CRVENO VOLIM TE CRVENO

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
334.151
Praznici su pred nama i crvena boja ogromnim kolicinama. Od masni, lampiona,kapica,donjeg rublja u svim nijasama,sminke.haljina...Sve je crveno..crveno..Crveni karmin ili ti ruz kao strastveno oruzje nekada je bio zabranjen, od strane crkve proglasen djavoljim poslom nekada,Kraljica Viktorija ga je smatrala nepristojnim, a mala draga Merlin govorila je da je zena sa crvenim usnama naprosto neodoljiva..


Da li volite crvenu boju.Odecu u njenim nijansama.Ruz za usne, lak za nokte,nakitm u rubinima he, he, kao detalj ili samo u posebni prilikama.

red20dress1kr.jpg


 
ne volim crvenu boju jer mi se ne slaze uz boju tena, ociju, kose........... po meni, crvena je previse napadna, mada moze da bude vrlo efektna u izuzetnim prilikama ( pri tom mislim samo na donji ves ).
sve ostale varijante crvene boje niti volim, niti mi pristaju
 
Plavetno crvena, trula vishnja, boja maline, bordo, ljubichasto crvena... Sve osim koralnih, narandzhastih i onih koje vuku na jagodu.
Na usnama, noktima, ochima, u kosi, u vidu odece, nakita, cipela, charapa, tashni... Svuda i uvek.
 
Sminka (karmini, lakovi za nokte...) ne dolaze u obzir u mom slucaju. Ne stoji mi. :-(
Ali crvene stolice u kuhinji u kombinaciji sa mnogo bele, izgledaju super.
Donji ves u crvenoj mi je omiljeni. Kao i ostala garderoba. Trenutno su mi naj, naj crvene cipele Josef Seibel.
I moja omiljena crvena fotelja. Crvena posteljina, crveno srce sa rukama koje me grle dok spavam. :lol:
E crveni tepih mi je bio promasena investicija - mnogo se lako prlja, tj. sve i najsitnije mrvice se vide. :-?

Crveno, crveno, crveno, crveno je boja ljubavi.......:razz: Obozavam crveno! ;-)
 
kučka:
Praznici su pred nama i crvena boja ogromnim kolicinama. Od masni, lampiona,kapica,donjeg rublja u svim nijasama,sminke.haljina...Sve je crveno..crveno..Crveni karmin ili ti ruz kao strastveno oruzje nekada je bio zabranjen, od strane crkve proglasen djavoljim poslom nekada,Kraljica Viktorija ga je smatrala nepristojnim, a mala draga Merlin govorila je da je zena sa crvenim usnama naprosto neodoljiva..


Da li volite crvenu boju.Odecu u njenim nijansama.Ruz za usne, lak za nokte,nakitm u rubinima he, he, kao detalj ili samo u posebni prilikama.

Sve vise mi se dopada crvena boja, iako mi se u proslosti i nije bas dopadala. Ne volim crveni ruz ni lak za nokte, ali crvene haljine, crvene kompletice...o da. Nakit takodje kao i sitnice za stan, recimo vaze, svecnjake itd. itd.
 
CRVENABoja zivotne -- vitalne energije. Ovu boju vole hrabre i radoznale osobe, osobe koje poseduju jaku volju. Ove osobe zivot zive "punim plucima", imaju jaka osecanja i sklone su riziku. U osnovi svoje prirode Vi ste veoma drustveni, dobronamerni, ali uviek kada osetite otpor u svojoj sredini reagujete vrlo zestoko, temperamentno, impulsivno ili nekontrolisano. Imponuje Vam da donosite odluke umesto drugih i tezite ka dominantnom polozaju. Psiholosko uverenje je da je zene u crvenom lako zavesti. Crvena boja korespondira sa astroloskim znakom Ovna, Strelca i Skorpiona.

la86134ua.jpg
 
Rubin je simbol strasne ljubavi
Hiljadama godina rubin je smatran za najvredniji kamen na planeti. Ima sve što je potrebno da bi se smatrao dragocenim: prelepu boju, izuzetnu tvrdoću i neverovatan sjaj.
Prema legendi, vatreni sjaj ru-bina potiče od planete Mars, od koje je dobio i jarko crvenu boju. Kažu da rubin potamni ako ga zapustite, ne nosite ili ne izlažete pogledima.
Rubin spada u najvrednije drago kamenje, a veliki primerci ređe se nalaze od dijamanata iste veličine. Rubin je najtvrđi mineral posle dijamanta.
Indija je dugo bila dom rubina. Ime za rubin na sanskritu je "ratnaraj", što znači "kralj među draguljima". Svaki put kad bi rubin bio pronađen, indijski car je slao svoje visokodostojnike da dočekaju kamen i pozdrave ga. Ovaj kamen prinošen je Budi u Kini i Krišni u Indiji. Danas rubini ukrašavaju kraljevske simbole mnogih kraljevskih kuća.
Boja je najvažnija osobina rubina, koja se ceni više od njegovog sjaja. Ime verovatno potiče od latinske reči za crveno rubeus, ruber, u čijim različitim nijansama se rubin javlja.
Crvena boja asocira na ljubav, strast i snagu, širi toplinu i daje životnu radost. Rubin je simbol svih snažnih osećanja. Prsten s rubinom ne govori o racionalnoj ljubavi, već o strasnoj i nezaustavljivoj.
Rubin navodno otvara srce za ljubav i miri zavađene ljubavnike. Istovremeno otklanja nesreću i loše zdravlje. Poklanja se kao simbol uspeha, posvećenosti i integriteta. Venčani prsten s rubinom poklanja se kao zalog večite ljubavi.
Rubin je simbol slobode, dostojanstva i božanske moći. Navodno može da udahne novi život ugašenoj ljubavi. Stari su verovali da rubin svom nosiocu daje moć da odoli iskušenjima. Smatralo se da čuva od davljenja, leči reumatizam i tera zle duhove. Indusi su verovali da kad kad čovek sanja rubin to znači uspeh u poslu, parama i ljubavi.
Prema legendi, rubin bledi kad bolest ili nesreća zapreti nosiocu. Navodno je rubin u prstenu Katarine od Aragona (prve žene Henrija Osmog) gubljenjem svoje boje prvi upozorio na gubitak kraljeve naklonosti.
Nekad je smatran moćnom amajlijom, koja daje snagu da se prevaziđe tuga. Verovalo se da su njegove lekovite moći velike, od protivotrova za zmijski ujed preko leka za oboljenja jetre i srca. Verovalo se i da rubin u prstenu daje znanje, zdravlje i bogatstvo nosiocu. Izuzetno je cenjen kao simbol ljubavi, strasti i prijateljstva.
Rubin donosi miran um, stimuliše seksualnost, otklanja sve zle i nečiste misli, štiti od oluja na moru, sprečava tugu da obuzme svog nosioca i tera noćne more.
U Kini i Evropi 10. veka zmajevi i zmije su urezivani u površinu rubina da bi svome nosiocu uvećali bogatstvo i moć. Rubin su nosili da bi ih štitio od napada drumskih razbojnika, zlih ljudi, ljubomore, kuge, zlih čini i gladi. Vojnici su smatrali da će ih ovaj dragi kamen zaštititi od povreda i da će im zalečiti rane.
Prema legendi, rubin se nalazio i u 12 najdragocenijih kamenova koje je Bog stvorio kad je stvarao svet i, po Božijem nalogu, obešen je Aronu o vrat.


prstenrubin7vh.jpg
 
mda...glasam ipak za safir i narandžaste nesesere, satove, mobilne, rolke, sto za komp, ćega, detalje, pepeljare...:)
crveno, dokazano, raspaljuje strasti..znači umereno samo 8)
ej, crveni lak je strava na kratkim noktima :D
 
Crveno na sebi?
Samo ruž. Krv crven. Ponekad (jednom u godini-dve :lol: ) lak za nokte, ali lak i ja retko...

Crveno inače?
Detalji u mojoj novoj sobi su svi crveni.
Vaznice, neke asure, drveni detalji.
A nameštaj je plav (tačnije - dve fotelje, sto za računar, stazice 4 pod i prekrivač na krevetu).
Deluje čudno, ali izgleda jako lepo...:D
 
Sad nešto razmišljam.................nemam ali baš ništa od garderobe a da je crvene boje...........lak,šminka isto ne...............ali imam neke detaljčiće za kuću u crvenoj boji kao i kuglice za bor...............iako kažu da treba nositi nešto crveno na sebi za NG,kao imaćeš više sreće u ljubavi.................
 

Back
Top