Crveni u crnom

Komunisti su bili antifasisti.

Fasista.

Komunisti su komunisti... I u jednom trenutku, kad je Hitler napao SSSR, oni su se organizovali u partizanske jedinice, kako bi olakšali obranu SSSRa.

Kad su Hitler i Staljin bratski podelili Poljsku (za njeno dobro :roll:), tad još uvek nisu koristili kovanicu "antifašista"...

Ja ovde ne vidim partizane za stolom...:think:
zhukov1-1.jpg

Nemci su se vraćali kući, i samo su tražili da ih niko ne dira... U to vreme, čak su ihranu plaćali zlatom...

Ali Titu je bila potrebna lekcija za udžbenike... Gde će se pisati o "slavnom" Sremskom frontu, koji će zaseniti ulogu srpske vojske u probijanju solunskog fronta...

Ako su bezali koji su moj onda drzali front? Ili su pucali trceci u rikverc?

Osim toga ne mozes doci, napravit belaj i onda reci "cuj, ja bi sad kuci, nemoj me dirat, ok?"

Da je probijanje fronta nepotrebno niti bi bio D-Day niti bi Zukov isao na Berlin, vec bi svi svirali q****

интересантно....где је друг стари регрутовао децу за пробој...у загорју можда?

Evo ja ću da ti kažem...

Moj deda je išo na sremski front i tamo bio dva puta ranjen... Iz njegovog sela Berbatova i iz obližnjeg Vukmanova, koji su inače bili četnička uporišta, sa sremskog fronta su se vratili samo njih dvojica iz grupe od dvadesetak mladića, koji su bili poslati tamo.

Back