Cuda pod Ostrogom?

Bio sam 4 godine u ratu a ratiste je idealno mjesto da se vide cuda . No ja cuda ne vidjeh .
Vidio sam vjernike ubledjele od straha . Pokazali su da im vjera nije bas jaka i da im se
bas i ne ide u raj .Dva metra od mene je poginuo vjernik sa zlatnim krstom oko vrata .
Meni geler od iste granate probusio samo pantalone .Ne vidjeh da meci zaobilaze
vjernike , a pogadjaju ateiste .Zapravo , rat je samo ucvrstio moj ateizam .

Tako bi i trebalo da bude, ako su vernici, onda bi njih meci zaobilazili sve dok ne pogine i poslednji ateista u toj vojsci. Al eto, par hiljada godina kasnije, ljudi i dalje veruju da je Bog na njihovoj strani i da ih štiti u ratu :dash:

A to kaze, ko?

Po cemu je tvoj kriterijum vazan da bi ovde spamovao temu i "prosipao" svoje gluposti i provokacije? Vidi ja nisam kriva sto ljudi grese, ubijaju, vrse abprtuse i sl., pa posto ovde nema ko da ih kazni jer su zasticeni zakonom, onda sutra gore u paklu. To je jednostavno tako, nema loseg dela bez posledica. A ko drugacije tvrdi je nezrela i neodgovorna osoba.

Uostalom, idi na "psihologiju" pa tamo pisi o tome ako ti je volja.

Ne, nego me ti konstantno citiras sa novim skupom gluposti koje imas da obrazlozis, a ja ti odgovaram iz ciste kurtoazije. Svojim pisanjem se pre svega obracam osobama koje nikada ne bi pristale da svesno, zarad nekog bolesnog zadovoljstva, nanose fizicki bol drugim ljudima bez obzira da li su religiozni ili nereligiozni. Nasilje je po civilizacijskim merilima osudjeno i osudjuje se, naravno to vazi za ljude koji su civilizovani sto nazalost nije slucaj sa svim pojedincima u jednom drustvu.

Ti ces mene prijavati administraciji, onda cu ja preuzeti kontra korake, prijavicu te kod Gnjava da proveri da te slucajno nije zaposeo neki demon jer si mnogo nervozna, a to je znak opsednutosti po Gnjavovim recima. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Kada kukate kako ne možete ovde da pišete od "ateista i satanista", onda zapravo kažete da ne možete da pišete ovako:

Pa stvar je u tome sto nemaju dokaza, samo blebecu i mrze. To je sve sto oni znaju. Ali, njih djavo na to tera, pa bas zato ne bi bilo lose da posete Ostrog.

A to kaze, ko?

Po cemu je tvoj kriterijum vazan da bi ovde spamovao temu i "prosipao" svoje gluposti i provokacije?

Ma pzi da nekome ne dokazujem svoju veru i cuda koja se u njoj neizbezno dogadjaju. Neki umesto sto nalaze manu godinama vec, mogli bi da odu vec jednom tamo i da se uvere umesto sto ovamo "prde i smrde".

sad ako kazem da su jadni, odmah ce me razumeti onako kakvi su zaista.
nisu oni ni ateisti ni satanisti, ima taj naziv u psihologiji

E, vidim da možete da pišete kako oćete i da date ono najbolje od sebe. :)

Ne znaci . zapravo u ratu nisam vidio covjeka koji se nije bojao .Vjernici su trebali
imati manji strah od smrti , ali u praksi to nije bilo tako .Cak bih se usudio reci da
su pokazivali veci kukavicluk .Govorim u globalu .

Zašto misliš da su vernici trebali imati manji strah od smrti?
Moje mišljenje je da strah od smrti je u nekakvoj relaciji sa željom da se živi, a biti vernik, kao i nevernik, ne isključuje želju za životom.
Takođe verujem da ko nema želju za životom, taj se utoliko manje boji smrti.

Zašto misliš da su vernici trebali imati manji strah od smrti?
Moje mišljenje je da strah od smrti je u nekakvoj relaciji sa željom da se živi, a biti vernik, kao i nevernik, ne isključuje želju za životom.
Takođe verujem da ko nema želju za životom, taj se utoliko manje boji smrti.
Vernik valjda treba vjerovati da ide u raj . Time bi strah od smrti trebao biti manji .
S druge strane , moze vjerovati da ce ga bog zastititi od smrti .
U praksi bas ne funkcionise . To pisem ozbiljno i bez cinizma .
U borbi je bilo i hrabrih vjernika , da budem objektivan . ali i
ateista.

Poslednja izmena:
Vernik valjda treba vjerovati da ide u raj . Time bi strah od smrti trebao biti manji .
S druge strane , moze vjerovati da ce ga bog zastititi od smrti .
U praksi bas ne funkcionise . To pisem ozbiljno i bez cinizma .
U borbi je bilo i hrabrih vjernika , da budem objektivan . ali i
ateista.
"Ti se bojis smrti; ali, zamisli sta bi bilo s tobom kad bi morao vecito da zivis onakav kakav jesi?"

Poslednja izmena:
Bojim se samo da oni ne krenu da nam kroje politiku... a kako stoje stvari, nisu daleko... pa da budemo k'o Teheran. Dok god uvlače svoje pipke u državne institucije, škole, vojsku, ja moram da reagujem, to je moja dužnost.

Nikome ne poričem pravo da veruje u šta god 'oće, samo što dalje od škole.

боље да сорош настави да кроји политику и финансира школство...
и онако је образовање укалупљивање у робовласништво.
што си гласнији то си даље од истине...

zato nam je drzava i propala zato sto su svi pravnici "kao"

Zasto nam je drzava propala, o tome necemo ovom prilikom. Izmedju ostalog, propada zbog utaje poreza , a u uskoj je korelaciji sa temom :) ,kao i zbog toga sto su joj budzetski korisnici crkvena oligarhija. Te drustvene parazite treba oterati sa budzetske sise. I ne dati im ni cuclu. :hahaha:

A najvise propadosmo zbog gomile neobrazovanih i neprosvecenih koji daju svoj vrednosni sud o stvarima o kojima pojma nemaju.
Neko je studirao prirodne, neko drustvene, neko.... nauke. A neko jedva dobacio do KV ili VKV, ali se docepao tastature, pa pametuje.

to je fakt da se zivotni vek nit povecava nit smanjuje
i danas ljudi umiru od prve do stote godine al vecina dozivi izmedju 60 i 80 godina kao i pre 2,3,4 hiljade godina, samo budala ne razume

Ovo je iz izvora bliskih tebi:
Ono sto je karakteristicno jeste to, da Noje koji je zacet i rodjen pre Potopa, i koji je ziveo 600 godina pre Potopa, ziveo je jos 350 godina posle Potopa. Znaci, ziveo je ukupno 950 godina, uprkos cinjenici da je ziveo posle Potopa. Noje je ziveo vise od Adama. To je vrlo karakteristicno.

Nemoj me samo pitati da li znam kada je ziveo Noje. Znam. Nego,jel stigo Noje sa sve barkom do pod Ostrog? Ili postoji drugi razlog njegove dugovecnosti?

Polako. Prvo da vidimo jednog da se tamo izlečio, pa ćemo ga naučno obraditi. Jedino nećemo dirati onu jetrvu koja je zatrudnila. Tu su stvari jasne. :lol:

Sve mi se cini da uvid u te spise necemo nikad izvrsiti. Ne daju ljudi dokumentaciju, pa to ti je.... A nije da je nema.... Moz' da stane u Aleksandrijsku biblioteku, al je na uvid ne daju.
Povredili su pravilo tereta dokazivanja, a traze jos i "naucno istrazivanje".

ajd sad uzmi svoju desnu ruku pa opali sebi samar da se malo osvestis
Ako iz moje paralele nisi shvatio poentu - da zdravorazumski zaključci u osnovi lako prolaze empirijsku proveru, onda ne znam šta da ti kažem. "Zdrav razum" daje konkretne rezultate - vidljive, ispravne, opipljive. Ti to ne shvataš, izgleda, pa zato, valjda i veruješ mantijašima. Nema za njih brige, dok god tvoj pojam "zdravog razuma" podrazumeva religiozni turizam, lečenje placebom i prodaju pravoslavnih suvenira proizvedenih u Kini... Momci u crnom prodaju maglu širom sveta, gospa iz Lurda, gospa iz Međugorja, jerusalimski plamen, mošti na Ostrogu, šare na panjevima, šišaj brale.... udri samo.
samo vi mene vatajte za ...rec,
Da, to je opet onaj nivo razgovora koji Isus propoveda... ulične seksualne aluzije, od vernika par excellence.

Back