Cuda pod Ostrogom?

Cak i da je tacno da popovi varaju narod navodnim cudima u Ostrogu da bi uzeli pare, opet je krivica za to i na svakom od nas. Bog od nas ocekuje da dajemo dobrovoljne priloge...kako siromasnima tako i crkvi da bi mogli da se izdrzavaju, ali mi to ne cinimo. Zato su eventualno popovi prinudjeni da na kvarno rade. Naravno da ih ovo ne opravdava,ali krivicu za to snosimo svi mi.

Dakle, izvadi brvno iz svog oka, prvo.

Ma zasto bre obracate paznju na tu provokatorku?

Zasto uopste pisete i opstite sa njom kad joj nije ni mesto na ovom pdf-u. Neka se nauci gde joj je mesto.

A cuda je bilo, i hvala Bogu bice, i pod Ostrogom, i pod svim manastirima i van njih. Slava Mu.

tako je, picolo. Samo ti daj pare popovima.:lol:

Ispada po vama da vernik moze biti samo onaj ko ima pare i ko moze da plati. Zaboravljate da biti vernik nista ne kosta i da ako neko zeli da se krsti, da se ispovedi, pricesti, da se moli u Crkvi... ne mora nista da plati. A ako vec pitas koliko treba da platis, onda se podrazumeva da imas i da zelis da platis, zato svestenici u tim slucajevima kazu "cenu". Uostalom, ono sto dobijas je neprocenjivo, pa je sasvim glupo kukati zbog nesto malo para. A ako ne verujes, onda ti tu nije ni mesto, pa neces ni davati svoj "dragoceni" novac.

sta je zdrav razum, ono sto ti i tvoji istomisljinici verujete da je?
Ne... zdrav razum je ono što šalje rakete u orbitu, ono što miri zavađene narode, i ono što čini da ovaj tvoj kompjuter radi. Zdrav razum svakako nije verovanje u ale i bauke.
a ta konvencionalna medicina je toliko ljudi "izlecila" da ljudi nakon nje idu u alternativnom smeru i traze cuda.
Da, zato će svaki pravi vernik sutra ako mu dete nedajbože dobije upalu slepog creva pod hitno da ga pošalje na Ostrog pre nego što crevo pukne i dete dobije sepsu. Šta znaju hirurzi šta je apendicitis... to sve mošti zaleče... mdaaa... čuo sam da mošti indukuju i anesteziju, ako se dovoljno približiš. Ili ne?
Ispada po vama da vernik moze biti samo onaj ko ima pare i ko moze da plati.
Ne ispada... ima religija u kojima sveštenstvo nema takav istančani njuh za biznis, kao u avramskim religijama. Što ne znači da ne uče polako...
ne znam gde vide ruzne reci ili ste pod opsesijom da u vernickim postovima vidite sve ruzno
Pretpostavljam da u tvom rečniku nazvati nekoga bednim nije naročito ružno, čim se tako snebivaš.
Inače, nema potrebe da mi persiraš...

Nije problem novac nego sve drugo pogresno.... paganske doktrine, paganski obicaji idolopoklonstvo, tolerisanje nemorala itd...

"Kako ćeš reći bratu svome, stani brate da izvadim iz Tvog oka, kada imaš u svome oku"?

Po čemu je propovedanje telesnog života na nebu, što se protivi zakonima prirode, zakonima istine, Boga, ili odbijanje pomoći bolesniku, u slučaju kada to može spasiti život, manje brvno od ovoga o čemu govoriš?

Ma zasto bre obracate paznju na tu provokatorku?

Zasto uopste pisete i opstite sa njom kad joj nije ni mesto na ovom pdf-u. Neka se nauci gde joj je mesto.

A cuda je bilo, i hvala Bogu bice, i pod Ostrogom, i pod svim manastirima i van njih. Slava Mu.

Vrvi ovaj forum od vrsnih teologa i vrlih vernika, tumaca Biblije.... pa za pravnike nema mesta.

E, vidis, mene kao pravnika uvek zainteresuje krsenje zakona. A na Ostrogu se flagrantno krsi zakon.
Krivicnih dela koliko hoces, samo nema ko da podigne prijave. Steta, a bas je lep profesionalni izazov.

Vrvi ovaj forum od vrsnih teologa i vrlih vernika, tumaca Biblije.... pa za pravnike nema mesta.

E, vidis, mene kao pravnika uvek zainteresuje krsenje zakona. A na Ostrogu se flagrantno krsi zakon.
Krivicnih dela koliko hoces, samo nema ko da podigne prijave. Steta, a bas je lep profesionalni izazov.
Pre pravnika, Ostrogom bi trebalo da se pozabave psiholozi.
Potrebno je razbiti kompleks "carevog novog odela". Da parafraziram Andersena, potrebno je dete koje će uzviknuti "Vaske je pod tepihom"¨! :eek:
U sveopštem smehu koji će tada nastati, ni žrtve se više neće stideti da pričaju o tome kako su bile prevarene. :lol:

Da li samo na Ostrogu? Zar propoved o onostranom vecnom zivotu nije tipican primer krivicnog dela prevare i iznudjivanja. Zar nije pljacka kada se iz budzeta finansira neproduktivna, tj. parazitska kasta popova. To je indirektno, ali nasilno zavlacenje ruke u tudje dzepove.

Psiholozi, sudski vestaci, eksperti, pravnici, doktori, revizori(zbog uvida u knjigovodstveno stanje), poreski organi......
Spisak je predugacak. Namece se jednostavno pitanje: Zar je potrebno oformiti tako veliku ekspertsku grupu da bi se raskrinkala ovako ocigledna prevara?

Da li samo na Ostrogu? Zar propoved o onostranom vecnom zivotu nije tipican primer krivicnog dela prevare i iznudjivanja. Zar nije pljacka kada se iz budzeta finansira neproduktivna, tj. parazitska kasta popova. To je indirektno, ali nasilno zavlacenje ruke u tudje dzepove.

Spisak je predugacak, ali je tema Ostrog.... Kad odem u penziju, posveticu se raskrinkavanju ovog "udruzivanja radi zlocinackog poduhvata". Znam da je Sizifov posao, ali zao mi jadnog i bolesnog naroda.

tako je, picolo. Samo ti daj pare popovima.:lol:

Pre pravnika, Ostrogom bi trebalo da se pozabave psiholozi.
Potrebno je razbiti kompleks "carevog novog odela". Da parafraziram Andersena, potrebno je dete koje će uzviknuti "Vaske je pod tepihom"¨! :eek:
U sveopštem smehu koji će tada nastati, ni žrtve se više neće stideti da pričaju o tome kako su bile prevarene. :lol:

Ma vi ste obicni provokatori. ovo je forum za VERNIKE I KOJI BI ZELELI DA VERUJU, a vi ste promasili PDF. Ako zelis da dignes tuzbu, pisi na "nepravdi" ako vec ne zelis da slusas sta se ovde pise i ne zelis da veujes. Isto to vazi i za ostale. Krivo vam je brate sto ne verujete pa biste sad i druge da razuverite? Necete, samo provocirate i parvite od sebe budale i zapadate u jos dublje duhovno blato.

E pa cuda postoje, i ne mozete na osnovi popova da gledate celu veru, Bog ce uostalom da vas kazni sto tako sikcete, ne ja.

Ispada po vama da vernik moze biti samo onaj ko ima pare i ko moze da plati. Zaboravljate da biti vernik nista ne kosta i da ako neko zeli da se krsti, da se ispovedi, pricesti, da se moli u Crkvi... ne mora nista da plati. A ako vec pitas koliko treba da platis, onda se podrazumeva da imas i da zelis da platis, zato svestenici u tim slucajevima kazu "cenu". Uostalom, ono sto dobijas je neprocenjivo, pa je sasvim glupo kukati zbog nesto malo para. A ako ne verujes, onda ti tu nije ni mesto, pa neces ni davati svoj "dragoceni" novac.

Pametna moja. :zag:

Ne pomazu svakome ni cuda ni manastiri, vec samo verujucim. :)

Mada bas zato ponekad pomognu, i onda se ujedaju za usta sta su pricali.

Ma vi ste obicni provokatori. ovo je forum za VERNIKE I KOJI BI ZELELI DA VERUJU, a vi ste promasili PDF. Ako zelis da dignes tuzbu, pisi na "nepravdi" ako vec ne zelis da slusas sta se ovde pise i ne zelis da veujes. Isto to vazi i za ostale. Krivo vam je brate sto ne verujete pa biste sad i druge da razuverite? Necete, samo provocirate i parvite od sebe budale i zapadate u jos dublje duhovno blato.

E pa cuda postoje, i ne mozete na osnovi popova da gledate celu veru, Bog ce uostalom da vas kazni sto tako sikcete, ne ja.

Pa da, upravo tako.Ne znam koji je njihov smisao da ovde postuju,ako vec ne veruju,zasto im je ova tematika zanimljiva, ili mozda negde jos tinja kandilo vere u njihovim dusama, bice da je to. :think:

Pa da, upravo tako.Ne znam koji je njihov smisao da ovde postuju,ako vec ne veruju,zasto im je ova tematika zanimljiva, ili mozda negde jos tinja kandilo vere u njihovim dusama, bice da je to. :think:

Pa ako "tinja" neka citaju i slusaju o cudima, neka prihvate ove savete, neka idu i sami probaju, ali nikom se nista ne daje "na tacni", treba da budu - strpljivi. :)

Naravno ne vazi za "upalu slepog creva" (mada mozda bas i znaci), ali to ne umanjuje znacaj ovih cuda.

Pa ako "tinja" neka citaju i slusaju o cudima, neka prihvate ove savete, neka idu i sami probaju, ali nikom se nista ne daje "na tacni", treba da budu - strpljivi. :)

Naravno ne vazi za "upalu slepog creva" (mada mozda bas i znaci), ali to ne umanjuje znacaj ovih cuda.

A sto ne deluje na akutni apendicitis,a "deluje"na zacece?
Neko vec pomenu,zaso P Pavleta nisu odneli u Ostrog kad se razboleo?Ako je iko bio verski nacitan i naslusan kojekakvih prica o cudima,i ako od njega ima veceg vernika,sto na njemu nije delovalo cudo?
A,par puta te pitah,al mi ne odgovori,jesi li politikolog,sobzirom da diskutujes na pdf politika?Jesi li uopste politicki aktivna?Ako nisi nemas prava posecivati taj pdf,to je tvoja logika.

A sto ne deluje na akutni apendicitis,a "deluje"na zacece?
Neko vec pomenu,zaso P Pavleta nisu odneli u Ostrog kad se razboleo?Ako je iko bio verski nacitan i naslusan kojekakvih prica o cudima,i ako od njega ima veceg vernika,sto na njemu nije delovalo cudo?
A,par puta te pitah,al mi ne odgovori,jesi li politikolog,sobzirom da diskutujes na pdf politika?Jesi li uopste politicki aktivna?Ako nisi nemas prava posecivati taj pdf,to je tvoja logika.

E bas si mi samo jos ti trebala. :roll: :hahaha:

Kanarinko, zeno, opameti se i poveruj sto pre!

Blazenopoc. patrijarh i nije hteo da se leci, znao je da mu je tu kraj i imao je svoje razloge sto nije isao cak u Ostog.

I trece, ovde je mesto VERUJUCIM I ONIMA KOJI BI ZELELI DA VERUJU, a ne (samo) teolozima, bas si pametna.

Kojih čuda?
Ovde je na tridesetak stranica bilo čuda da je jedan zatrudnio jetrvu i drugi je ispričao da je noću video jednog ludaka da je pokidao konopce kojima su ga vezali.
Kada vas čovek pita gde su dokazi, dokaza nema. I pazi, ne dokazi o postojanju bogova ili čuda. Jednostavan dokaz da je neko bio bolestan i da je ozdravio pošto je posetio Ostrog.
Nema!

Onog što ima - to je prevara zasnovana na kostima sakrivenim ispod tepiha. A prevare jesu kažnjive.

Kojih čuda?
Ovde je na tridesetak stranica bilo čuda da je jedan zatrudnio jetrvu i drugi je ispričao da je noću video jednog ludaka da je pokidao konopce kojima su ga vezali.
Kada vas čovek pita gde su dokazi, dokaza nema. I pazi, ne dokazi o postojanju bogova ili čuda. Jednostavan dokaz da je neko bio bolestan i da je ozdravio pošto je posetio Ostrog.
Nema!

Onog što ima - to je prevara zasnovana na kostima sakrivenim ispod tepiha. A prevare jesu kažnjive.

Pa evo prvo cudo - svi koji su bili u depresiji a posetili su Ostrog - vise nisu.

Oni koji nisu bili u depresiji, a imali su neki nemir (zbog stresne danasnjice) - osecaju se veoma bolje i ne nerviraju se.

Trece, jedna zena (mamina prijateljica) je odvela tamo dete koje je rodjeno bez kukova i jedino mu je to pomoglo da se odrzi na nogama. Bas cu da je pitam sta je dalje bilo s tim detetom, jer ni lekari nisu mogli da mu pomognu, a ona ga je vodila do desete godine.

Cetvrto, jednu zenu koja je vrsila abortuse nije mogla ni da udje, ostala je tako pred vratima jer je bila mnogo gresna, a posle ne znam da li je i kako usla.

Pa evo prvo cudo - svi koji su bili u depresiji a posetili su Ostrog - vise nisu.

Oni koji nisu bili u depresiji, a imali su neki nemir (zbog stresne danasnjice) - osecaju se veoma bolje i ne nerviraju se.

Trece, jedna zena (mamina prijateljica) je odvela tamo dete koje je rodjeno bez kukova i jedino mu je to pomoglo da se odrzi na nogama. Bas cu da je pitam sta je dalje bilo s tim detetom, jer ni lekari nisu mogli da mu pomognu, a ona ga je vodila do desete godine.

Cetvrto, jednu zenu koja je vrsila abortuse nije mogla ni da udje, ostala je tako pred vratima jer je bila mnogo gresna, a posle ne znam da li je i kako usla.

Pa što ne kažeš... Kad sam bio mnogo mali, dođe moja tetka iz Amerike u posetu i donese mi bočicu Coca-Cole od 250 ml. Onda toga kod nas još nije bilo. I dala da se izgravira "Zazijavalu s ljubavlju". Jedino, graver bio Amer pa napisao pogresno "Zazyjavalu s lubavlu". I tako sam ja tu bocu godinama čuvao, al se bočica razbije kad smo se selili.
Posle mnogo godina, odem s gospojom i klincima na kampovanje. I sad... Mene zaborave i odu aftom kući, a ja danima lutam kroz nekakvu retku šumu čije je tle bilo puno oštrog kamenja. Vode ni za lek. Baš sam bio opako ožedneo, kad odjednom dotrči jedan Bušman. U jednoj ruci mu koplje, u drugoj bočica Coca-Cole od 250 ml. Pruži mi bočicu smejući se i otkasa dalje. I, nećeš mi verovati, sa strane bilo pogrešno izgravirano "Zazyjavalu s lubavlu". Odma sam je poznao. :mrgreen:

Back