Crtanje drvenim bojicama hit u Americi

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
361.080
Bojanke za odrasle su postale hit među Amerikancima koji traže način da se opuste, ili da provere svoju kreativnost crtanjem drvenim bojicama.

Svi oni koji su u SAD podlegli trendu, organizuju okupljanja i klubove gde se socijalizuju uz drvene bojice, izvestio je Rojters.
Sa više od hiljadu naslova, bojanke su postale popularna kategorija, naveo je stručni magazin „Pablišer vikli”.

Za razliku od onih namenjenih deci, bojanke za odrasle ne sadrže jednostavne slike, već stranice kompleksnih crno-belih crteža inspirisanih floralnim,
animalnim i geometrijskim šablonima..Procenjuje se da je samo u SAD prodato 12 miliona kopija u jednoj godini, a očekuje se nova generacija bojanki,
inspirisana popularnom kulturom naspram tradicionalnih slika.

688z387_Drvene-bojice.jpg

odrasli Amerikanci i drvene bojice....to je taj nivo razvoja otprilike :p
Ja sam baš ovih dana razmišljao da kupim drvene bojice, skiciram, obična olovka + crna hemijska olovka za neke detaljčiće, pa mi zatreba plava, crvena, zelena... međutim moraju da budu kvalitetne a ne može da se isproba kakve su dok ne dođeš kući...

Ima tehnika gde pomoću zarezača drvenu bojicu pospem po crtežu i onda razmažem po hartiji :D

Ne bi verovao šta se sve može, koji efekti..Dobra je to ideja.

Back