelju i mrmlja bajalice.

Ima'l neki da vidi? :ceka:

Dali je neko od vas doziveo ili video Bozije cudo pod Ostrogom? Ja kao vernik sam verovao u to ali kad sam doziveo to 2003 god. tek tada sam shvatio istinu u punom smislu.

kad mi je bilo najtezhe sanjala sam Svetog Vasiliju i zvao me da dodjem

Bila sam pod Ostrogom slava mu i milost osjetjala sam se tako lijepo smireno kao da je spao cijeli teret sa mene za mene je to vec bilo chudo

toliko................za sad

A jel ti to verujes u "Ozbiljne price o duhovima, vampirima, vukodlacima, avetima, i drugim cudima"Da nisi mozda video vampira?
Na to pitanje bi mogao da odgovorim kada bih video tebe.

Подсмијавате се свецима и манастирима то је заиста ружно. Људи свих вјера и нација долазе слава му и милост под Острог многи су се тамо излијечели опоравили добили помоћ.Ви не морате да вјерујете, ако већ не вјерујете што пишете на овој теми?
Ako mi dozvoljavas da ne verujem, zasto postavljas pitanje ateistickog pisanja na temu o mrtvacu cudotvorcu. Da leci, mogli bi kaludjeri da otvore veliki biznis, para bi bilo ko blata. Crnogorci ne bi morali da rade, osim sto bi trebalo da skupljaju dolare, evre, rublje i ostalu lovu. Proveri ti ovo, pa daj odgovarajuci predlog za brzo i enormno podizanje zivotnog standarda crnogorskog stanovnistva. Valja ce biti nesto parica i za susednu vam veoma voljenu Srbiji, a posebno za srpske popove, koji se stalno mole za dobrobit crnogorske vlade i CPC.

A sta je ruzno, a sta lepo stvar je ukusa. Za mene je lecenje od strane mrtvaca ravno vudu magiji, sto ce reci ritualim crnackih vraceva u africkim dzunglama. U Jevropi to se ne desava osim u Crnoj Gori, u manastiru pod Ostroskom gredom.

Долазе и муслимани. Излечени су многи јер долазе са вјером у бога.
A sto vas casni vladika i knez pobi silne poturice, kad veruju u istoga boga?

Vjerom u boga se mogu lijeciti i kod kuce .
Ne razumijem zasto moraju dolaziti u Ostrog ?
Kako, bre, ne znas osnovno. Pa, kod kuce namaju mrtvaca koji leci, kapiras u cemu je caka.

kad mi je bilo najtezhe sanjala sam Svetog Vasiliju i zvao me da dodjem
(...)
toliko................za sad
Bice da ti se ne pise dobro kada te mrtvac proziva? Pu, Pu Pu, da ne cuje zlo. Evo, kuckam i u astal, mislim u drvo.

Poslednja izmena:
Na to pitanje bi mogao da odgovorim kada bih video tebe.

Ako mi dozvoljavas da ne verujem, zasto postavljas pitanje ateistickog pisanja na temu o mrtvacu cudotvorcu. Da leci, mogli bi kaludjeri da otvore veliki biznis, para bi bilo ko blata. Crnogorci ne bi morali da rade, osim sto bi trebalo da skupljaju dolare, evre, rublje i ostalu lovu. Proveri ti ovo, pa daj odgovarajuci predlog za brzo i enormno podizanje zivotnog standarda crnogorskog stanovnistva. Valja ce biti nesto parica i za susednu vam veoma voljenu Srbiji, a posebno za srpske popove, koji se stalno mole za dobrobit crnogorske vlade i CPC.

A sta je ruzno, a sta lepo stvar je ukusa. Za mene je lecenje od strane mrtvaca ravno vudu magiji, sto ce reci ritualim crnackih vraceva u africkim dzunglama. U Jevropi to se ne desava osim u Crnoj Gori, u manastiru pod Ostroskom gredom.

A sto vas casni vladika i knez pobi silne poturice, kad veruju u istoga boga?

Kako, bre, ne znas osnovno. Pa, kod kuce namaju mrtvaca koji leci, kapiras u cemu je caka.

Bice da ti se ne pise dobro kada te mrtvac proziva? Pu, Pu Pu, da ne cuje zlo. Evo, kuckam i u astal, mislim u drvo.
Само ћу рећи опрости му Боже не зна шта ради.

Bila sam pod Ostrogom slava mu i milost osjetjala sam se tako lijepo smireno kao da je spao cijeli teret sa mene za mene je to vec bilo chudo
Sličan osećaj imadoh jednom kad sam kosio travu neko letnje jutro, celo prepodne radio, a zaboravio da ponesem vode... dođe već 10 sati, zvezda beše dobrano upekla, meni se u glavi muti od žeđi i umora, i taman da odustanem i krenem kući - kad ono ide moj kumašin preko livade, slava mu i milost, nosi kesu a u njoj dva ladna zidarska, orosile flaše.... uh, kako mi je spao teret kad sam sljuštio pivce dok si rek'o keks....

Vjerom u boga se mogu lijeciti i kod kuce .
Ne razumijem zasto moraju dolaziti u Ostrog ?

To nije vera u Boga.Ukoliko ti nisi spreman da prineses Bogu i tu najmanju zrtvu,kako bi sebi pomogao,odnosno da sednes u autobus,odvojis 1 dan i obidjes Ostrog,onda ne verujes u Boga,vec hoces samo da izvlacis korist od Boga.
U Ostrog treba doci bez ocekivanja da ces dobiti pomoc,ali u isto vreme i sa nadom i verom da mozes dobiti pomoc.Isus je rekao:"Sve sto budete pravedno trazili u molitvi,verujuci u to,dobicete".

Back