Cuda pod Ostrogom?

Твоја реченица се може схватити и као констатација да једино камење не труне, на то сам мислио када сам написао да она није тачна.
Može se shvatiti i onako kako sam ja mislio kada sam je pisao. Kamenje ne truli. To nije nikakav dokaz da je u pitanju sveto kamenje. Mamut ne truli (ili bar ne truli brže od Vasketa), pa ipak nije u pitanju sveti mamut. Vaske truli koliko i mamut, kao što si sam rekao. Da li ga to čini mautom?

Него, нисам видио да си одговорио на први дио мог поста #76?
U vezi sa staklom? Možeš ga razumeti kao simobličko staklo. Kao onaj izraz "pod staklenim zvonom" :)

Može se shvatiti i onako kako sam ja mislio kada sam je pisao. Kamenje ne truli. To nije nikakav dokaz da je u pitanju sveto kamenje. Mamut ne truli (ili bar ne truli brže od Vasketa), pa ipak nije u pitanju sveti mamut. Vaske truli koliko i mamut, kao što si sam rekao. Da li ga to čini mautom?

U vezi sa staklom? Možeš ga razumeti kao simobličko staklo. Kao onaj izraz "pod staklenim zvonom" :)

Мамут ТРУНЕ, оно што си нам ти поставио су остаци који су били у условима дубоког смрзавања, изнеси их на отворено и брзо ћеш пронаћи само скелет.

Мошти Светог Василија Острошког нису биле замрзнуте, налазе се на отвореном а не испод стакла као Лењин.

Сада пишеш да ниси мислио буквално на стакло као средство заштите, мада је очигледно да јеси.

Значи ти би да дискутујеш о Острогу, а ниси био у Острогу.
То би било као кад би дискутовао о књизи коју ниси прочитао.
Ja bih diskutovao o mnogim stvarima. Recimo, koliko sveti Vaske potroši papuča godišnje. Diskutovao bih i o tome zašto patrijarh Pavle nije otišao da se poleči u Ostrog, kad je Ostrog tako lekovit. Al nemam s kim.

Значи да би критиковао теорију еволуције коју је Чарлс Дарвин публиковао у књизи Порекло врста, а иза које стоје његов деда др Ерамус Дарвин и француз Жан Батист Ламарк истакнути учесници Француске буржоаске револуције, морала би да се прочита бар књига Порекло врста.
Kakve veze ima Poreklo vrsta sa Ostrogom?
Него изгледа теби дође овај пдф. за задовољавање сопствене психе и да ли је то нормално?
Tjah. Svaka budala ima svoje veselje. Da. To je normalno. :)

Као друго, ти мумифицирани остаци су чувани у случају мамута у дубоком замрзавању, а у случају, претпостављам мумије, је рађен процес мумификације када се сви унутрашњи органи ваде.

Kada bi to bila razlika, onda ne bi Vasilije ležao pod staklom nego bi lepo sedeo napolju na klupici. Misim, bilo bi mu lakše noću da šeta i troši papuče, a da ne mora da se iskobeljava svako veče ispod stakla. :lol:

Свети Василије Острошки не лежи под стаклом.

.

:roll:

Poslednja izmena:
Мамут ТРУНЕ, оно што си нам ти поставио су остаци који су били у условима дубоког смрзавања, изнеси их на отворено и брзо ћеш пронаћи само скелет.
Мошти Светог Василија Острошког нису биле замрзнуте, налазе се на отвореном а не испод стакла као Лењин.
Nije stvar u zamrzavanju nego u uspešnoj dehidrataciji i meneralizaciji.
Tako da i za mamuta i za Vasketa važi isto. Meti ih u park i brzo ćeš pronaći samo skelet. :D

Сада пишеш да ниси мислио буквално на стакло као средство заштите, мада је очигледно да јеси.
Staklo se često koristi za bukvalnu zaštitu svetaca.

Recimo:
http://2.***************/_nx0K0CyEYQs/SJgFPeu-NRI/AAAAAAAABL8/XkZ7SZwMb-8/s320/image2.jpg

Uzgred, netruležne mošti nekog Nektarija Eginskog su se pretvorile u prašinu. :lol:

Tako da i za mamuta i za Vasketa važi isto. Meti ih u park i brzo ćeš pronaći samo skelet. :D

Staklo se često koristi za bukvalnu zaštitu svetaca.

Recimo:

Uzgred, netruležne mošti nekog Nektarija Eginskog su se pretvorile u prašinu. :lol:

Нетачно, примјерци мамута чије је тијело очивано су извађени из леда. Значи смрзнути. Као и на оној слици коју си поставио.

Мошти Светог Василија Острошког се налазе на отвореном, док остаци мамута не могу опстати у таквом окружењу.

Мислим да ти није потребан превод.

mammoth-615.jpg

Ice Baby​

A near-perfect frozen mammoth resurfaces after 40,000 years, bearing clues to a great vanished species.

http://ngm.nationalgeographic.com/2009/05/mammoths/mueller-text

Нетачно, примјерци мамута чије је тијело очивано су извађени из леда. Значи смрзнути.
Njeguški pršut se ne smrzava, pa opet može da stoji kol'ko 'oćeš. Naravno, on ne preživi previše dugo iz sasvim drugih razloga. :mrgreen: :zjede:

http://4.***************/_8VxguUXdxpg/S72-dK3o1tI/AAAAAAAAADc/zg4Dz2wiNLo/s320/2a125bb4-975b-427a-9ede-061e6bd107dd.jpg

Njeguški pršut se ne smrzava, pa opet može da stoji kol'ko 'oćeš. Naravno, on ne preživi previše dugo iz sasvim drugih razloga. :mrgreen: :zjede:

http://4.***************/_8VxguUXdxpg/S72-dK3o1tI/AAAAAAAAADc/zg4Dz2wiNLo/s320/2a125bb4-975b-427a-9ede-061e6bd107dd.jpg

Зато што пролази посебан процес обраде и поред тога захтјева чување у одређеним условима. Осим тога пршут нема унутрашње органе.

чудно би било кад би викитестирани менсовци разликовали субјекат и објекат...

Oprosti, pogresno sam se izrazio. Jedno je ateista a drugo je debil iz LDP koji otvoreno siri mrznju prema hriscanstvu i crkvi. I drugo, nisam ja uopste samog sebe izlecio kao sto mislis. Znam da te ne mogu ubediti ali to je nesto sto me "zapljusnulo" odjednom. Ja uopste nisam verovao da ce BAS MENI svetac da pomogne pa da covek kaze da je to placebo efekat! Kazem ti da je taj osecaj bio fizicki a tek posle mesec dana duhovni! Nisam lud, znam sta govorim.
Nikako mi nije jasno kako ta mumija leci druge, a sama je skoncala od neke bolesti. Svasta se moze cuti. Ali, hajde, neko ozdravi bez lecenja, neko sa lekovima koje propisuje lekar, neko sa travama, a ima i takvih koji odu i vidi svetu mumiju Vasilija, i vrate se kkuci zdravi.. Nije mi jasno kako to da predsednik Tadic i ministar zdravlja Stankovic ne proglase Srbiju za zemlju u kojoj mrtvaci lece, a Srbe koje je izelcio mumificirani mrtvac, za osmo cudo sveta.

Poslednja izmena:
Nikako mi nije jasno kako ta mumija leci druge, a sama je skoncala od neke bolesti. Svasta se moze cuti. Ali, hajde, neko ozdravi bez lecenja, neko sa lekovima koje propisuje lekar, neko sa travama, a ima i takvih koji odu i vidi svetu mumiju Vasilija, i vrate se kkuci zdravi.. Nije mi jasno kako to da predsednik Tadic i ministar zdravlja Stankovic ne proglase Srbiju za zemlju u kojoj mrtvaci lece, a Srbe koje je izelcio mumificirani mrtvac, za osmo cudo sveta.

Да ли си ти био у манастиру Острог?

"stoka" razume da je Pavle bio pošten i jako harizmatičan čovek, i da je iskreno i predano verovao u ono što radi, za razliku od gomile popova otimača, zbog toga ga je narod i voleo.Da pola tih "svetih ljudi" i "verujućih" ima bar deo njegove vere i predanosti prema onome što radi, a bogami i tolerancije , možda vi vernici ne bi ni morali da nas "stoku" i "izrode" zasipate ovom bujicom nelogičnosti i gluposti i da nas ubeđujete u nebuloze.
Aja, da se nisi malo zanela. Nije zlato sve sto sija. Taj mali pop znao je i da okrivi neduzne (Cecu i Karleusu) za nekakav "smrtni greh", a bio je i veoma prgav, narocito njemu potcinjenim. Njega su popovi proglasavali za sveca jos za zivota. On se na to nije bunio, godilo je njegovoj tastini.

Да ли си ти био у манастиру Острог?
Zar je to bitno?

Sta bi to promenulo i da jeste i da nije?Ja sam bila(kao i u mnogim drugim manastirima,sinagogama,dzamijama) i sta s tim?

Како шта би промијенило? Много тога.

Теби лично не вјерујем да си била. Моје право.

Zar je to bitno?

Наравно да јесте, због оног твог "није ми јасно". Док не одеш неће ти ни бити јасније...

Nije valjda da lažem! :eek:

Jel ovo snimljeno u Ostrogu ili na VMA?

Лажеш у оном дијелу гдје си написао да не мислиш на право стакло, јер си написао да "се извлачи испод стакла".

Мислим није проблем да изнесеш свој став и мишљење али лагање те дискредитује као озбиљног саговорника, а мислио сам да јеси озбиљан саговорник.

Лажеш у оном дијелу гдје си написао да не мислиш на право стакло, јер си написао да "се извлачи испод стакла".

Мислим није проблем да изнесеш свој став и мишљење али лагање те дискредитује као озбиљног саговорника, а мислио сам да јеси озбиљан саговорник.
Koncentriši se na papuče. Tamo su ti laži protiv kojih bi trebalo da se boriš. Za mene je lako. :)

Back