- Poruka
- 77.666
Nije valjda da lažem!
Jel ovo snimljeno u Ostrogu ili na VMA?
![]()
pa jel ga izleci vma?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije valjda da lažem!
Jel ovo snimljeno u Ostrogu ili na VMA?
![]()
Koncentriši se na papuče. Tamo su ti laži protiv kojih bi trebalo da se boriš. Za mene je lako.![]()
Sto mislis da nisam?
Ја нисам нигдје написао да сам слијепи вјерник.
Знам да нешто постоји, то ми је недокучиво и чудно а сам сам ту доживио нешто што никоме не могу објаснити...
Ти си се послужио лажима и извртањима, сам си се ублатио.
Јер ја имам сасвим другачија искуства, као и скоро сви које познајем а били су тамо.
Ne izleči Pavla VMA kao što ni sveti Vaske ne izleči sam sebe.pa jel ga izleci vma?
To se vidi, mada nisi napisao.Ја нисам нигдје написао да сам слијепи вјерник.
Zapravo, niko nije baš toliko blesav.Знам да нешто постоји, то ми је недокучиво и чудно а сам сам ту доживио нешто што никоме не могу објаснити...

Sta bi to promenulo i da jeste i da nije?Ja sam bila(kao i u mnogim drugim manastirima,sinagogama,dzamijama) i sta s tim?
Ne izleči Pavla VMA kao što ni sveti Vaske ne izleči sam sebe.
A kako je krenulo, za koju godinu mrtvi Pavle "lečiće" druge.
Pa eto... pobegao je sveti Ilija.vera leci, a pomenuti su preminuli kad im doslo vreme, od toga jos niko nije pobegao.
ne razumem zasto balavis toliko oko toga.
Pa eto... pobegao je sveti Ilija.![]()
Dakle... Vaske nema nikakvu ulogu u lečenju? Njegovo je samo da troši papuče i navlači rulju?![]()
Ovo ću (za sada) protumačiti kao neki leskovači lokalizam.
Iz kog razloga si išla u pomenuti manastir?
А шта онај који не чита нити гледа филмове, а о њима хоће да износи свој суд?Mozemo procitati istu knjigu ili odgledati isti film,ili biti ocevidci npr saobracajne nesrece,a da ne"vidimo"istim ocima!Manastire,crkve,pa i dzamije,dozivljavam kao kulturna dobra,poput muzeja,tako da gde god sam putovala,obavezno sam ulazila i u takva zdanja.U Bokokotorskom zalivu ima onaj manastir na vestackom ostrvu,i tu me je npr odusevio goblen koji je vezla zena nekog pomorca dok je cekala muza da se vrati s plovidbe.Kose na motivima andjela je vezla svojom kosom,tako da kako je ona sedela,i andjeli su sedeli.Npr,taj goblen treba videti,kao i pricu cuti...
To se vidi, mada nisi napisao.
Veruješ da mumije imaju moć da leče i da noću šetaju po manastiru.
Pa to nema ni u Holivudskim filmovima.
Zapravo, niko nije baš toliko blesav.
Ja bi rekao da si ti đetić koji pali ovdašnje budale da namakne još koju stranu kintu za crnogorsku mafiju.![]()
Vec objasnih.
Kada čovek ide turistički, bez vere, šta može da očekuje, čemu da se nada?
Naravno,bez nade nema maste kojom se svaki dogadjaj,bilo da pada kisa ili sija Sunce,objasnjava onim sto se zeli.
Turizam takodje nije bez osecanja,samo nema nade o vecnosti,ali osecanja su itekako prisutna.Sva cula su ukljucena u obilasku starih znamenitosti.Piramide,npr,samo budalu ostave bez osecanja i bez pitanja.Razmisljas o ljudima koji su ziveli u to vreme,kako su ziveli u sta su verovali,pa i ginuli za svoja verovanja!
Zato što ima mnogo mesta koja bih želeo da posetim, a sasvim je izvesno da neću uspeti. Ostrog teško da je na toj listi. Možda negde pri kraju.А што неодеш тамо?
Ne pričam o organskim osećajima, već o veri i onome što izvire iz vere.
Ја сам из Републике Српске.
Нисам био наклоњен тим "причама", које сам слушао и од муслимана и од Срба. Први пут када сам отишао, имао сам проблема у самом повратку. Онда се десило нешто што не могу да пишем овде на форуму, али то искуство је било за мене нешто што никада нисам ни прије а ни касније доживио, нити помислио да могу доживјети...
Пази добро, ријеч је оружје са двије оштрице и често га као мач држимо изнад сопствене главе.

Дискутабилно је шта је здрав разум.Bosanac, naravno. Ne interesuje me previše šta pišeš, pa mi promače da koristiš ćirilicu.
Tako je to... Ne zna se šta je gore pogodilo Srbiju u poslednje vreme, ali meni se nekako čini da je prelivanje preko Drine zadrtih, preglasnih i verski zatucanih ljudi zauvek ugušio ono malo zdravog razuma koji je tinjao po Srbiji i da sve ostale štete takvoj spketakularnoj šteti nisu ni prineti.![]()
Bosanac, naravno. Ne interesuje me previše šta pišeš, pa mi promače da koristiš ćirilicu.
Tako je to... Ne zna se šta je gore pogodilo Srbiju u poslednje vreme, ali meni se nekako čini da je prelivanje preko Drine zadrtih, preglasnih i verski zatucanih ljudi zauvek ugušio ono malo zdravog razuma koji je tinjao po Srbiji i da sve ostale štete takvoj spketakularnoj šteti nisu ni prineti.![]()
Hajde recite vi ateisti- sta su za vas cuda i da li ona uopste postoje?E da, i jos nesto-da li ste svesni da ova vasa pisanija koliko vec sutra nece znaciti nista,i da li ste svesni koliko je smrt blizu?Malo se zapitajte sta ce biti sutra kad vas ili nas ne bude.Sta ostaje iza vas,koja su to dela koja ce neko da cita za godinu dana da ne kazem vise godina,nece niko.Ako su ovo vasa dela nazalost vec ste zaboravljeni.
Nalupa se ti,i osta ziv!
O kakvim delima govoris?
Pocni od svojih,a mi cemo te pratiti.
Shvatam ja o cemu ti zboris,i ta vera i jeste kljuc svih cuda!Ti ces i ako danas padne kisa verovati da je ona dosla kao bozija volja,a ja je prihvatam jednostavno kao kisu,i ako trazim uzrok njenog padanja,trazicu je u nekom logicnom naucnom objasnjenju.
Jesi li ikad bio u dzamiji?Ili sinagogi ili katolickoj katedrali?
Druze Jerihone , lupetas kojesta .Tebe tvoj bog ne voli nista vise nego nas ateiste , jer da je drugacije , nagradio bi te sa maloHajde recite vi ateisti- sta su za vas cuda i da li ona uopste postoje?E da, i jos nesto-da li ste svesni da ova vasa pisanija koliko vec sutra nece znaciti nista,i da li ste svesni koliko je smrt blizu?Malo se zapitajte sta ce biti sutra kad vas ili nas ne bude.Sta ostaje iza vas,koja su to dela koja ce neko da cita za godinu dana da ne kazem vise godina,nece niko.Ako su ovo vasa dela nazalost vec ste zaboravljeni.