Crveni u crnom

U Srbiji se iz skola izbacuju imena proslavljenih generala Srba (general Drapsin) koji su oslobodili Srbiju, Bosni, Hrvatsku, Sloveniju, pa i Trst od fasista.

To jeste bilo oslobođenje od nemačke vojske ali ne i oslobođenje u pravom smislu reči.Komunisti su ubili više građana Srbije nego Nemci,zaveli groznu diktaturu i Srbiju sveli na granice pre Kumanova.

Evo ja ću da ti kažem...

Moj deda je išo na sremski front i tamo bio dva puta ranjen... Iz njegovog sela Berbatova i iz obližnjeg Vukmanova, koji su inače bili četnička uporišta, sa sremskog fronta su se vratili samo njih dvojica iz grupe od dvadesetak mladića, koji su bili poslati tamo.

I po cemu se YU ratiste razlikovalo od bilo kog drugog u to vreme?

Sta ocekujes u ratu?

Dva brata od mog dede su poginuli, ali mi nije ni na kraj pameti da za to krivim komuniste ili partizane, nisu oni zapoceli sva ta s*anja...

Sta ocekujes u ratu?

Dva brata od mog dede su poginuli, ali mi nije ni na kraj pameti da za to krivim komuniste ili partizane, nisu oni zapoceli sva ta s*anja...

jesu zapoceli, itekako.
ko su bre bili komunisti nego oni koji su iskoristili nesrecu cisto da se dokopaju vlasti?

a sto se tice razlike, pogledaj kako je bilo u belgiji, svedskoj pa i francuskoj gde je pokret otpora broja 10% stanovnistva od jkojih je 90% celu svoju akciju svodila na slusanju radio london...

srbi su imali jednog neprijatelja - ustase i ceo antifasisticki otpor je mogao i trebao da se prenese na zapadnu stranu drine.

i sve nam se ovo ne bi desilo ni onda ni danas.

da ne bese komunisticke bande

Poljaci i silovane Nemice sam naveo da ukazem koliko je apsurdno misljenje da je Tito bio gori od Staljina, u bilo kom smislu.

Regrutovanjem vojnika se ne bavi vrhovni komandant.

дакле Стаљин као врховни је крив јер су силоване Немице.....
а Тито као врховни није што су гинула Српска деца....
довољно,хвала......

Sta ocekujes u ratu?

Opet ti izvrćeš suštinu... Lepo kaže "znojavi omladinac"...

Nemci se povlače, idu kući .. Pa neka idu, nek se nose u tri lepe pi*ke materine.. Koji moj ima Tito da mobiliše srpsku omladinu i da ih gura preko sremskih minskih polja... Za šta?

Da bi imao lekciju udžbeniku?

Ja ti kažem da su se vratili njih dvojica, od njih dvadeset... A moj deda se vratio zato što je bio ranjen, prvo u ruku, pa su ga vratili na front, posle u butinu, pa su ga poslali u stacionar...

Da ne pričam o komandantima, političkim komesarima, koji su naređivali juriše preko minskih polja... Kada ga je pitao jedan vojnik, da se pusti prvo stoka ispred njih, da pregazi mine, bio je streljan na licu mesta...

Takvih prmera ima mnogo...

jesu zapoceli, itekako.
ko su bre bili komunisti nego oni koji su iskoristili nesrecu cisto da se dokopaju vlasti?

a sto se tice razlike, pogledaj kako je bilo u belgiji, svedskoj pa i francuskoj gde je pokret otpora broja 10% stanovnistva od jkojih je 90% celu svoju akciju svodila na slusanju radio london...

srbi su imali jednog neprijatelja - ustase i ceo antifasisticki otpor je mogao i trebao da se prenese na zapadnu stranu drine.

i sve nam se ovo ne bi desilo ni onda ni danas.

da ne bese komunisticke bande

Srbi su imali vise neprijatelja, ustase plus ostali fasisti i okupatori.

Narod je stao uz partizane jer su ih oni jedini branili.

Samo zato su i pobedili, jer su imali narod uz sebe a ne jer su hteli da se dokopaju vlasti.

To sto su preuzeli vlast...ha...pa sta je trebalo da urade?

Svi se bore za vlast, komunisti se po tome ne razlikuju od bilo koga drugog.

Back