Crnogorcima smeta Baja Mali Knindža: Zabranili mu koncert

Nervirator

Džomba
VIP
Poruka
102.475
Crnogorska policija odlučila je da zabrani koncert Baje Malog Knindže koji je bio najavljen za 21. maj. Uprkos tome što je koncert, koji je trebalo da bude u okviru kulturne manifestacije, bio uredno prijavljen, crnogorska policija je u njemu videla bezbednosnu pretnju, a onda u svom objašnjenju otišla korak dalje i navela da bi ovaj nastup mogao da "potencijalno naruši građanski i multietnički sklad Crne Gore"!

Organizator kulturnog događaja, Srpski kulturni centar „Patrijarh Varnava“, uredno je i profesionalno podneo prijavu za održavanje javne priredbe na Trgu 13. jula. Međutim, umesto poštovanja Ustavom zagarantovanih prava na slobodu izražavanja i javnog okupljanja, Odeljenje bezbednosti Pljevlja donelo je rešenje o zabrani.

izvor
https://www.kurir.rs/vesti/politika/9998583/zabrana-koncerta-baje-malog-knindze-u-crnoj-gori
1779141415683.png

U kurirovom članku bez potpisa nastavljaju sa ovim komentarom:
Ovakva odluka, jasno je, predstavlja klasičan čin političke cenzure i nastavak progona srpskog kulturnog identiteta u Crnoj Gori, pod starim, prepoznatljivim plaštom lažne brige za „multietnički sklad“.​

Baj Mali Knindža predstavnik srpskog kulturnog identiteta?

Kao prvo, definitivno je politički motiv, i nema veze sa onim sto su dali u objašnjenju.

Kao drugo o liku i obitavanju Gospodina, bolje i da ne krećem samo cu se iznervirati... pocevsi od ranih radova do sad...
Delo ko delo mi i najmanje smeta, iako je muzički šund, ali ima par lepih tekstova u manje poznatim pesmama. Sa druge strane drugi su zlo. Treći "sa dna kace" što bi on rekao u jednoj pesmi.

Ali u ovom slučaju treba biti realan je u svakom slučaju, politički motivisana zabrana, i zloupotreba ovlašćenja.

Kulture nije videlo, ali ima publiku, to je fakt...
Ovako sta malo ce ga udariti po čepu i to je to..

Много се Ствари ту заборавља,Ми који знамо-НЕЋЕМО НИКАДА.
мЕНИ ДРУГАРИЦА,72 Годиште..кад је била још 3 Разред,рачунајте..то било неке 1980 Године,далеко пре Најаве било каквог рата..Имала породичну Кућу у Центру Осијека,србкиња,Она мени прича:
-Пишемо ми неки Задатак.Учитељ погледао то.Дође код мене и повуче за косу изнад увета,сузе ми пошле од Бола,каже-Е Звездана ,не пише се Тачка неко ТОчка-.

Тешки Усташоиди били тамо чак и за време Тита.

Тешки Усташоиди били тамо чак и за време Тита.

Општепознато и одавно.
Мени име неутрално а презиме ми није на -ић.
Чега сам се тамо наслушао, то ни међу "Бајиним" Србима никад нисам чуо ни делић.
Још од 1987год. Трауме као дечачић. Срећа па не умем да мрзим и себе оптерећујем.
Далеко им кућа

Општепознато и одавно.
Мени име неутрално а презиме ми није на -ић.
Чега сам се тамо наслушао, то ни међу "Бајиним" Србима никад нисам чуо ни делић.
Још од 1987год. Трауме као дечачић. Срећа па не умем да мрзим и себе оптерећујем.
Далеко им кућа
Bajinim Srbima? Šta si se to od njih naslušo?

Bajinim Srbima? Šta si se to od njih naslušo?
Ništa. Drugi se i ne pominju.
Samo poredih prosečne Hrvate, otvorene prema meni jer su mislili da sam njihov i
"Bajine Srbe", jer to za njih znači neki srpski šovinisti itd.
Srbin ne ume da mrzi. Srbin voli svoje. To je razlika između nacionalizma malih i velikih naroda.
Srpski nacionalizam je najsličniji nemačkom. Zabole nas za ove oko nâs. Žao mi što smo neprijatelji odavno ali to je druga tema.

Ništa. Drugi se i ne pominju.
Samo poredih prosečne Hrvate, otvorene prema meni jer su mislili da sam njihov i
"Bajine Srbe", jer to za njih znači neki srpski šovinisti itd.
Srbin ne ume da mrzi. Srbin voli svoje. To je razlika između nacionalizma malih i velikih naroda.
Ja mislio pitaj Boga šta si tako strašno čuo od "bajinih Srba" kad ono ništa.
Al bitno je naglasit "bajini Srbi" u stilu Hrvata.
Koda će to umanjit nečiju ljubav prema Baji i njegovim pjesmama,onim našim.

Ja mislio pitaj Boga šta si tako strašno čuo od "bajinih Srba" kad ono ništa.
Al bitno je naglasit "bajini Srbi" u stilu Hrvata.
Koda će to umanjit nečiju ljubav prema Baji i njegovim pjesmama,onim našim.
Божић..песма..непроцењиво.
Понекад пишем лично а знам да многи читају па зато дође до раскорака.
🍻
То "Бајиних Срба" је њима неки синоним да су то неки кољачи, мрзитељи То сам због њих написао.
За мене не постоје ни Бајини ни други
Само Срби

Back