crnogorsko drzavljanstvo

...teško je i treba nekih "hiljadu" papira i potvrda.....
...10 godina boravka u CG, stan u vlasništvu ili ugovor o stanovanju kod stanodavca,
posao od koga može da se živi pristojno, da nisi krivično osuđivan i da se protiv
tebe ne vodi krivični postupak...ili da si minimum u braku sa crnogorskim državljaninom....i još svašta nešto...:evil:

treba ti samo,krstenica,izvod iz drzavljanstava zemlje ciji si drzavljanin,da nisi osudjivan za dela protiv drzave,potvrda da imas prihode ili da si zaposle,potvrda da si u braku sa cg drzavljaninom vise od 5god. ako pod.zahtev kao ja potvrda o posedovanju nekretnina (nije obaveza) i da si u cg vise od 10 godina, sve papire izvadis za 1 dan

...to niti je samo za 1 dan..niti je garancija da ćeš dobiti CG državljanstvo,
jer se moraš odraći svog, i opet nemaš garanciju da dobijaš to njihovo....

...a nije ni samo iz prostog razloga što u skoro svakoj drugoj državi možeš
dobiti posle samo 5 godina življenja i ne moraš da budeš u braku sa CG državljaninom.....:ok:

ne moram se odreci svoga drzavljanstva, a bas se ne dobijaju vise tako lako drzavljanstva u drugim drzavama pogledaj samo kanadu,norvesku pa ces brzo odustati

u norveskoj se drzavljanstvo dobija automatski nakon 7 godina provedenih tamo ... samo jedan dan otvoris postansko sanduce i lepo dobijes pisamce od njih da si stekao pravo za drzavljanstvo i ako ga zelis da se javis tamo gde je potrebno.
u cg je malo komplikovanije ... jako puno ljudi ceka vise od godinu-dve na drzavljanstvo iako recimo zive u cg vise od 10 godina. ja sam zivi primer ... 35 godina zivim u cg tj ceo zivot, samo eto nisam rodjena tu, udata 10 godina, svoju nekretninu imam, dvoje dece itd itd itd. nakon dve godine sam dobila drzavljanstvo.

a ukoliko oni traze nase (Srpsko) drzavljanstvo samo se pojave na salter i kazu: Mene Djurroooo posl'o! -Evo gospodine ,samo,koga da najavim? Kazite mu da mu je dosao rodjak iz Niksica! Razumem... Sefe trazi vas neki Vas rodjak? Neka udje:.. OOOO DJE SI RODE,STO CINIS!!? MORE LI DRZAVLJANSTVO ? MORE RODE MORE! i cao zdravo..

mrzim to -.-'''

...teško je i treba nekih "hiljadu" papira i potvrda.....
...10 godina boravka u CG, stan u vlasništvu ili ugovor o stanovanju kod stanodavca,
posao od koga može da se živi pristojno, da nisi krivično osuđivan i da se protiv
tebe ne vodi krivični postupak...ili da si minimum u braku sa crnogorskim državljaninom....i još svašta nešto...:evil:
Poznajem jednu baku ,koja zivi vec u CG 15 godina,muz joj crnogorac,zive na moru, 15 minuta od opstine,predala papire davnih dana i jos nikada nije dobila drzavljanstvo...Smesno ali je istina.Crnogorci su zaista poceli da misle da su "neka drzava"

sta je tu cudno, ja zivim od 1969 pa ga nemam, nemam ni odgovora na zahtev za drzavljanstvo evo vec dve godine pa cu sad na osnovu srbijanskog pasosa da se prijavim kao stranac sa stalnim mestom prebivalista, ni prvi ni poslednji, posle mi cg drzavljanstvo i ne treba

Back