Cuda pod Ostrogom?

haha samo pucaj ja i dalje drzim cas
nego sta je to kasta?

Znaci Sonja Marinkovic? Nisam znala da sa njom diskutujem.
Tema nije kastinski uredjeno drustvo i drzava.
Tema je Ostrog kao profitni centar, jer je ocigledno da se tamo cuda ne desavaju. A profit je ogroman i ne podleze oporezivanju.
Jedino cudo pod Ostrogom, koliko se meni cini, je mnostvo jadnog i napacenog naroda, kojima se tako dugo manipulise.

Tema je Ostrog kao profitni centar, jer je ocigledno da se tamo cuda ne desavaju. A profit je ogroman i ne podleze oporezivanju.
Jedino cudo pod Ostrogom, koliko se meni cini, je mnostvo jadnog i napacenog naroda, kojima se tako dugo manipulise.

ja nisam bio na ostrogu pa ne komentarisem da li ima i kakvih cuda tamo, a ti jesi li ti bila?

Pod moju "kriticku lupu" dolazi sve, a posebno ono sto se kosi sa zdravim razumom.
Uverenje da ce me necije mosti izleciti, pre nego konvencionalna i alternativna medicina, svakako spada u tu kategoriju.

sta je zdrav razum, ono sto ti i tvoji istomisljinici verujete da je?
a ta konvencionalna medicina je toliko ljudi "izlecila" da ljudi nakon nje idu u alternativnom smeru i traze cuda.
pricaj ti to deci iz svoje ulice mozda ce oni shvatiti taj tvoj zdrav razum.

Naravno da je manipulacija narodom , i to ona najbezocnija .
Pravo pitanje bi bilo gdje odlazi skupljeni novac i da se
objelodani o kojim se ciframa radi .

sta je zdrav razum, ono sto ti i tvoji istomisljinici verujete da je?
a ta konvencionalna medicina je toliko ljudi "izlecila" da ljudi nakon nje idu u alternativnom smeru i traze cuda.
pricaj ti to deci iz svoje ulice mozda ce oni shvatiti taj tvoj zdrav razum.

Koji moji istomisljenici?
Altrernativna medicina nema veze sa "cudima" o kojima ti pricas.
Zar ti zivotni vek ljudi u srednjem veku ne govori dovoljno o tome koliko su "cuda" bila delotvorna? Izes cudo koje ne moze da izleci obicnu pneumoniju!

Naravno da je manipulacija narodom , i to ona najbezocnija .
Pravo pitanje bi bilo gdje odlazi skupljeni novac i da se
objelodani o kojim se ciframa radi .

Pretpostavljam da im je knjigovodstvo u skladu sa Zakonom.:hahaha:
U tom smislu, nece biti tesko poslati nezavisnog revizora da izvrsi uvid u knjigovodstveno stanje, i konacno, shodno Zakonu, javno obelodani bilans stanja i bilans uspeha.:)

Koji moji istomisljenici?
Altrernativna medicina nema veze sa "cudima" o kojima ti pricas.
Zar ti zivotni vek ljudi u srednjem veku ne govori dovoljno o tome koliko su "cuda" bila delotvorna? Izes cudo koje ne moze da izleci obicnu pneumoniju!

sestro u srednjem veku zivotni vek je bio isti ko i danas i pre 2000 godina, nemoj da lupas.
kretao se izmedju 60-80 godina

Pa sto ne pocnes od politicara da cistis nego od popova koji se nista ne pitaju u vlasti? Uostalom, Bog nije rekao "vjerujte u popove i spasicete se" nego "vjerujte u Mene". :D
Odakle ti ideja da ja uopšte hoću da "čistim", meni to liči na staljinizam, a ja sam tolerantna osoba(bar mislim).Niti branim nekome da veruje u šta hoće, niti želim da me maloumno uformljuju u ono što mi ne odgovara.Uostalom, zar nisi i ti ovde da bi razmenjivali mišljenja(makar se i ne slagali), a ne da bi se "uklanjali", ma kojim metodama:)- čim nekom ne odgovara nečije mišljenje, taj bi da - čisti, uklanja, dezinfikuje, deratizuje, eliminiše itd.(važi i za ateiste, a bogami, debelo i za vernike, ma koliko verovali:lol:)

Ima, ima, nego sta. Ali, ovde je rec o popovima koji zaludjuju jadan i bolestan narod kojekakvim cudima. A zapravo je rec o ogromnom profitu koji svestenstvo zgrce i puni sopstvene dzepove.

Cak i da je tacno da popovi varaju narod navodnim cudima u Ostrogu da bi uzeli pare, opet je krivica za to i na svakom od nas. Bog od nas ocekuje da dajemo dobrovoljne priloge...kako siromasnima tako i crkvi da bi mogli da se izdrzavaju, ali mi to ne cinimo. Zato su eventualno popovi prinudjeni da na kvarno rade. Naravno da ih ovo ne opravdava,ali krivicu za to snosimo svi mi.

Dakle, izvadi brvno iz svog oka, prvo.

Odakle ti ideja da ja uopšte hoću da "čistim", meni to liči na staljinizam, a ja sam tolerantna osoba(bar mislim).Niti branim nekome da veruje u šta hoće, niti želim da me maloumno uformljuju u ono što mi ne odgovara.Uostalom, zar nisi i ti ovde da bi razmenjivali mišljenja(makar se i ne slagali), a ne da bi se "uklanjali", ma kojim metodama:)- čim nekom ne odgovara nečije mišljenje, taj bi da - čisti, uklanja, dezinfikuje, deratizuje, eliminiše itd.(važi i za ateiste, a bogami, debelo i za vernike, ma koliko verovali:lol:)

Pa sto si onda navrzla na popove? :D

Cak i da je tacno da popovi varaju narod navodnim cudima u Ostrogu da bi uzeli pare, opet je krivica za to i na svakom od nas. Bog od nas ocekuje da dajemo dobrovoljne priloge...kako siromasnima tako i crkvi da bi mogli da se izdrzavaju, ali mi to ne cinimo. Zato su eventualno popovi prinudjeni da na kvarno rade. Naravno da ih ovo ne opravdava,ali krivicu za to snosimo svi mi.

Dakle, izvadi brvno iz svog oka, prvo.

Popovi varaju narod, a krivica je na nama koji ne dajemo dobrovoljne priloge crkvi? Prevara je krivicno delo, kaznjivo zakonom.
I oni su eto, prinudjeni da rade na kvarno... Bas im je olaksavajuca okolnost... To na sudu prolazi 100%. Samo kazes da si bio prinudjen.:)
A krivicu za to snosimo svi mi?

Nemam ni trn u oku, a kamoli brvno. Nego, ti da vadis te cepanice iz svog oka.

Back