ЦРНОГОРЦИМА НЕ ТРЕБАЈУ ЦРНОГОРЦИ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://crnogorcikosova.org/reagovan...a-raspravlja-o-polozaju-crnogoraca-na-kosovu/
REAGOVANJE SCK POVODOM ODBIJANJA VEĆINE U CRNOGORSKOM PARLAMENTU DA RASPRAVLJA O POLOŽAJU CRNOGORACA NA KOSOVU
Crnogorska vlast, u liku poslanika iz redova DPS i SDP prosula je više nego ikad do sad,so u otvorenu ranu kosovskih Crnogoraca, odbijanjem predloga da se u skupštinsku proceduru uvrsti predlog Deklaracije o položaju Crnogoraca na Kosovu odnosno da se otvori rasprava po tom pitanju .Savez Crnogoraca Kosova (SCK) najoštrije osuđuje takvo anticrnogorsko i pogubno ponašanje parlamentarne većine u Crnoj Gori.
Uprkos bratskim naporima PzP, NOVE i SNP-a, da se koliko je to moguće u ovom trenutku,pomogne našem narodu,uspjela je vlast, oličena u poslaničkoj većini,da odbaci,uruši,zgazi i uništi svaku nadu u mogućnost opstanka Crnogoraca na Kosovu.
Jedna plemenita ideja i još jedan u nizu pokušaja da se naši sunarodnici konačno ugreju,odmore od plača,najedu i obrišu suze,uspjeli su da zarad ko zna čijih interesa bace pod noge predstavnici crnogorske vlasti.
Ta nevina krv,plač majki,to jecanje očeva,te dječje suze,ta poderana odeća,vlaga u sobama,taj čežnjivi dečji pogled pun suza, bili su nedovoljan razlog vladajućoj većini da učini bilo šta za Crnogorce na Kosovu.
Da samo priznaju da umiremo,da priznaju da nestajemo.
Ne da pomognu, već samo da priznaju, ali ni toga nema od naše braće u koje smo se uzdali.
Ministar Roćen nikad nije čuo za porušena pravoslavna groblja na Kosovu,nije čuo za povađene mosti svojih sunarodnika,nije čuo plač gladne djece,ni za raspale šatore u kojima spavaju,ni kako živi taj kukavni crnogorski narod na Kosovu.
On nije čuo a zašto?!
Zato što je crnogorska vlast bila najsrecnija onda kada se nismo čuli.
Zato što Crna Gora ima višak naroda.
Zato što je važnije glumiti značajnost nego li učiniti bilo šta, pa makar i pustiti krik za našima!
Takav krik može pustiti samo čovjek, ali ne i sluga pa neka je i ljudskog roda.
Odbačena deklaracija bi bila taj krik ali i on je zabranjen našem narodu!
Zabranjen od onih koji Crnoj Gori ne daju da vidi istinu.Od onih koji ne dozvoljavaju Crnogorcima da bar suzu puste za svojima!
Odvojivši se od Srbije tj. nestankom zajedničke države,aktuelna vlast je poželjela da se odvoji od dijela svog naroda i poželjela da sa bivšom državom nestane i dio sopstvenog naroda pa se ni jednom riječju,ni u jednoj prilici nije potrudila da pomene crnogorski narod na Kosovu,ni da pomene a kamo li da pomogne.
Naprotiv,čine sve kako bi spriječili plač i jecaje, ali ne tako što bi pomogli, već tako što će još jače stegnuti gajtan koji je nama,Crnogorcima,odavno stavljen za vrat.
Kad nijesu uspjeli da Crnogorsku demokratsku stranku Kosova (CDS) kao jedinog autoritativnog i legitimnog predstavnika Crnogoraca na Kosovu,nagovore da zarad sitnih šićardžijskih interesa ćuti,oni su se, preko kompromitovanih pojedinaca iz Ministarstva vanjskih poslova, okrenuli formiranju privatnih fantom partija i udruženja sastavljenih od Crnogoraca po zanimanju, a sve kako bi minimizirali trud i borbu CDS, Udruženja Crnogoraca Kosova i Saveza Crnogoraca Kosova kao krovne crnogorske asocijacije na Kosovu i predstavnika ovih organizacija koji bezrezervno nude svoje znanje, ugled, i sebe kao pomoć, jer,na žalost, drugim ne raspolažu.
Probleme kosovskih Crnogoraca, za bruku većini u parlamentu, razumije samo dio onih koii čine zakonodavnu vlast u Crnoj Gori, odnosno poslanici PzP, SNP i Nove. Poslanici ovih partija su učinili i čine onoliko koliko objektivno mogu u cilju pomoći kososvskim Crnogorcima, zbog čega ih naš narod dočekuje i ispraća sa suzama, jer im niko drugi i neće doći.
Odbacivanje rasprave u crnogorskoj skupštini o predloženoj deklaraciji o položaju Crnogoraca na Kosovu je velika pobjeda za gospodu Roćena,Krivokapića i njima slične činioce vlasti.
Stegnite jače, gospodine Krivokapiću taj gajtan i bar prekratite muke dijelu svog naroda, jer vi ste spremni da učinite sve za iskonske Crnogorce .
Neka utihne bol,jecaj i plač.
Neka nas više ne bude tamo gdje smo posijani i odakle smo oplemenili Crnu Goru!!!
Mozda bi onda Roćen ipak čuo za porušena pravoslavna groblja u koja se sahranjujemo.Možda bi Roćen tada saznao da na Kosovu živjehu Crnogorci.Mozda bi Krivokapić onda dozvolio korišćenje službenog skupštinskog auta za odlazak na sahranu kad već za službenu posjetu crnogorskih parlamentaraca nije dozvolio.
Crnogorska zajednica na Kosovu,bratsku zahvalnost duguje crnogorskim NVO u dijaspori.Njihova moralna podrška, jer drugu nam i ne mogu pružiti,nas održava u životu.
Zahvaljujemo se onim NVO koje na glas plaču,čineći u svojoj muci,sve što mogu nebi li nam pomogli, ali hvala i onima koji ćute jer znamo kakvom su pritisku i prijetnjama izloženi od strane dijela crnogorske vlasti koju predstavlaju gospoda Roćen i Krivokapić.
Od tih političkih gromada koje, eto, baš slučajno ne znaju za patnju Crnogoraca na Kosovu, ali znaju za patnje naroda Avganistana.
Sva srdžba i bol,mislili smo,idu na dušu kosovskoj vladi ali sada je potpuno jasno da najveći dio ide na dušu našim vlastodršcima oličenim u dvojcu koji sad crnogorskoj zajednici na Kosovu,sprema novu obmanu i to na takav način da crnogorska zajednica bude simbolički zastupljena u parlamentu sa jednim predstavnikom, po mogućnosti poslušnikom koji će dizati ruku za uništenje Crnogoraca.Koliko da se zapuše usta narodu koji po poslednjem validnom popisu je treći po brojnosti na Kosovu.
Na taj način nas svjesno tjeraju da bojkotujemo predstojeće izbore na Kosovu, jer na takvo poniženje,za razliku od njih,nismo spremni već ćemo internacionalizovati problem, o čemu su već obaviještene institucije Evrope.
Umjesto četri mjesta u Parlamentu Kosova, koliko bi minimalno moralo da pripadne crnogorskoj zajednici, vlasti Podgorice i Prištine dogovorili su jedno, i htjeli bi da ućutimo, dan nam glasa ne čuje bratski narod u Crnoj Gori.
Ako Gospoda Roćen i Krivokapić budu zadovoljni našim ćutanjem, onda eto pojedinima nagrada, a za one sužnje ne treba mariti, jer možda će,ipak, preživjeti.
E pa preživjeće, tako što će crnogorska javnost saznati za svo zlo koje potiče isključivo iz dijela crnogorske vlasti, a usmjereno je na istrebljenje Crnogoraca sa Kosova.
Albanci u Crnoj Gori uživaju sva prava i po definiciji sačinjavaju vlast, a Crnogorcima se na Kosovu,uz dogovor sa Roćenom i njegovim jastrebovima nudi ćutanje i trpljenje do konačnog nestanka.
Nudi se ćutanje, a uslovljava se životom!
Ćutanjem i nestajanjem slijedi nagrada za preživjele, a borbom za život, zapravo život se uskraćuje!
Osim ovog krika,ublaženog nadom da crnogorska javnost neće ostati nema,zahvaljujemo gospodi liderima crnogorske opozicije – Nebojši Medojevicu, Andriji Mandicu i Srđanu Miliću, na svemu što čine kako bi obraz Crnogoraca ostao neokaljan i kako bi crnogorska javnost dobro odmjerila i politički presudila.

Za Inforrmativnu službu SCK

Bogdan Mijović

Bez rasprave u Skupštini Crne Gore o položaju Crnogoraca na Kosovu

............................
............................
Јадни људи....још не знају да су остављени на милост
и немилост Шиптарима онога дана кад је ЦГ признала Косово...
z:mrgreen: z:mrgreen: z:mrgreen:
 
danas vam je, DOKONIMA, ISPRAZNIMA jedina tema Crna Gora i Crnogorci.

govori o kompleksima više i niže vrednosti zbućkanim u mešavinu koja se zove - sprski kompleks.
najgore vrste.



Beda najgore vrste...
Danas su na tapetu Crnogorci, sutra Hrvati, prekosutra Tuvaluanci...mislim hebote,
smorili ste više sa vukojebačkom kompleksijadom...z:D
 
Православни Црногорци су преживљавали разне страхоте на Косову, и то не само последњих 15 година, већ чак за вријеме Другог свјетског рата, када су их убијали и потјеривали балисти. Колико имам информација, данашњи положај Црногораца на Косову и Метохији је један од најлошијих положаја која нека бројчано мањинска група има у Европи.
Иначе, у прошлости је у Метохији живјело више од100.000 Црногораца, данас ни близу те бројке.
 
danas vam je, DOKONIMA, ISPRAZNIMA jedina tema Crna Gora i Crnogorci.

govori o kompleksima više i niže vrednosti zbućkanim u mešavinu koja se zove - sprski kompleks.
najgore vrste.
Ја сам Црногорац и препознајем да ова тема није пљување по Црногорцима, већ критика једне странке- СДП због слугерајског односа према властима у приштини и небриге за сопствени народ.
 
...Osim ovog krika,ublaženog nadom da crnogorska javnost neće ostati nema,zahvaljujemo gospodi liderima crnogorske opozicije – Nebojši Medojevicu, Andriji Mandicu i Srđanu Miliću, na svemu što čine kako bi obraz Crnogoraca ostao neokaljan i kako bi crnogorska javnost dobro odmjerila i politički presudila.

Za Inforrmativnu službu SCK

Bogdan Mijović
Koliko gođ da cg vlada čini za Crnogorce na Kosovo, a čini podosta, malo je. Ali, što ne uvažava toliko gospodu iz SCK jasno je iz navedene rečenice.
 
Православни Црногорци су преживљавали разне страхоте на Косову, и то не само последњих 15 година, већ чак за вријеме Другог свјетског рата, када су их убијали и потјеривали балисти. Колико имам информација, данашњи положај Црногораца на Косову и Метохији је један од најлошијих положаја која нека бројчано мањинска група има у Европи.
Иначе, у прошлости је у Метохији живјело више од100.000 Црногораца, данас ни близу те бројке.
Treba uzet u obzir da se isti do juče nijesu "razlikovali" od Srba, ali sad je oportuno bit Crnogorac na Kosovo pa su se osokolili. Liše toga, njih su tamo naselile neke bivše vlasti i logično da ih Albanci neće voljet. Da su više gledali sebe, a manje se držali Srba, danas bi im "druge tice pjevale". Jasno, cg vlada bi i pored svega trebala učinjet sve što se može kako bi im pomogla, ne toliko radi njih samijeh (nijesu zaslužili) koliko zarad dolazećijeh naraštaja.
 

Back
Top